Tajemství templářů

Tajemství templářů https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32761/bmid_tajemstvi-templaru-MRT-32761.jpg 4 12 2

Podtitul: Tajní strážcové pravdy o skutečné totožnosti Ježíše Krista Populárně naučná kniha o tajemství svatého grálu, starých křesťanských sektách a Leonardu da Vincim, která odhaluje kořeny a pravou tvář křesťanství a západní kultury. Precizní a doslova detektivní práce autorů odhaluje takřka světové tajemství magického kultu templářů a dalších sekt a kacířů. Vysvětluje vztah mezi Ježíšem Kristem, Janem Křtitelem a Marií Magdalskou na pozadí obrazů Leonarda Da Vinci a symbolů na nich. Vysvětluje jejich využívání v času i prostoru. Svá tvrzení autoři dokládají rozsáhlým poznámkovým aparátem a seznam doporučené literatury.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Historie , Záhady

Vydáno: , Beta-Dobrovský , Ševčík (Plzeň)
Originální název:

The templar revelation , 2004


více info...

Přidat komentář

vvikingg
22.01.2024 5 z 5

Perfektně zpracovaná kniha o smrti Jana Křtitele a souvisejících věcech, v podstatě dojdete po přečtení k tomu , že Jana Křtitele nechal odstranit Ježíš. Jan Křtitel byl populárnější než Ježíš, po jeho smrti přebral v jeho hnutí roli Ježíš . Nechal Ježíš zabít Jana Křtitele, Salome byla stoupenkyně Ježíše. Templáři uctívali useknutou hlavu Jana Křtitele, na kříž plivali, na tyto a další otázky je zaměřená celá kniha. Dějiny jsou plné případů smrti , které někomu vyhovovaly. Pokud by Byla smrt prokázána Ježíšovi , tak celé evagelium a křesťanství stojí na lži. Ono už osvobození hrobu Ježíše z rukou nevěřících a následné křížové výpravy je jedna velká lež, podle křesťanské víry, evangelia , vystoupil Ježíš na nebe a nebylo co pohřbít. Kataři později templáři a další tajná společenství věděla své a proto museli být vymýceny. Kniha rozhodně stojí za přečtení , plný počet hvězd.

WolfIssen
18.02.2014 3 z 5

Knihu mám sice rozečtenou, ale i tak si dovolím už teď napsat poznámku do komentáře. První kapitola, která popisuje skrytou symboliku Leonardových obrazů, ochuzuje čtenáře o povšimnutí si této symboliky na vlastní oči, protože reprodukované fotografie DaVinciho obrazů v knize jsou malé, černobílé a navíc nevalné kvality. Proto musí člověk nahlédnout buď do jiné publikace nebo na internet, pokud doma přímo nevlastní originály :-)

Po konečném přečtení můžu konstatovat, že jde o vskutku pozoruhodnou knihu, která se na jednu stranu špatně čte, na druhou stranu nabízí množství zajímavých faktů a teorií. Třetí věcí, na kterou musím upozornit, je zavádějící název. Namísto zkoumání tohoto středověkého mystického řádu, kniha předkládá především sáhodlouhé teorie a dohady okolo vzniku křesťanství a lidí s ním spojených. Za polovinou knihy se tak můžeme nudit například nekonečným rozpitváváním evangelií.
Ze své strany bych mohl dodat, že ačkoli se zajímám nejen o křesťanství (ikdyž v existenci Ježíše Krista, svatých a celé křesťanské "mytologie" nevěřím), je mi zle z toho, kolik lží tohle světově nejrozšířenější nábožensví provází už od jeho vzniku.
Poslední kapitola knihy stojí zato, shrnuje totiž perfektně celou knihu a předkládá konečný názor, chcete-li teorii obou autorů.
100 % křesťanů i rádobykřesťanů by si toto dílo mělo určitě přečíst a zamyslet se nad věcmi, které neznají a nad dogmaty, která slepě a bez rozumu uznávají.
I tak smekám nad detektivní prací obou autorů.
Na závěr bych ještě dodal, že pokud Převorství sionské skutečně existuje, nic zvláštního, jako třeba totální obrat a kolaps křesťanství nechystá. Podle mého názoru se totiž křesťanské zlo a lež za celou svou historii stalo tak mocné, že není v silách jakékoli tajné společnosti jej zničit.