Tajomný neznámy

Tajomný neznámy https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/393843/bmid_tajomny-neznamy-pRq-393843.jpg 4 355 67

Doktorka Garrett Gibsonová, jediná lekárka v Anglicku, je odvážna a sebestačná žena. Prirovnávajú ju k mužovi, prečo by si teda v živote nedopriala ako muž? Ibaže romániky ju nikdy nelákali. Do jej života však náhodou vstúpi bývalý detektív Scotland Yardu Ethan Ransom. Galantný záhadný bitkár údajne nectí nijaké pravidlá, jeho práca je zahalená rúškom tajomstva. Ich vzájomná príťažlivosť sa však utajiť nedá, a keď prekročí hranice, nemožno sa jej už ubrániť. Ethanovi nie je pochuti spoločnosť na úrovni a obáva sa aj o bezpečnosť Garrett, no napokon neodolá. Napriek odhodlania, že s ňou preruší všetky kontakty, sa krásna doktorka nečakane stane súčasťou jeho najnebezpečnejšieho poverenia. Ethana odhalia a Garrett musí použiť všetky schopnosti a odvahu na jeho záchranu. Spolu čelia zákernému vládnemu sprisahaniu. Ethan bez zaváhania prekonáva všetky nástrahy z lásky k najneobyčajnejšej žene, akú kedy poznal.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Hello Stranger , 2018


více info...

Přidat komentář
bezzink
bezzink
10.02.2024 5 z 5

Nejlepsi dil serie! Boze, boze Liso? Jak ty to jenom delas?
DOPORUCUJI!
Nemam moc co vic psat, pribeh famozni, charaktery hlavnich postav vytribene, nahled do lekarske pece te doby dechberouci. Do toho neuveritelne charismaticky West. Fakt na jednicku.
Mimochodem absolutne zboznuju ty Lisiny dovetky na konci knih. Recepty jsou jen tresinkou na uz tak dokonalem dortu. Pokracuji v krasojizde. :))

Jessybelle
Jessybelle
23.09.2023 5 z 5

Pěkná romantická oddechovka, užila jsem si ji plnými doušky. Mohu jen doporučit.


Senza Jenka
Senza Jenka
06.08.2023 5 z 5

Tohle bylo zatím nejlepší. Doktorka je sebevědomá, cílevědomá a rázná. Ethan je navenek drsňák a uvnitř zraněná duše a tajemnější než hrad v Karpatech. A je do ní blázen. Skvělá kombinace. Ač mi pojetí viktoriánské tajné služby přišlo místy naivní a místy přehnané, a nevyhli jsme se několika klišé - výsledek se vážně povedl.
Je to akční, napínavé, romantické a vtipné. A West je prostě miláček.

Fidibus
Fidibus
08.05.2023 5 z 5

(SPOILER) "Nemusíš číhat jako krysa v kredenci. Vím, že mě sleduješ už několik týdnů." "Jenom v úterý."
Ethan, který zdánlivě mezi Ravenely nepatří, tajně chrání doktorku, protože ta sice umí šermovat, ale to nestačí. A tak ji naučí něco víc a oba se sblíží. Ethan je agentem a práce je mu nade vše, i když je ve skutečnosti spíše loutkou. Je postřelen soupeřícím kolegou a odvážně zachráněn doktorkou (i díky Westově transfúzi :-)). Ví, že se ho pokusí zabít, proto se rozhodne svému šéfovi postavit a Garett jde s ním.
Opět akčnější díl, navíc osud doktorky, jediné v Anglii.

Damonka12
Damonka12
24.12.2022 4 z 5

Moc hezky napsaná historická romance, která má za mě originální námět.

evismaior
evismaior
08.11.2022 4 z 5

80% - Doktorka Garrett Gibsonová i bývalý detektiv a nyní spíš vládní špion Ethan Ransome s podezřele ravenelovskýma očima se objevili již ve dvou předchozích dílech ze série Ravenelovi, oba mě zaujali a na jejich romanci jsem tedy byla celkem natěšená. Bylo to tentokrát něco docela jiného - z prostředí paláců a od nevinných dívenek, kterým musí až jejich nestoudný nápadník ukázat, co že to vlastně mají pod šaty, jsme se přesunuli do ne právě bezpečných (a hygienicky čistých) londýnských ulic a k postavě cílevědomé ženy, která se nebojí o svých znalostech anatomie mluvit a ani je použít (což je zdrojem nejedné humorné scénky), a když pozná muže, který ji po všech letech práce a samoty tak přitahuje, tak ho neváhá třebas klidně pozvat domů na ukázku sbírky motýlů - zde tedy motýlího křídla pod mikroskopem:-). Ostatně velice volnou inspirací charismatické Garrett byla reálná postava Elizabeth Garrett Anderson, která se na konci 19. století skutečně stala první britskou lékařkou - ženou - a později i první starostkou, a podobně, jak je to naznačeno v knize, ani ona to neměla v čistě muži ovládané společnosti jednoduché. Knižní špionážní zápletka působí docela jako z dnešní doby, ostatně Ransome by klidně mohl být třeba Jason Bourne, a děj je tedy i docela napínavý, protože vůbec není zřejmé, zda všechny Garrettiny lékařské schopnosti budou nakonec k záchraně její lásky stačit...

ctuvnoci
ctuvnoci
18.05.2022 5 z 5

Krimi zápletu jsem v této sérii vůbec nečekala, mile překvapilo, bavily mě i vtipné dialogy.

