Tajná stezka

Tajná stezka https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380744/bmid_tajna-stezka-dPa-380744.jpg 5 32 9

Autor píše z vlastních vnitřních zkušeností, získaných po mnohém putování a vydobytých vlastním hledáním. V knize předkládá techniku duchovního sebeodhalení pro moderní svět. Vyjadřuje s nádhernou jasností pravdy, které jsou příliš často skryté pod těžkopádnými frázemi, obtíženými orientálními symboly a mystickými nejasnostmi. Přivítají ji všichni, kdo si uvědomují okamžitou naléhavost a současnou připravenost lidstva pro duchovní odhalení. Hluboce pociťovaná potřeba člověka ho připravovala pro sledování tajné stezky. Lidstvo dnes stojí u bran skutečnosti. Člověk se učí poznávat svět duchovního bytí a touží po něm. Každý, kdo cvičí tuto tajnou vnitřní cestu, může se stát rozsévačem pravého světla, může změnit sebe a tak se stát schopným měnit druhé. Zajímavost: Paul Brunton byl jedním z duchovních učitelů Eduarda Tomáše, který byl odpovědným redaktorem prvního vydání této knihy u nás.... celý text

Literatura světová Duchovní literatura
Vydáno: , Aura PB
Originální název:

The Secret Path , 1934


více info...

Přidat komentář

Anraven
02.03.2023 5 z 5

Kniha rozhodně není napsána dokonale. Některé pasáže jsou velice zdlouhavé a autor občas až příliš ”vysvětluje„. Přesto ale musím knihu vřele doporučit. Jsou v ní obsaženy a výborně popsány nádherné myšlenky. Skutečně dokáže inspirovat..

nevermore3
17.11.2022 5 z 5

Nedá se říct, že forma by 100% vyhovovala všem, někde jsou obtížnější, jinde zase opakující se pasáže, nicméně nikomu se nic nestane, když si tuto knihu přečte. i kdyby byl bytostný pragmatik, tak alespoň pro zajímavost.


Elea
14.10.2021 5 z 5

Krásná knížka a nádherná čeština (díky překladatelkám).

MourMour
22.07.2020 5 z 5

Krásný jazyk, hluboká moudrost.

juvelinokivi
07.02.2018 5 z 5

"Bůh byl svržen z trůnu a rozum se stal korunovaným vládcem filozofie. Nyní se věda těší našemu největšímu uctívání. Vědec je papežem dneška a sedí ve Vatikánu světské autority. Přijímáme jeho učené objevy s nábožnou, posvátnou úctou. Věříme jeho slavnostním prohlášením tak, jako kdysi celá Evropa věřila zásadám a dogmatům církve. (...) Mám hlubokou úctu k intelektuálním schopnostem a trpělivému charakteru vědce. Věřím, že jeho práce má své pravé a užitečné místo v životě. Nevěřím však, že toto místo je nejvyšším." (Tajná stezka, 1935)

Malefisto
07.10.2015 5 z 5

Skvělá knížka, která je pro mě svou hloubkou srovnatelná důležitými mystickými knihami jako je Bhagavadgíta, Ohnivý keř, Jóga sůtra a jiné. Jednoduchým a čtivým způsobem vysvětlená duchovní cesta pro člověka 20.století.

vojtech2786
22.03.2015

Tento velmi nadaný spisovatel vyádril v jedné knize všechno důležité učení okultismu potřebné pro zdárný začátek zapojení se do evolučního tvoření budoucnodti naší rasy, mohu-li to takto interpretovat. Ale s tím gangsterem je to dosti nepřesné, protože je to mířeno na povolání či přesvědčení člověka. Spíše bych řekl že je velice důležité sí v sobě uvědomit zrnko opravdového já a vše se začne oběvovat samo a to aniž by Vám někdo něco řekl nebo vás něco učil, učení pak už jen osvětlí již Vám známou pravdu..

Avalong
16.03.2015 5 z 5

Najcennejšie učenie sveta zhrnuté v jednej knihe podané spôsobom prijateľným a pútavým aj pre západnu civilizáciu. Ak by som mal vybrať z knihy jednu vetu, ktorá by popísala o čom v skutku hovorí, bola by to táto:
"V chrámovém tichu duše pocítí, že i jen myslet znamená svatokrádežný hluk."
Hĺbka tejto vety mi nedá neutíšiť sa, stále a stále keď si ju prečítam.

tonda0
15.11.2013 4 z 5

Velmi kvalitní knížka. Autor v ní svými slovy popisuje učení Advaity. Tedy hledání jednoty, jednoho boha, jednotné síly uvnitř nás. Říká evropským stylem v podstatě to stejné, jako celé učení Ramana Maharišiho, s kterým se Brunton setkal. Nelekejte se nějakého náboženství. Jde o uvědomnění si životních souvislostí. Doporučuji