Případ zmizelých psů

Případ zmizelých psů https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/68374/bmid_pripad-zmizelych-psu-0Qz-68374.jpg 4 99 8

Tajná sedma série

< 5. díl >

Jirka má starosti a musí na jeden čas opustit tajnou sedmu. Žanetin a Petrův kokršpaněl (pes) Čert zaujme jeho místo. Je na něm, aby ochránil tajnou sedmu před nebezpečím, které jim hrozí při pátrání záhadně zmizelých psech. Nakonec se Jirka vrací do Tajné sedmy. Člen tajné sedmy Honza má občas problémy s jeho mladší sestrou Zuzkou, která má všude nos v tajné sedmě. Zuzka se chce vetřít do spolku. Ale nevetře, protože bych jich nemohlo být osm.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Příběhy

Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Go Ahead Secret Seven , 1953


více info...

Přidat komentář

pepa4081
14.08.2021 5 z 5

Tak jako u Správné pětky, budu Tajnou sedmu hodnotit všechny díly stejně. Tyhle knihy čtu až dnes, po padesátce. Přesto se u nich skvěle bavím a úžasně si odpočinu. Doporučuji všem malým i velkým klukům a holkám.
Nanejvýš uspokojivé.

Aninka36
09.06.2020 4 z 5

Krásná kniha,napínavá a místy zapojena do normálního života 7 dětí a psa Čerta.


haki34
25.05.2020 4 z 5

Pokračuji dalším dílem...pro dospěláka na hoďku čtení, pro malého čtenáře trochu déle.. Zachovaný formát větších písmen. Sedma se vrhá na další dobrodružství, ke kterému se dostala poněkud náhodně. (překvapilo, že schůzky "skvělého klubu" jsou velmi nepravidelné, v podstatě žádné, nyní bylo vyprovokováno Zuzkou, už spomenutou nešťasnou Honzovou sestrou, neúspěšně se domáhající přijetí do Sedmy).
Opět pomohla policii rozluštit záhadu - pro změnu týkající se krádeže psů. Opět celkem uvěřitelné - bloumání a pátrání po dvorkách a ve sklepě mi připomělo atmosferu Foglarovek..
Jen bych snad doporučla dětem, aby až takové dobrodružství nezkoušely...raději ty policajty volat předem ;) V tomto díle autorka použila drsňáky dospělé - jednak nevlídného mladíka, jednak Jirkovy přísné rodiče, zejména otce - opakuje schéma z Pětky...
Jinak nemám výhrad, pobavili jsme se dobře.

a jedna citace - pádž tu se jídlo vyskytuj více než v díle předchozím - a kvantum podávané na svačinu mě teda zaujalo : "Svačina byla připravená na půl páté. Žaneta a Petr snesli všechno do kůlny. Brzy tam bylo příjemně a útulně jako v okojíčku. Zatopili v malých kamínkách, připravili na stůl několik svíček a z jedné bedny udělali stůl. Žaneta prostřela ubrus. Na stole stály dva velké džbány horkého kakaa a sedm hrnečků. Na poličce čekalo sedm talířů s dobrotami. "Chleby s medem a tady máme chleby s olejovkami," kontrolovala zásoby Žaneta. "Ne abys tu rybičkovou pomazánku do sebe všechnu naládoval. Znám tě, když jsou sardinky, dokážeš se nacpat jako čuník," napomínala bratra. "Žemle s máslem a džemem. Čerstvé koblihy. A čokoládový dort. Piškotový koláč - máma nám ho rovnou rozkrájela na sedm kousků. Není to nádhera ? A tady ještě talíř všelijakých sušenek."

ehm, kdo z vás zažil takovou svačinu ?? až nechutně opulentní :D a jdu raději večeřet, nějak mi začlo kručet v břiše..
každopádně - další dobrodružství Sedmy doporučuji !!

Nelly
13.06.2019 5 z 5

Čtivé, napínavé, dobrodružné čtení nejen pro kluky.

Lucif
23.02.2019 5 z 5

Mam tuto autorku moc rada a synovi se pribehy take libi. Skoda, ze uz se neprodava

PetiJelinkova
06.03.2018 5 z 5

Oblíbená knižní série mého dětství :)

Szekynka
02.03.2018 5 z 5

Parádně popsané dobrodružství skupinky dětí. Úžasná série pro děti plná napětí, očekávání, zvratů a přátelství.

Dep8
03.01.2013 5 z 5

Tajná sedma! Má nejoblíbenější knižní série mého dětství!