Bergerac16
Bergerac16
23.04.2022 5 z 5

(SPOILER) Nesmírně sympatická hrdinka Garrett, byla jsem upřímně napjatá, když zůstala sama na záchranu Ethanova života. Setkání dvou nezávislých mimořádných osobností. Kriminální zápletka mi vyhovovala, stejně tak změna prostředí, tentokrát méně luxusních venkovských sídel a městských rezidencí – Kleypasová popisuje londýnské čtvrti a tržiště opravdu poutavě, od romantického románu se přehoupla k historickému – hodně prostoru dostává profesní život Garrett i Ethana, a je to osvěžující.

tereza1198
tereza1198
09.01.2022 4 z 5

V této knize byla kriminální zápletka, lékařské zákroky a téměř žádné sexy scény. Takže oproti ostatním docela změna. Ethan jako cvičený zabiják a agent byl perfektní. A i v ohrožení smrti se dokázal květnatě vyjadřovat a mluvit o citech. Garrett naopak byla vždycky praktická. Moc se mi to líbilo. A Wes jako vedlejší postava byl k sežrání. Knihu o něm už jsem četla, takže vím, že i na něco čeká láska.

Fzuzik
Fzuzik
20.11.2021 4 z 5

Oproti třetímu dílu, jsem byla nadšená. Děj měl spád, byl zajímavý a velmi čtivý. Ocenila jsem méně milostných scén a více dějové linky. Postava Westa mě bavila a už se těším na další díl, kde dostane více prostoru.

katkaq
katkaq
17.11.2021 4 z 5

Za mě nejlepší díl zatím. Obě postavy jsou zajímavé a bavily mě.

jarkaska
jarkaska
07.11.2021 5 z 5

Další pěkná kniha ze série. Už se těším na další o Westovi.

haWranka
haWranka
21.08.2021 3 z 5

I když jsem knihu celkem s chutí přečetla, byla jsem trochu zklamaná. Na oba hrdiny jsem se těšila, lékařské i špionské prostředí mě lákalo, ovšem někdy od půlky už mě to nějak nebavilo a přišlo mi to natahované. A vyloženě zklamáním bylo to naprosto přehnané sladké cukrkandlování mezi hlavními hrdiny, to už bylo moc.

DUNIKO
DUNIKO
08.08.2021 5 z 5

Pěkné čtení.Moc se mi líbila stříbrná píšťalka.Hlavní hrdinové měli osobnost a jiskru.A možná tam chyběl nějaký sladký epilog.

Jurajovamaka
Jurajovamaka
05.02.2021 3 z 5

Milujem knihy, ktoré napísala Lisa Kleypas :) Majú svoj dej, zápletku, veľa romantiky a veľmi ľahko sa čítajú, doslovne na "jeden šup". Od začiatku až do konca je veľa akcie, romantiky, ale aj trošku napätia keď Ethan bojuje o svoj život za pomoci úžasnej doktorky Garrett. Nielen túto ale všetky knihy od tejto autorky odporúčam prečítať všetkým romantickým dušiam. :-)

Elize
Elize
31.12.2020 4 z 5

Za mě tenhle díl je nejlepší z celé série, dost tomu pomáhá, že v hlavní roli je lékařka a ne nějaká šlechtična v napasovaných šatech, která čeká jen na tu nejlepší nabídku. Kniha trochu i nastiňuje pohled na tehdejší medicínu, byť zkresleně, ale rozhodně to knihu dělá zajímavější. Ethan byl taky zajímavý kus chlapa, pěkně rozpracovaný charakter a tenhle díl měl navíc kromě neskutečného romantického náboje i nějaké to napětí. Skutečně povedené.

Pralinka1910
Pralinka1910
07.11.2020 5 z 5

V teto divné době oceňuji přesně takové knihy - jednoduché, nekomplikovane, pozitivní a s dobrým koncem. Jako bonus je viktoriánská Anglie, kterou mám rada.

Aracely
Aracely
10.10.2020 5 z 5

Doktorka Garrett a Ethan. V té době jediná lékařka a sexy záhadný detektiv.

Garrett mi byla moc sympatická a i Ethan.
Tady je i detektivní linka, která byla dost napínavá a chvílemi se o mě pokoušel infarkt. Vše ale dobře dopadlo :-).

Tady je to více akční a člověk nechápe Ethanův odstup, ale na druhou stranu vás to k tomu zlobivému muži hrozně přitahuje ;-).

Další skvělý díl!

PerlaZP
PerlaZP
26.08.2020 3 z 5

Tato kniha mi bohužel vůbec nesedla - Něco mi v příběhu prostě chybělo. Knížku jsem četla celkem dlouho, protože mi občas přišla velice nezajímavá...
Doufám, že pokračování bude zajímavější - Postava Westa vypadá slibněji...
Knížce dávám, tak tři hvězdičky...

handulli
handulli
30.07.2020 5 z 5

Postupně jsem historické romance přestala číst. Jediná, komu jsem zůstala věrná, je Lisa Kleypas.
Jednoznačně nejkrásnější nejdojemnější příběh, u kterého jsem se zasmála (West) i poplakala (u umírání i originálního snubního "prstýnku"). Kniha mě úplně pohltila, že jsem přestala vnímat okolí, a to se mi tedy moc často nestává. Oceňuji, že to nebyla žádná prostoduchá romanťárna, ale byly tu nezkrášlené popisy tehdejšího Londýna, život obyčejných lidí, nezáviděníhodné postavení žen či transfuze prováděné tehdy stylem pokus-omyl. Moc mě potěšilo, že konečně hlavní postavy byly (ne)obyčejní lidé, a ne žádní znudění zhýralí vévodové/ zhýčkané hraběnky.
P.S. Myslím, že jsem se do Ethana zamilovala :D ♥