Tajný život rostlin

Tajný život rostlin https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/272568/mid_tajny-zivot-rostlin-NYI-272568.jpg 3 13 6

Kniha Tajný život rostlin (1973) autorů Petera Tompkinse a Christophera Birda podává zprávu o fascinujících a kontroverzních experimentech a zkušenostech s neobvyklými projevy skrytého života rostlinného světa, jako je například vnímání rostlin, jejich schopnost transmutace prvků anebo rostlinami prostředkovaná komunikace s duchovními světy. Autoři rovněž pojednávají o progresivním, ekologicky šetrném zemědělství a zamýšlejí se nad metafyzickými implikacemi popisovaných experimentů. Dnes již klasický a dodnes v mnoha ohledech nepřekonaný text, v němž se může čtenář dozvědět mnohé o tématech parapsychologického výzkumu, jako jsou radionika, proutkařství, Kirilianova fotografie anebo orgonová energie, konečně vychází i v českém jazyce. Uvádí čtenáře do čarovného světa, kde rostliny vnímají a mluví, půda je živou bytostí a přírodu obývají nymfy, gnómové a elfové.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Příroda, zvířata

Vydáno: , Malvern
Originální název:

The Secret Life of Plants , 1973


více info...

Přidat komentář

los
22.03.2021 odpad!

jako historický dokument, který ovlivnil smýšlení mnoha lidí (nejen) v 70. letech, budiž, ale z hlediska obsahového a argumentačního holá pavěda (viz např. komentář Daniela Chamovitze v aktualizovaném vydání Co rostlina ví z r. 2017, česky 2020)

Michal_
25.02.2021 1 z 5

K rostlinám určitě přistupovat s jistou úctou a pokorou, objektivně a vědecky, ale určitě ne se šarlatánstvím a přehnanou iniciativou být autorem senzačních, leč nepodložených a mnohdy jen smyšlených zpráv za každou cenu (já to tak vnímám, já bych chtěl, aby to tak bylo, tak to tak je...).


@pavlas
17.02.2021 4 z 5

Zajímavá kniha dokazující na mnoha případech z minulosti, že rostliny nejsou nereagující předměty, ale zajímaví tvorové obývající stejnou planetu jako my. Kniha dále názorně ukazuje, kam až je člověk schopen zajít pro vyšší výnosy a co je pak následkem jeho ziskuchtivosti. Také upozorňuje, že rostliny živené umělými hnojivy postrádají kvality, které lidské tělo potřebuje.

I v dnešní době probíhají pokusy na zjištění vlastností rostlin. Např. jedna zpráva z Izraele:
https://www.stoplusjednicka.cz/krik-nemych-nektere-rostliny-dokazou-v-ohrozeni-vydavat-ultrazvuk

Plast
02.01.2021 odpad!

Kniha plná nesmyslů, kterou už dnes nestojí za to číst. V době svého vzniku napáchala víc škody než užitku. Naštěstí tu je dnes na toto téma spousta jiné literatury a to i v překladech. Namátkou třeba Co rostlina ví, nebo Vnímavá zeleň.

L.K.
20.07.2017 3 z 5

Čekala jsem víc informací o rostlinách a méně o lidech. Některé části z historie lidských pokusů, výzkumů, představ a půtek pro mě byly až únavné. Nicméně několik kapitol (především ze začátku a pak konce knihy) stálo za přečtení. Celkem vtipná pro mě byla úplně jiná rovina knihy - na stránkách, kde jsem se musela do čtení nutit a hůř jsem udržovala pozornost jsem podobnou tendenci zaznamenala i u korektora, který v těchto částech zanechával množství překlepů a chyb. :)

Tyet
16.06.2017 5 z 5

Peter Tompkins a Christopher Bird napsali knížku, ve které shrnuli podivuhodné a pro mnohé lidi šokující výzkumy a zjištění z oblasti botaniky. Téměř všichni už někdy slyšeli o Backsterově efektu, o jeho pokusech s dracénou nebo o pokusech a práci manželů Kirlianových. V knize se ale dozvíte mnohem, mnohem více; je určena pro všechny, kteří nepovažují rostliny za pouhý materiál k jídlu, výrobě nábytku nebo ozdobu záhonů. Rostliny jsou našimi rovnocennými (v mnoha ohledech nás dokonce předčí) partnery s vlastní vůlí a obdivuhodnými schopnostmi. Kniha je o komunikaci s rostlinami, nejen na spirituální úrovni, ale i na té fyzické, měřitelné.

Štítky knihy

rostliny, flóra

Autoři knihy

Christopher Bird
americká, 1928 - 1996

Kniha Tajný život rostlin je v

Právě čtených2x
Přečtených14x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce11x
Chystám se číst28x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x