Tajemství tajného pokoje

Tajemství tajného pokoje https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28386/tajemstvi-tajneho-pokoje-28386.jpg 4 153 11

Tajemství série

< 3. díl >

V pořadí třetí knížka z řady Tajemství. Jsou vánoční prázdniny a Larry, Daisy, Pip, Bětka, Špekoun a jeho pes Brok by rádi luštili nějaký zapeklitý případ. Jinak by přece prázdniny nestály za nic! Pak zničehonic Pip objeví dokonale zařízený pokoj v podkroví opuštěného domu a děti jsou ve svém živlu. Čí je to pokoj? Čemu a komu slouží? Proč je uklízený a zařízený a proč tajemného obyvatele nikdo z okolí nespatřil? I když místní policista Goon, "Zmizík", jak mu děti říkají, případ spíše zamotá, než by pomohl vyřešit, děti s pomocí svého starého přítele, inspektora Jenkse, zapeklitý případ vyřeší, odhalí podvodníky a vysvobodí Špekouna ze skutečného nebezpečí.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

The Mystery of the Secret Room , 1945


více info...

Přidat komentář

KajusaKil
28.03.2024 5 z 5

Pamatuji si, jak jsem u některých pasáží knihy napětím ani nedýchala. To mluví za vše.

Borntobike
29.09.2023 4 z 5

Cetli jsme s detmi pred spanim na pokracovani. Po docteni zjistuji, ze se kniha hodi do letosni ctenarske vyzvy. Tak mi ji pomohla splnit.
Zamotani se patracu do takoveho pripadu je nebezpecne. Pro deti ovsem velke dobrodruzstvi. Pro rodice nocni mura. Pribeh byl detmi ocenen na vybornou.


pepa4081
12.12.2021 5 z 5

Další, tentokrát hodně dlouhá, série od Enid Blytonové. První díl mi trochu vadila přezdívka špekoun a nepříjemný pan Goon, ale rychle jsem si zvykl a jako vždy jsem nadšený.
Nanejvýš uspokojivé.

JAnD
03.08.2019 5 z 5

Podle dcery (8) nejlepší kniha série.

nikikostadinova
09.07.2019 4 z 5

Přečteno kdysi, už jsem si nic nepamatovala, tak jsem si to přečetla znovu. Jsou to fajn příběhy pro děti. Až se divím, co mohlo vzniknout v roce 1945, kdy byl vydán originál.

msjadepaton
23.02.2017 4 z 5

Tuhle knihu jsem v dětství četla ze série jako první a pravděpodobně několikrát, protože jsem si prvních pár stránek pamatovala téměř nazpaměť. Tentokrát ale nebyla moje nejoblíbenější. Je to možná tím, že samotná záhada už je až příliš závažná. Navíc se vyklube zdánlivě z ničeho a způsob, jakým na ni děti přijdou mi prostě přišel až příliš nepravděpodobný.
Stejně mě ale knížka bavila a smála jsem se u ní nahlas, i když těch vtipných situacích tam bylo asi trochu méně než u předchozího dílu.
Bětka opět ukázala, že spolu se Špekounem nechá ostatní Pátrače daleko za sebou, co se bystrosti týče. Pip, Larry a Daisy jsou spíš takoví asistenti, vykonávající podřadnější úkoly. O Brokovi ani nemluvím. Není divu, že tady je, na rozdíl od Správné pětky, do party započítaný až jako dodatek, protože jim spíš neustále způsobuje problémy, než že by jim pomáhal.
V tomhle díle se také pomalu začínají objevovat různé užitečné triky, jako neviditelné písmo, Špekounovy převleky nebo jak se (za příznivých okolností) dostat ze zamčeného pokoje, což knihu dělalo zajímavější. Takže navzdory tomu, že tahle záhada byla trochu přitažená za vlasy, musím hodnotit velmi vysoko.

kikoriky
14.12.2016

Tuhle knížku jsem teprve začala číst ale podle začátku dobrá kniha.

Moňa69
16.02.2014 4 z 5

Tajemství tajného pokoje aneb Pět nereálně slušných dětí s rozkošným hundem a neskutečně blbý policajt. Moje úplně první kniha od Blytonové, bylo mi asi osm a připadala jsem si stejná trubka jako Bětka (moc se nezměnilo). Nadchlo mě, jak jsou děti schopné si poradit se záhadou zařízeného pokoje v opuštěném baráku a vyčůraně obejít rodiče při luštění stop, stejně tak všechny ty finty fň s neviditelným inkoustem a převleky:)

Kate.S
04.02.2013 3 z 5

Zajímavé, že jediné, co si z knížky kdysi čtené pamatuji, je postava Špekouna. Ale myslím, že se mi to celkem líbilo.

Mike-Lány-88
25.08.2011 4 z 5

Pěkná knížka.....

Khanh Ly :)
05.02.2011

tuto knížku jsem sice četla když jsem byla menší....ale pořád si ji pamatuji....pěkné