Tajný život pšouku

Tajný život pšouku https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470387/bmid_tajny-zivot-psouku-DSR-470387.png 3 17 7

Všichni lidé na světě prdí. Horolezci, sportovkyně i kuchaři, dokonce i králové a nóbl dámy. A co teprve když si upšoukne kosmonaut nebo potápěč! Rodiče děti často napomínají, že o určitých věcech se na veřejnosti nemluví, tím však jen vzbuzují jejich zvědavost. Proto se ve Finsku sešly Malin a Sanna, spisovatelka a ilustrátorka, a připravily spolu knížku, v níž pro stud a neupřímnost není místo. Jejich vtipné verše a veselé obrázky o tom, co dělá každý z nás, pobaví nejen malé prďoly, ale i dospělé.... celý text

Literatura světová Poezie Pro děti a mládež
Vydáno: , Paseka
Originální název:

Fisens liv , 2020


více info...

Přidat komentář

jiri77
26.08.2022 5 z 5

Já půjdu asi proti proudu ,ale mě knížka hodně pobavila a musel jsem se i nahlas zasmát. Vše lidské je přirozené, tak proč před tím zavírat oči (nebo si držet nos) :-) .

Karoley
26.01.2022 3 z 5

Všichni lidé na světě prdí. Knížka, v níž pro stud a neupřímnost není místo.

"Tajný život pšouku" se mi dostal do ruky v práci, tak jsem nakoukla dovnitř.. a jsem z toho teda trochu rozpačitá. Ale dětem se to líbit bude.

"Vyzáblý podivín chtěl v kuchyni krást,
kuchař se zděsil a vypustil past:
smrtící prd páchl jak shnilá noha,
až podivín zvracel a musel vzít roha."


Nezletilci
22.01.2022 4 z 5

Parádní ilustrace, vtipný obsah. Naší nezletilé kritičce Miladě (6 let) se líbily nejrůznější slovní hříčky a nejvíc tato básnička:
"Pšouky si nestihnou udělat přátele,
do příštího pšouknutí žije pšouk nejdéle.
Salonní pšouk má však úžasnou šanci
seznámit se s jiným při rozverném tanci."
Doporučuje ji všem, kdo prdí.

Jehumaja
18.10.2021 odpad!

To už je moc.
Proč by si to propána někdo kupoval?! Přečetla jsem to na postání v knihkupectví a knihu jsem znechuceně vrátila zpět do regálů a zašoupla ji co nejhlouběji.
Verše jsou ubohé a smysl knihy taky. .

knihovniceS
15.06.2021

Nečetla jsem a číst ani nebudu. Je mi líto vydávat peníze za takovou knihu, pro knihovnu mám malý rozpočet a snažím se vybírat knihy, které se budou líbit!

RadkaV
05.06.2021 2 z 5

Výraznou předností této knihy jsou ilustrace. Celostránkové, nápadité, výstižné a celkem vtipné. Za nimi lehce pokulhává veršovaný text, poněkud kostrbatý vlivem překladu ze švédštiny. Ale i tak se při čtení s dětmi asi zasmějete. Přesto je tohle seznámení s pšoukem jen povrchní zábavou, i když autorky zjevně neměly jiné ambice.

lucie3725
20.05.2021 1 z 5

Velké zklamání. V podstatě vůbec nevím, co taková kniha dělá v portfoliu Paseky. Verše upoceně klopýtají, pointa je nudná. Mám pocit, že kdyby nebylo grantu na překlad, tahle kniha by v češtině nevyšla. V Pasece rozhodně ne.

Autorovy knížky

Malin Klingenberg
finská, 1979
2021  56%Tajný život pšouku

Kniha Tajný život pšouku je v

Přečtených20x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce2x
Chystám se číst11x
Chci si koupit4x