Talkshow s bývalými

Talkshow s bývalými https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482110/bmid_talkshow-s-byvalymi-cXZ-482110.jpg 4 132 48

Shay Goldsteinová je producentkou v seattleskom rádiu už takmer desať rokov a nevie si predstaviť inú prácu. Jediný problém pre ňu predstavuje kolega Dominic Yun, ktorý práve absolvoval štúdium žurnalistiky a je presvedčený, že vie všetko najlepšie. Rozhlasová stanica bojuje o prežitie a hľadá nový koncept. Shay navrhne reláciu, v ktorej bude dvojica bývalých partnerov radiť poslucháčom o vzťahoch. Talkshow s bývalými dostane od vedenia zelenú a Shay s Dominicom novú úlohu. Pretože sa z duše neznášajú, vyberú ich ako dokonalých spolumoderátorov. Predstava, že budú klamať poslucháčom, sa ani jednému nepáči, ale ak si chcú udržať prácu, niet cesty späť. Život má však pre nich v zálohe ešte jedno prekvapenie. Naplnia staré známe porekadlo, že protiklady sa priťahujú?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Ex Talk , 2021


více info...

Přidat komentář

Bety093
04.04.2024 4 z 5

Na tuhle knížku jsem měla během čtení různé názory. Chvilku jsem ji milovala a pak jsem se musela do čtení malinko nutit. Nakonec jsem ji ale přečetla docela rychle a to jen proto, že se knížka rozjela. Krásný, romantický příběh, který je z rádiového prostředí. Hezké postavy, dobrá délka kapitol a potom už i spád příběhu. Nemyslím si, že by to bylo něco převratného, ale hezká oddechovka to určitě je. Doporučuji.

sarhii
31.03.2024 1 z 5

Ta kniha je děsně nudná. Příběh se vleče a je to nezáživný. Těch pár chvil když se spolu o něčem dohadují je fajn ale celkově to popis všeho zabil. Anotace vypadala super a námět byl zajímavý, ale četlo se to těžce. Prokousala jsem se tím ale není to kniha kterou bych ještě někdy vzala do ruky.


JaAnička
21.03.2024 2 z 5

Co se stane, když si vymyslíte novou rozhlasovou show, ale má to jednu podmínku...musíte v ní spolupracovat s mužem, jenž má sexy předloklí, ale bytostně ho nesnášíte...

Tohle bylo tak strašně...průměrné. Neříkám, že to bylo špatné, napsané to totiž bylo hezky, sem tam jsem se i zasmála, ale v konečném důsledku to byla strašná nuda. Námět celé té show stál za mě "za prd" a upřímně bych takovou show nikdy neposlouchala (možná je to tím, že nejsem cílovka? možná? - radio ale v práci a v autě poslouchám každý den - takže bych teoreticky měla být cílovka - teoreticky).

Nemůžu ani říct, že bych byla z postav nadšená. Hrdinka se na svůj věk opravdu nechovala, Dominik, byť na začátku působil dobře, mě svým přehnaně emocionálním jednáním zklamal, a ostatní postavy prostě nebyly...a pokud ano, takže byly strašně generické ("hetero sis white" šéf, indická kamarádka, bisexuální kolegyně...)

Nejvíc zklamaná jsem však byla z třetího partu (aneb umělé drama), v němž jsem chvílemi myslela, že tu knihu snad vyhodím z okna. Bylo to prostě špatné - přehnaně zdramatizované - a ten úplný konec byl extrémně divně nereálný a rozhodně jsem nic necítila.

Je to škoda, obálka (včetně názvu knihy) je totiž dobrá a na první pohled vcelku lákavá.

Jaymay
18.01.2024 3 z 5

Tak tohle bylo k uzoufání průměrné ani mi to nepřipadalo nijak zvlášť romantické. Nejsem úplně příznivce románů pro ženy, ani jejich odpůrce ale tohle mi přišlo, jakoby to psal teenager. Nudná, obsahově nezajímavá jednohubka, kde se hlavní postava chová jako by ji bylo o polovinu méně (v knize jí je 29), a pro mě, jenž mám přibližně stejný věk bylo utrpení, většinu jejich myšlenkových pochodů číst. Věta "opravdu chceš, abych byla tvá přítelkyně?" mě rozsekala. Neptají se to děti ve školce? :-D Postava Dominika zpočátku byla zajímavá, ale ke konci se z drsňaka stal citlivka, který by každou 30letou spíš odradil.Měl to být asi cíl, ale špatně podaný. Některé pasáže byly vtipné, ale bylo jich málo. Nic se v knize neděje, žádné zvraty, žádné překvapení. Nicméně plusy kniha má a to styl psaní, utíkalo to, bohatá slovní zásoba, žádné opakující se hlášky. Aspoň mě při čtení nic nerušilo.

