Tajemství starého dubu

Tajemství starého dubu https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48853/tajemstvi-stareho-dubu-48853.jpg 4 5 1

V roli "hlavního hrdiny" populárně-naučné knihy pro děti je dub. Nejvyššího věku mezi stromy se v našich zemích dožívají duby, které patří k původním dřevinám na našem území a mohou se dožít 900 - 1 000 let. Na životě věkovitého památného dubu se kniha pokouší ukázat "paměť stromu". Zabývá se tím, jak vyrůstá strom, co se na něm mění během jeho života, co z toho je dáno přírodou a co ovlivnili lidé a současně ukazuje, jaké zásadní změny se staly v historii našeho národa během života takového stromu, jak se měnilo bydlení nebo oblékání, nápadné změny na stavbách, ale i v krajině.... celý text

Přidat komentář

haki34
08.07.2020 4 z 5

získaná z knihovny ve výprodeji vyřazených knih za 1kč..a rozhodně nelituji. Na první pohled zaujmou ilustrace -Andrea Sloupová, Jaroslav Turek, uvedeni jako dědicové. A pak následuje zajímavý text - kombinace historie a přírodopisu - na každé straně se dozvíme i zajímavosti že života stromů, konkrétně dubu ;)
Vše doplněno přehledými vysvětlivkami klíčových pojmů z textu na konci knihy a zajímavostmi o dubech tamtéž. Knížka by klidně snesla větší formát. Takto je to velmi hezká jednohubka, ovšem nenechejte se zmást - i tak se z ní dozvíte spoustu zajímavých informací.
Doporučuji !!!

Autoři knihy

Marie Hrušková
česká, 1939
Jaroslav Turek
česká, 1925 - 2005

Kniha Tajemství starého dubu je v

Přečtených7x
Doporučených2x
Knihotéce2x
Chci si koupit1x