Talisman pro štěstí

Talisman pro štěstí https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396671/bmid_talisman-pro-stesti-ygR-396671.jpg 4 308 73

Je to láska, nebo je pro něj pouze talismanem pro štěstí? Lila netuší, co pro ni bylo horší: den, kdy ji Ethan opustil, aby se soustředil na svou hokejovou kariéru, nebo den, kdy se o osm let později vrátil. Rád by navázal tam, kde kdysi přestali, Lila však už není ta samá dívka a ani jí nechce být. Ethan Kase touží po své někdejší slávě a to znamená získat Lilu zpět. S ní po boku dokáže učiněná kouzla. Lila ho chce pustit zpět do svého srdce, dozví se však, že Ethanovi nejde o ni, ale o jeho hokejové umění. Jenže Ethan o Lilu už jednou přišel a teď udělá cokoli, klidně obětuje i svoji kariéru, aby Lilu znovu neztratil.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Good Luck Charm , 2018


více info...

Přidat komentář

KatieKuli
17.01.2024 4 z 5

Anotace podle mě dost celý příběh poškozuje. Alespoň já jsem si něco představovala a děj se ubíral jiným směrem (rozhodně lepším). Ethan a Lila se náhodně setkají v nemocnici u lůžka jeho otce. Osm let se od rozchodu neviděli. Ani jeden neprožívá šťastné období. Ona se rozvádí a on je poslán hrát hokej k horšímu týmu zpět domů do Minnesoty. A ano, hokejisté jsou evidentně pověrčiví a zatížení na talismany a předzápasové rituály :-)

monika0181
28.12.2023 5 z 5

Tohle je totální klišé, příběh xkrát použitý, přesto zaujme. Milujeme se od střední školy, kariéra nás rozdělí, po letech se setkáme.... Řekla bych, že by nás nemělo nic na zpracování tohoto tématu moc překvapit, přesto si autorka našla další linky v příběhu, které staví knihu do jiného úhlu a máme možnost si knihu užít jinak.
Mrtvice otce Ethana dává příběhu melancholický ráz. Přesto jsem si užila opětovné sbližování Ethana a Lily.
Je to laskavý příběh, který vypráví o tom, že jako partneři nemůžeme vše podřídit pouze jednomu a že je třeba někdy lecos obětovat, abychom něco získali.
Za mě velká spokojenost s příběhem. Psáno s taktem, laskavě a poutavě.


Janulkaxxx
05.12.2023 2 z 5

Po přečtení komentářů jsem knihu dlouho odkládala, nakonec jsem si řekla, že to zkusím. Měla jsem hodně co dělat abych knihu neodložila nedočtenou. Bylo to zbytečně natáhlé a nudné čtení.

Ála1968
10.10.2023 4 z 5

Bylo to moc hezký, klasický romantický příběh.Sice tam toho o hokejistech nebylo moc,ale přesto to bylo čtivé

tittanie
09.07.2023

Mám ráda knihy o sportovcích obzvlášť o hokeji. Tahle kniha mi přišla krapet nudnější, ale jako oddechovka k vodě proč ne.

Jita160
16.06.2023 3 z 5

Druhá šance,každý si ji zaslouží???
I po osmi letech se dá spousty věcí napravit i vylepšit.Vztah mezi Lilou a Ethanem byl křehký oba našlapovali velmi opatrně.
Docela jednoduchý příběh,žádný zvrat ani bum akce se nekonala jen spousty orgasmů...
O hokejistech jen povrchně což mě docela mrzelo.
Takže slaboučký odvárek.

Barbara182
10.09.2022 2 z 5

Takový horší průměr, příběh neurazí, ale ani nenadchne, a za hodinu vlastně ani nevíte, o čem to bylo. Upřímně jsem podle anotace čekala dost něco jiného, takže jsem nakonec ráda, že jsem ji měla jen půjčenou z knihovny.

Jája92
05.09.2022 3 z 5

Romantická pohádka na jedno odpoledne. Mám ráda knihy, ve kterých je mnohem více zvratů, ačkoliv je od prvních kapitol jasné, jak příběh skončí.
Tady mi chyběly vtipné dialogy, napětí. Osm let se neviděli, ale v podstatě se hned vše lusknutím prstů vyřeší.
Asi to není kniha, která by mi příliš utkvěla v paměti, ale jako odpočinková četba to bylo fajn.

majavcelicka
09.07.2022 4 z 5

(SPOILER) Neurazí, nenadchne.... Příjemný příběh, který ale nebylo problém odložit. Jediné, co se mi líbilo a překvapilo byl ten šok ke konci knihy ohledně Emery.

michaela5515
22.06.2022 4 z 5

Přečetla jsem to celkem rychle. Kniha nebyla špatná, jen postrádala "něco". Miluju hokejové příběhy, takže za to je hvězdička navíc.

moma08
29.05.2022 3 z 5

Nevím proč, ale měla jsem problém se do té knihy začíst. Vůbec mi nevadilo, že když jsem jí odložila, tak jsem nespěchala, abych jí vzala zase do ruky.
Taková ta průměrná romantická kniha, kde nejsou velké zvraty a už po pár stránkách se dají hlavní hrdinové spolu do kupy, takže víte, že vše určitě dobře dopadne.

