Tajemství východu aneb To nejlepší z asijské kuchyně

Tajemství východu aneb To nejlepší z asijské kuchyně https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/203536/tajemstvi-vychodu-aneb-to-nejlepsi--203536.jpg 5 13 2

Časopis Apetit loni uvedl na trh novou edici kuchařek zaměřenou na mezinárodní kuchyně. Po kuchařce věnované italské a francouzskou kuchyni přichází s knihou věnovanou kuchyni asijské. Těšte se na ohňostroj chutí, barev a vůní! "Koukali jsme pod hbité prsty mistrů suši a přes rameno kuchařům těch nejlepších vietnamských bister. Sháněli jsme exotické ovoce a roztodivné bylinky, sami si míchali kari pastu, nakládali kimči, balili jarní závitky a ani na okamžik jsme neodložili hůlky…," říká šéfredaktorka Apetitu Marie Holobrádková. "Výsledkem našeho snažení jsou ty nejúžasnější originální recepty, které nabízejí země jihovýchodní Asie od Barmy přes Thajsko, Vietnam a Čínu až po Indonésii a Koreu," dodává. Kniha je rozdělena do sedmi kapitol. Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak a kde nakupovat a použít exotické suroviny (od bylinek až po nejrůznější ochucovadla). Kapitoly: - Chuť pravé Asie (ty nejlepší autentické recepty: vietnamská polévka pho, suši, pekingská kachna, indonéská rýže nasi goreng...) - Hot & cold (saláty a polévky) - Dary země i moře (pokrmy s masem, rybami a dary moře: hovězí satay, kuřecí křídla po vietnamsku...) - Někdo to rád ostré (kari, chilli omáčka, marináda terijaki) - Wokování (pokrmu z woku) - Naplňte to! (čínské knedlíčky, taštičky, jarní závitky a rolky…) - Tááák sladké (dezerty, zmrzlina z čaje matcha)... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Kuchařky

Vydáno: , Burda
více info...

Přidat komentář

Sitting-Bull
15.02.2022 5 z 5

Výborné recepty, částečně uzpůsobené našim podmínkám, i když bohužel ani tato nemá na kuchařky, které jsem si přivezla odtamtud.

venora
26.03.2018 4 z 5

zajímavé recepty, celkem podrobné postupy