Tajemství starého hradu

Tajemství starého hradu https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/196044/tajemstvi-stareho-hradu-196044.jpg 5 5 2

Skupina anglických skautů narazí na stopu zločinců a v kulisách starého středověkého hradu zažijí jejich vedoucí James a Henry dramatické dobrodružství,ve kterém jde o život.Podaří se jim bandu penězokazů polapit,ale jeden z nich uprchl... Děj je napínavý a také velmi tajuplný.Pasáže,odehrávající se v prostorách starého hradu patří k vrcholům knihy.... celý text

Přidat komentář

Turlogh
19.09.2018 4 z 5

Knížka o anglických skautech z pera českého spisovatele. Dobrodružný příběh o chlapecké skautské družině. Autor měl o skautech asi jenom poněkud obecné povědomí, skauty nazývá hochy od 8 do 12 let ( o těchto aspoň píše v příběhu knihy.) (To jsou spíše vlčata, takový mladší předstupeň skautů.) Samotné vyprávění je pro děti docela napínavé a možná až příliš dobrodružné, tak trochu šité horkou jehlou, jak se říká... (přece jenom skauti ozbrojení pistolemi, jejich boj s tlupou nebezpečných zločinců a padělatelů peněz, tajemné podzemí raně středověkého hradu, zpráva a plán pokladu z roku 1247 a pak i nález samotného pokladu a to vše na jednom táboře, to se mi zdá trošičku přehnané. :-) Sám jsem byl zhruba na třiceti skautských táborech a nezažil jsem z těchto dobrodružství takřka nic...) Na druhou stranu autor pěkně ukazuje na skautské kamarádství a různé skautské dovednosti, správné zásady chování, boj za spravedlnost a lásku k vlasti, což obzvláště v dnešní době je třeba podporovat. Nicméně obávám se, že dnešní děti nebudou až tak dobrodružnému ději příběhu příliš věřit. Snad spíše, kdyby toto bylo oděno do hávu fantasy. Fantasy - skautský román to by bylo zajímavé, není-liž pravda? Takže dávám tři hvězdy, skauti a spol. mohou ještě jednu hvězdu přidati.

Finn123
30.03.2016 5 z 5

Nádherná kniha pro všechny generace.Má veškeré artributy dobrého čtení,napětí,spád i zdravé vlastenectví.Četl jsem ji asi desetkrát a vždy znovu zaujme.


Autorovy další knížky

Zdeněk Vojtěch Peukert
česká, 1907 - 1982
1936  72%Sahir
1975  70%Štědrost pana Jonáše
1970  71%Pán z Beccy
1972  85%Čtyřicátý výstřel
1976  68%Strach z odhalení

Kniha Tajemství starého hradu je v

Přečtených5x
Doporučených1x
Knihotéce1x
Chci si koupit1x