Dellphi
26.07.2021 4 z 5

Moc nechápu, proč má tahle kniha tak nízké hodnocení, podle mého by si zasloužila mnohem vyšší skóre (když už jsme u toho hokeje a tak). Každopádně se četla skvěle, i když to možná není tak zábavné jako některé knihy od Elle Kennedy, tak mi ji to stejně připomnělo a moc mě to bavilo. Přesto, že příběh nebyl příliš komplikovaný, tak byl zábavný a čtivý od začátku do konce. Samozřejmě to není nijak náročná četba a dá se lehce předvídat, co bude dál, ale to tak nějak čekáte, když si vyberete knihu toho žánru. Takže za mě ji rozhodně doporučuji.

tatafa
11.05.2021 3 z 5

Talisman pro štěstí je napsán velice čtivým a svižným jazykem, který rychle vtáhne čtenáře do děje. Autorka v příběhu používá poměrně akční styl vyprávění, ve kterém se příliš neobjevují popisy okolí ani hlavních postav.

Osobně musím říci, že mám po přečtení tohoto příběhu značně rozporuplné pocity.

Knížku lze určitě ocenit za to, že ji lze krásně přečíst za jedno odpoledne a není potřeba nad ní příliš přemýšlet. Hloubavější čtenář se možná i dokáže zamyslet nad otázkou zdravého sebevědomí, budování vztahů v nichž jsou si oba partneři rovni nebo o tom, co čemu klademe vinu za své (ne)úspěchy.

Jinak jsou však středobodem celého příběhu podrobně rozepsané milostné scény a erotické hrátky hlavních postav.

Talisman pro štěstí se bohužel nijak výrazně neodlišuje od řady dalších příběhů z červené knihovny s erotickým námětem.

Příběh je plný klišé, generalizace a jeho pointa i zápletka je čtenáři známá už po prvních stránkách.
Osobně mi poměrně vadilo nastavení příběhu, ve kterém všechny postavy považovali za naprosto samozřejmé, že je naprosto normální, aby se žena naprosto ve všem podřídila a přizpůsobila svému partnerovi, který si téměř ani nevšímá jejích potřeb a starostí.

Talisman pro štěstí lze vřele doporučit všem čtenářům, kteří si chtějí odpočinout u erotického příběhu a nechtějí nad dějem vůbec přemýšlet...

ivetapl
16.02.2021 4 z 5

Skvělá oddechovka

johana3160
04.02.2021 3 z 5

Celkem ctiva kniha, ale pribeh mi prisel nezazivny. Prislo mi, ze se furt motaji v kruhu. Vyvoj postav zadny, pribeh nic moc... prumer v tomto zanru.

cukrovka
31.01.2021 5 z 5

Čtivá a místy vtipná romantická oddechovka. Žádné velké drama ani zvraty nečekejte. Je to nekomplikovaný příběh o druhé šanci. Bylo to přesně to co očekávám od tohoto žánru.

Kristy.Seb
04.01.2021 4 z 5

Všechno má svůj důvod.

Člověk má jenom jednu spřízněnou duši.

Následky činů člověka můžou pronásledovat, ale nikdy neurčují směr navěky.

Úspěch člověka uspokojí, jen pokud ho má s kým sdílet.

Život je plný nejistota a co by kdyby.

Krásný příběh plný lásky. Kniha se četla sama. Ethan byl sladké se všema téma romantickýma gesta a a dárkama. Ale líbila se mi i Lila, jak si uvědomila, že láska v životě není všechno. Že je třeba jít i za svými cíly.

Laf
19.12.2020 5 z 5

Příjemná a oddychová kniha, která potěší. Líbili se mi hlavní postavy i zápletky. Za mne super, můžu doporučit :)

be_pa
10.10.2020 4 z 5

Příjemná knížka. Jen tím věčným vzpomínáním na střední školu mi připadá, že je vhodná spíše pro náctileté čtenářky.

Maruš.D
25.09.2020 3 z 5

To bylo tak sladké a milé, až mě z toho bolí zuby. Velmi nenáročné čtení, které neurazí. Kniha se hezky čte, postavy jsou vcelku příjemné. V jednu dobu jsem chtěla skočit do knihy a Lilu proplesknout, ale na druhou stranu ji chápu a rozumím a jsem ráda, že to nakonec sama vše pochopila. Ethan byl prostě k zulíbání. Takového chlapa chce snad každá haha(i když si jich ne vždy vážíme). Zajímalo by mě, jestli se dá dr. Lovely a Carmen dohromady nebo ne.
Kniha není dlouhá, ale i tak bych trochu zkrátila tu omáčku uprostřed, nebo tam přidala něco záživnějšího, možná bych se pustila trochu více do rozepsání té rodiny.

Štítky knihy

lední hokej

Autorovy další knížky

2020  79%Sexy srážka
2019  71%Talisman pro štěstí
2022  85%Polib mi dortík

Kniha Talisman pro štěstí je v

Právě čtených3x
Přečtených431x
Čtenářské výzvě35x
Doporučených8x
Knihotéce248x
Chystám se číst125x
Chci si koupit20x
dalších seznamech2x