Tak šel můj život

Tak šel můj život https://www.databazeknih.cz/img/books/67_/67020/bmid_tak-sel-muj-zivot-y3b-67020.jpg 5 14 5

Paměti Jane Fonda, psané vytříbeným jazykem, s humorem a mnoha zajímavými detaily, shrnují nejen její bohatou filmovou kariéru, v níž měla možnost spolupracovat se současnými legendami evropské i hollywoodské kinematografie, ale i bouřlivé přelomové období americké historie, v níž rovněž sehrála nemalou roli.

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , ICHTHYS , Ikar (ČR)
Originální název:

My life so far , 2005


více info...

Přidat komentář

teramacek
23.06.2020 5 z 5

Ta knížka je moc dobrá. A přesto, že mi na Jane Fondové něco vadí, je mi něčím nepříjemná, takovou zvláštní urputností, umíněností, těžko to pojmenovat jedním slovem, její život, volby a názory jsou rozhodně setsakra zajímavé. Knížku jsem začala číst na základě totální a fatální adorace seriálu Grace a Frankie, a nelitovala jsem ani chvíli a ani stránku :) Asi s ní není lehké žít, ale zas si člověk nemůže stěžovat, že by to byla nuda :)

1amu
30.03.2018 4 z 5

Tuto knihu jsem našel v chodbě knihovny, kde ležely knihy odložené čtenáři (máš-li zájem, tak si vezmi co chceš). Perfektní stav. Vzít-nevzít ? U této dámy mě zajímala zejména její levicová angažovanost ve Vietnamu. (Ota Ulč ji nesnáší).
Udělal jsem dobře, píše to od srdce i s důvody proč ty postoje ve Vietnamu. Otec, dcera, bratr - herci a výborní. Množství Oscarů pro rodinu. Vzpomínáte na otce a 12 rozhněvaných mužů ?
Dcera byla opravdu vynikající (u mne) ve filmech: Dívka ze západu, Koně se také střílejí !!! A s otcem ve filmu Na zlatém jezeře.
Měla dost manželů, ale to je u tamních herců zřejmě normální. Kniha je čtivá, určitě jí někdo pomáhal - stojí za přečtení.


Tess.96
03.08.2015 5 z 5

Rozhodně se nebojte délky téhle knihy, má sice 608 stránek, ale Jane Fonda má neuvěřitelný talent na psaní a všechny své kapitoly - od dětství - přes politiku, manželství - až po šedesátku píše chytlavě, vtipně a citlivě. Bylo tam pár věcí, u kterých jsem se nudila, ale převažuje drtivá většina zajímavých poznatků o jejím životě a jsem nesmírně ráda, že tuhle knihu napsala a tím nás zasvětila do svého života.

Ronny
06.05.2015 5 z 5

Knihu doporučuji! Čtivě napsaná, zajímavé detaily z jejího života. Otec slavný herec, matka psychicky nemocná, spáchala sebevraždu, Jane trpěla anorexií (podle mne ji má dodnes).Dozvídáme se o jejích partnerech, jejích aktivitách na pozadí americké historie.

medvidek
23.02.2011 5 z 5

Velmi inspirativni kniha o zivote jedne vynikajici herecky, ktera uvadi na pravou miru famy, ktere se o Jane Fonda tradovaly a traduji. Nabizi take pohled na aferu Hanojske Jane, jak se Jane prezdivalo a stale prezdiva od doby jejiho nasazeni v dobe Vietnamske valky. Kniha take obsahuje intimni detaily o hereccine bulimii, jejich muzich, vztazich s rodici a detmi a take o spolupraci s temi nejzajimavejsimi lidmi sve doby.

Štítky knihy

autobiografické prvky herečky

Autorovy knížky

Jane Fonda
americká, 1937
2006  90%Tak šel můj život

Kniha Tak šel můj život je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených5x
Knihotéce12x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x
dalších seznamech2x