Tajemství svobodných zednářů

Tajemství svobodných zednářů https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37667/bmid_tajemstvi-svobodnych-zednaru-wcX-37667.jpg 4 9 4

Po Tajemství královské rodiny a Tajemství Vatikánu vychází třetí publikace z této řady. Tentokrát se slovem i obrazem zabývá tajemstvími Řádu svobodných zednářů. Odkrývá jednotlivé vrstvy staletých dějin významného společenství a nabízí informovaný i zábavný pohled na počátky, postoje, praktiky a rituály této organizace. Kniha přináší také přehled mnoha slavných osobností, které jsou nebo byly svobodnými zednáři, ať už jejich profesí byla hudba, malířství, literatura či politika; jmenujme například W. A. Mozarta, Jonathana Swifta či Winstona Churchilla. Během své osmisetleté historie bylo svobodné zednářství často spojováno se skandálními podvody, úplatkářstvím, dokonce i s vraždami, a tato kniha mnohé z oněch smyšlených historek uvádí na pravou míru.... celý text

Přidat komentář

jprst
06.06.2019 5 z 5

Dobrá publikace pro toho, kdo se o tuto tématiku zajímá okrajově a navíc je to skutečně poutavé čtení, které si zaslouží mé doporučení. Podrobnější informace o Řádu se dají najít např.: W.Kirk MacNulty " Svobodné zednářství".

Dela111
09.08.2018 5 z 5

Velice čtivou formou popsána stručná historie svobodných zednářů, jejich postoje a rituály. Je přidán zajímavý seznam slavných osobností, které jsou nebo byly členy tohoto řádu.
Kniha je ideální k získání základního uceleného přehledu o Řádu svobodných zednářů.


Kozel
11.10.2015 5 z 5

Na knihy, v jejichž názvu se objevují slova "tajemství" či "tajný", se dívám poněkud skepticky; obzvlášť pokud jsou ve vztahu ke svobodným zednářům. Tahle populárně naučná knížka si však takový pohled nezaslouží. Příjemným stylem pootvírá dveře do zednářských lóží, odbourává staré známé (i méně známé) konspirace kolující internetem a taky obsahuje hodně zajímavý seznam významných členů bratrstva, o kterých jsem dosud ani nevěděl. Nejedná se o vyčerpávající studii nejstaršího a nejkontroverznějšího bratrstva v lidské historii, nicméně Pat Morganová napsala jednoduchý a čtivý průvodce, který svobodné zednáře popisuje střízlivými barvami, nesnaží se jim nutně vlézt do přízně nebo jim uškodit. Heh, konspirátorům to však asi stejně nezabrání v obvinování ze svobodozednářského spiknutí o ovládnutí světa=o)

Sklenička
21.06.2013 5 z 5

Další z řady populárně naučných knih o nejstarším dosud fungujícím laickém bratrstvu. Symboly, tajná znamení, mýty, ale i aféry svobodných zednářů. Slavní zednáři minulosti i současnosti. A k tomu čtivost.

Štítky knihy

svobodní zednáři

Autorovy knížky

2010  80%Tajemství svobodných zednářů

Kniha Tajemství svobodných zednářů je v

Přečtených11x
Knihotéce7x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x