Tajemství testamentů: Závěti slavných, mocných i nemocných

Tajemství testamentů: Závěti slavných, mocných i nemocných https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36555/bmid_tajemstvi-testamentu-zaveti-slavnyc-1ic-36555.jpg 3 1 1

Mnoho románů i detektivek využívá motivu závěti: testamenty s sebou přinášejí tajemství, překvapení, soudní spory i vraždy. Ale i neliterární závěti slavných osobností obsahují často vzrušující odhalení. Zdaleka ne vždy bylo přáním umírajících vyhověno a mnohé testamenty měly (nebo mohly mít) dalekosáhlé následky. Objevná kniha v pětadvaceti kapitolách pojednává o slavných závětích zahraničních i českých osobností od starověku po současnost, přičemž některé z testamentů jsou tu otištěny vůbec poprvé. Text doprovází více než sto fotografií a jiných ilustrací... celý text

Přidat komentář

Vidlička
11.01.2019 3 z 5

Zajímavé téma, protože dává nahlédnout do mysli zůstavitelů, kteří očekávají, že to, co v závěti uvádějí, se dostane ven až po jejich smrti, a tudíž už se nebudou muset zabývat tím, co jim k tomu řekne jejich okolí. A skutečně u pár osobností se ukázalo, jak moc bez/charakterní ve skutečnosti byli.
Kniha je rozdělena do dvou částí, kdy první se zabývá světovými historickými či kontroverzními osobnostmi, a ta mi připadala nějaká moc stručná. Autor se mohl klidně rozhovořit daleko více.
Druhá část pojednává o českých spisovatelích a ta se mi líbila moc. Jednak už mi připadala lépe zpracovaná a také jsem se dozvěděla spoustu nového i detaily již známého.
Určitě neztratíte čas, když si knížku přečtete, ale kvůli první části jsou to za mě pouze 3*-

Štítky knihy

závěti

Autoři knihy

Petr Kovařík
česká, 1946

Kniha Tajemství testamentů: Závěti slavných, mocných i nemocných je v

Přečtených3x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce1x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x