Fortuna7
29.12.2023 3 z 5

Ze začátku jsem se nemohla začíst, ale za polovinou se děj už docela rozjel a já měla knihu dočtenou během pár dní. Pro mě se jedná o takovou průměrnou romantickou oddechovku se zajímavým prostředím a vtipnými situacemi.

pastelkaX
21.12.2023 2 z 5

Hodnotím nízko, tentokrát z čistě subjektivních dojmů. Tři čtvrtiny knihy jsem se spíš nudila a do čtení jsem se musela nutit. Prostředí rozhlasu mi zkrátka nepřijde moc atraktivní, aby mě na něm postavený příběh nějak zaujal. Že se postavy občas chovají nelogicky považuju za bolístku obecně všech romantických příběhů.

broskev28
18.12.2023 3 z 5

Přiznám se, že mě kniha nijak nenadchla - rozhodně znám lepší romanťárny, třeba Spolubydlící.
Ale o to víc jsem si užila komentáře, moc děkuju všem. Někteří (Kudlanka03) podobně jako já obdivují nejen povedenou obálku, ale i vtipný český název. Souhlasím s komentářem Akléda - tedy ne se čtyřmi hvězdami, ale se stížnostmi na korekturu, která se asi vůbec nekonala! Moc mě pobavil Kudík - i pro mě byl Steve Rogers Goldstein asi nejvýraznější postava! A podobně jako katallinka bych si docela ráda nějaký podcast tohoto typu naživo poslechla.
Já přidávám do svého komentáře nejen Shayin povzdech na nekončící, tolik "oblíbené" fundraisingové kampaně, ale taky multikulturní zkratku CBUPBM (zajímalo by mě, jak vypadá v angličtině).

eliska2126
26.11.2023 3 z 5

Přiznám se, že mi Ex v éteru ležela poměrně dlouho v knihovně. Tak jsem si řekla, že je ten čas a konečně se do ní pustím. Anotace vypadala zajímavě a říkala jsem si, že mi teď nějaká oddechovka bodne.

V knize sledujeme Shay, pro kterou je práce v rozhlase vším, a Dominika, který nastoupil celkem nedávno jako reportér. Aby zachránili jejich stanici, přijde Shay s nápadem na pořad Ex v éteru, kde bude muset předstírat, že kdysi s Dominikem chodila a budou rozebírat vztahy. Myslím, že nám je celkem jasné, jak tohle bude pokračovat.

První bych určitě ráda zmínila prostředí, ve kterém se příběh odehrává, to bylo opravdu zajímavé. Ani hlavní hrdinové mi nijak nevadili, ale asi si mě nezískali tak, jak bych chtěla. Chemii jsem mezi nimi moc žádnou neviděla. Autorka se také docela rozepisuje, takže děj neplynul tak hladce, jak bych od oddechovky očekávala.

Ve finále to byla fajn kniha, ale ničím nevybočuje z řady a hodnotím spíš jako průměr.

Dasa1313
09.11.2023 3 z 5

Milý, jednoduchý příběh, který neurazí ani nenadchne.

adela2230
03.11.2023 4 z 5

Příjemná romantická kniha, dobře se čte, ačkoliv mi občas vadilo chování hlavní hrdinky, ale jinak dobrá oddechovka.

Kudík
08.10.2023 4 z 5

Knize ubližuje, že autorka nedala Shay Goldsteinové s Dominikem Yunem více času a prostoru při jejich škádlivých počátečních rozhovorech. To mi na celé knize + prostředí ze zákulisí rozhlasové stanice, přišlo jako to nejlepší. Jinak se jedná se lehčí romanci s očekávaně (ne)čekaným zvratem, resp. způsobem prozrazení. 3kg postelový usurpátor Steve s jeho antipanikařícím tričkem se zasloužil o lepší hodnocení, než jsem původně zvažovala. :)

Ennie
08.10.2023 3 z 5

Tahle kniha měla fakt potenciál, ale ... Začátek se mi líbil. Byl to milý příběh, který se dobře četl. A prostředí rádia a tato show bylq docela originální. Ale za polovinou došlo k první puse a hned následovaly se*ualní hrátky, které byly vcelku detailní a chvíli potom nasledovalo dost stránek věnovaných se*u...prostě mi to do toho příběhu moc nesedlo, ale je pravda, že předtím se tam nahromadila ta se*ualní frustrace (obdivování jeho postavy etc, které mi také docela lezlo na nervy). No pak tam byla odmlka a najednou ten děj šel na můj vkus nějak rychle... později tam přišel ještě jeden zvrat a ta část byla tak emocionální, že si získala nějaké další plusy. Jenže ani konec mě neočaroval. Takže začátek bych hodnotila lépe, ale takto bohužel průměr... a asi rychle na tuhle knihu zapomenu...

Ivka14
06.10.2023 4 z 5

Čtení této knihy jsem si opravdu užila! Ex v éteru byl tak jedinečný zábavný nápad a milovala jsem téma rádia, stejně jako nepřátele k milencům. Jsou zde také témata smutku, ztráty rodičů a úzkosti. Postavy se mi líbily, i když si myslím, že jejich osobnosti mohly být prozkoumány trochu více mimo rádio.

Nicméně humor, romantika a příběh těch pár chyb vynahradily. Je to tak snadné čtení, ale dobře napsané a zajímavé. Konec byl dobře napsaný, i když jsem skoro chtěla, aby se epilog podíval ještě dál do budoucnosti. Bylo zvláštní číst o tom, že se hned po třech měsících randění sestěhovali.

