Taková zvláštní láska

Taková zvláštní láska https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/107303/bmid_takova-zvlastni-laska-ljZ-107303.jpg 2 4 1

Autor knihy spisovatel a režisér je dobrým znalcem lidských duší a výborným vypravěčem.Talent s nímž líčí krizi manželského páru-pohnutky, postoje, přání i vášně muže a ženy, nás nenechá na pochybách, že tento obraz lidských vztahů lze přiřadit k nejlepším psychologickým románům moderní literatury. S hrdiny knihy se setkáváme ve chvíli, kdy Federico je poprvé nevěrný své ženě a kdy ani ona neodmítá dvoření hezkého mladíka. Autor knihy režíroval i stejnojmenný film, který dostal v roce 1972 jednu z hlavních cen na MFF v Karlových Varech.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Svoboda
Originální název:

Questa specie d’amore , 1966


více info...

Kateřina1011
Kateřina1011
25.06.2015 1 z 5

Tak něco tak strašného už jsem dlouho nečetla. Kdo je vlastně hlavní hrdina jsem se snažila pochopit snad po celou dobu čtení. A představit si ho, byl úkol pro mě až nadlidský. Skončila jsem u představy pupkatého, zakomplexovaného postaršího bručouna, topícího se v jakýchsi depresivních stavech, který je neustále nespokojený, a který podle mě ani sám neví, co vlastně chce, jen pořád cosi rozebírá.
Pan spisovatel je prý dobrým znalcem lidských duší, ale pro mě tohle byla naprostá slátanina bez nějakého smyslu. Styl psaní otřesný. Cokoli se ve větě vyskytlo, musel to k něčemu přirovnat, aby to jen proboha nebyla holá věta, ale květnaté souvětí. Skončila jsem taky téměř depresivní a totálně zamotaná do těch rádoby zajímavých úvah. Otřesné!!!

Štítky knihy

zfilmováno italská literatura psychologické romány

Autorovy další knížky

Alberto Bevilacqua
italská, 1934 - 2013
1981  74%Stačí přejít most
1984  35%Taková zvláštní láska
1988  0%Taká láska / Parmský sviatok
1982  0%Tajomná cesta

Kniha Taková zvláštní láska je v

Přečtených5x
Knihotéce6x
Chystám se číst3x