Komaeda
30.08.2023 2 z 5

Ze začátku super, pak moc zdlouhavý

Avinea
13.08.2023 4 z 5

(SPOILER) Četla jsem jako e-knihu a obálku knihy vidím až tady, je docela povedená :-) Kniha pro mě byla příjemná oddechovka, kdy jsem kvitovala hlavně dvě věci - zasazení do prostředí rozhlasu a povedeně napsané erotické scény. To, že se hlavní hrdinka Shay po romantickém víkendu v horách rozhodne vztah s Dominikem stopnout, mi přijde vysvětlitelné jen kvůli natažení knihy. Důvod, že předtím řekl, že mohou mít nezávazný vztah, mi nepřijde po tom, co tam prožili, jako dostatečný (aspoň tedy mimo stránky knih v realitě). Závěrečná zápletka mi přišla také spíše nereálná, ale Dominikovo vyznání v éteru jsem pak už čekala ;-) Když shrnu - příjemné oddechové čtení s erotickým jiskřením a happy endem. A název knihy v češtině je zajímavější než v anglickém originále.

pogmanka
04.08.2023 3 z 5

Líbilo se mi zasazení do prostředí rádia, to není tak časté a to na knížce nejvíc oceňuji. Romantický příběh byl sice zajímavý, postavy jsem si oblíbila, ale chybělo mi tam něco víc, něco co by mě chytilo a donutilo bez přestání. Takže pro mě spíš taková oddechovka, která by potřebovala ještě něco víc, abych byla z toho fakt nadšená. Každopádně rozhodně zklamání to nebylo.

Kudlanka03
30.07.2023 3 z 5

Jemná fialová obálka mě pohladila po duši. Napřed vnímám knihu vizuálně. Někdy, pokud jde o román ani nečtu anotaci. V této už je i tak více, než bych potřebovala vědět.
Shay pracuje v rozhlase. To se mi líbilo, jen škoda první desítky stran. Přišla mi ufňukaná, osamocená, prostě...No já moc nemám ráda slabé ženy, co nezvládají samotu, že jejich samota je určující i pro jejich vlastní hodnotu, jako člověka.
Ale to jsem odbočila. Zápletka byla milá a já jsem sama sobě vděčná, že jsem vydržela a přečetla jsem to celé.
Líbilo se mi, že na Shay vidíme nějaký progres. Že i když má morální kompas nastavený tím správným směrem, ale lehce se bije s její možná až příliš velkou loajalitou.
A tak se stane, co se stane a my se jen můžeme dívat na to, jak některé své domněnky přehodnocuje a jak se situace zkrátka vyvine jinak.
Zároveň ale celou dobu cítím její rozpolcení z toho, jak by tak hrozně chtěla popustit uzdu tomu, co by doopravdy chtěla, ale zároveň si právě uvědomuje, co tím způsobuje.
A tak jsme až do konce svědky neustálé co by kdyby a tohle ne a tohle taky ne. Ale zároveň jí přejeme, aby se rozhodla a dovolila si být šťastná.
Roztomilý kousek, který určitě nesmí chybět v knihovně romantické duše.
Dovolily jste si vždycky dát průchod emocím? Nebo zvítězil rozum a morální otázky?

@pribehyodjany
09.06.2023 4 z 5

Příjemná oddechovka, ve které mi sedla hlavní hrdinka a bavilo mě prostředí rozhlasu. Romantická linka mě bavila, přišlo mi, že se i hlavní hrdinka někam sama posouvá a nepřešlapuje na místě. Super bylo jejich popichování a přepisy podcastu.

Airelle
04.06.2023 4 z 5

(SPOILER) Další z hromady romantiky od nakladatelství Red opět nezklamala. Já tohle odpočinkové čtení miluju. Vždycky, když už mám dost fantasy, detektivek, je to moje jistota, kam vždycky sáhnu, abych se vyhla čtecí krizi.

Neokoukané prostředí rozhlasu mě bavilo, romantická linka mě taky potěšila, bylo to zase něco trochu jiného. Hlavní postavy byly celkem fajn, bavila mě jejich chemie.

Co mě trochu mrzelo byla jejich neuvěřitelná nemožnost si některý věci vyříkat, Shay pořád řešila věk, místo toho aby si užívala, že jí konečně někdo miluje. Dominik byl zlatíčko, i když to ze začátku tak nevypadalo.

etell
09.03.2023 4 z 5

Príjemná romantika, chvíľu trvalo kým som naskočila na vlnu a prišla jej na chuť, ale neľutujem. Zaujímavé prostredie rozhlasu, postavy sympatické, miestami dej naťahaný, ale aspoň sme si postavy mohli dlhšie užiť. Odporúčam, oddychovka, keď potrebujete trochu vypnúť.

Štítky knihy

romantika Seattle

Autorovy další knížky

2021  72%Talkshow s bývalými
2024  0%Uvidíme se včera

Kniha Talkshow s bývalými je v

Právě čtených3x
Přečtených210x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených4x
Knihotéce239x
Chystám se číst149x
Chci si koupit16x
dalších seznamech11x