Tajemství sídla Craven Manor

Tajemství sídla Craven Manor https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/443901/bmid_tajemstvi-sidla-craven-manor-cRc-443901.jpg 4 1451 404

Strašidelné domy série

< 2. díl >

Daniel zoufale shání práci. Když mu někdo pod dveře strčí vzkaz, který mu nabízí místo správce staré nemovitosti, má pocit, že to je příliš skvělé, než aby to mohla být pravda. Když ale dorazí do Craven Manor, zmocní se ho podezření. Dveře do starobylého sídla jsou dokořán a hala je plná pavučin a suchého listí. Je zjevné, že tam už dlouhá léta nikdo nebydlí. Za dveřmi však na něj čeká obálka. Jsou v ní peníze a příslib, že dostane další. Daniel je zoufalý. Navzdory svým pochybám se nastěhuje do správcova domku za rodinnou kryptou. Podivné události a úkazy, ke kterým v sídle dochází, je rozhodnutý nebrat na vědomí. Když se ale s blikáním rozsvítí svíčka v okně opuštěné věže, Daniel pochopí, že Craven Manor v sobě skrývá příšerné tajemství… a že je v sázce jeho život.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Romány

Vydáno: ekniha , Fobos
Originální název:

Craven Manor , 2017


více info...

Přidat komentář

Lada800
08.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Tenhle díl nebyl podle mě skoro vůbec strašidelný. Daniel se mi líbil, Bran ještě víc, ale Kyle mi lezl totálně na nervy - arogantní id..t, který si ze všeho chce vytřískat co jde. Kyle mi to naprosto dokonale kazil... Jinak kniha docela dobrá, zhltla jsem ji za den. A už od začátku jsem tušila, že ten vyhublý kocour je Bran - už od chvíle co se tam objevil. Ale stejně nic moc. Jen se mi hodně líbil konec - mooc se mi líbilo jak si Bran vzal do péče malou kočičku :)

monika3332
02.04.2024 2 z 5

Už dlouho jsem se tak nenutila do čtení, jako teď. Konec byl celkem fajn, ale než se k němu člověk prokousal,.......


LexiS
02.04.2024 3 z 5

Tak na to, že to má být horor, tenhle díl vůbec nebyl strašidelný. Neobjevil se ani lehký záchvěv strachu.
Spíš než horor, to připomínalo pohádku. Ale nestěžuju si. Jako lehká jednohubka mi to přišlo ideální.
Párkrát se v knize objevilo pár nesrovnalostí, ale vzhledem k jednoduchosti to čtenář rychle přejde, aby mohl zjistit, jak to dopadne.
Za milé zpříjemnění večera dávám 3/5 hvězd.

Zuzíček77
10.03.2024 4 z 5

Opět moc hezky zpracovaný příběh. Nepřišel mi nijak extra hororový, ale své kouzlo měl. Darcy má talent na popisovaní všech možných detailů, což je skvělé, člověk tomu úplně propadne. Mám pocit, že od ní nemohu vynechat ani jeden díl. příběh je každý jiný což je také super, člověk se nemusí bát, že bude číst to samé.

the_res13
17.02.2024 3 z 5

Oddechové čtení, které ubíhalo velmi rychle. Určitě bych to ale nenazývala hororem, možná hezkou duchařinkou. Od začátku na mne kniha působila velmi dobře, ale s postupem stránek mne čím dál víc iritovala naivita hlavního hrdiny, jeho změny stran a také návraty bratrance Kyla.

Honza28
16.02.2024 4 z 5

Knihu jsem si vzal jako oddechovku a moje očekávání dokonale splnila. Další díly z této série si určitě přečtu.

Iva B.
10.01.2024 3 z 5

Duchařina není můj žánr, ale občas proč ne, trochu se bát. Kniha víceméně splnila moje očekávání a já si ráda přečtu i další díly této série o strašidelných domech.

gambinka87
03.01.2024 3 z 5

Přečetla jsem jako mluvené slovo. Nemohu popřít, ze děj rychle ubíhal a postavy byly dobře rozpracované. Jen toto není můj zcela obvyklý žánr,a tak si musim na to "para" trochu víc zvyknout :)

daPhytCZ
30.12.2023 4 z 5

Další přídavek do série Strašidelné domy. Tentokrát nám autorka představí sympaťáka Daniela, se kterým se život nepáral. Vítaným osvežením je, že karty jsou vyloženy na stůl již v první třetině a hlavní roli hrají zajímavé charaktery i s jejich osudy a nejen strašidelný dům a mysteriózní atmosféra. Určitě si brzy s chutí přečtu další díl série.

hledaseniki
12.12.2023 4 z 5

Konečně!
Ano, další z mnoha Darcy Coates a konečně jsem byla uspokojena. Řekla bych stará dobrá Darcy, která vydává poměrně hodně knížek a je to s nimi jak na houpačce. Tajemství sídla Craven Manor bylo skvělé. Mělo to solidní atmosféru, sympatického hlavního hrdinu a samozřejmě díkybohu za to, tam bylo víc postav a ne jen, strašidelný dům, který vydává podivné zvuky, jak to známe z jejích jiných knih.
Knihou jsem opět proletěla, tohle jí nemohu upřít v žádné z jejích knih. Je to čtivé, svižné, nebyla v tom žádná vycpávka, mělo to dobrou zápletku a tohle je rozhodně to nejlepší co jsem od autorky četla. Jo, zase mě dostala a já jí prostě dávám šanci zas a znovu a jak se zdá, vždycky tomu tak bude.

HockeyGirl
02.12.2023 4 z 5

Další z přečtených knížek od Darcy a jako vždy se mi knížka moc líbila. ;) Konec byl malinko přitažený za vlasy, ale pokud máte její knížky rádi, tak si na to zvyknete. Daniel se mi jevil jako příjemná postava, starostlivá a pak se už ani nebál duchů a přízraků. A pak byl rád, že má kde žít a že má práci, za kterou je královsky placený. Kdo by nebral práci v domě, kde straší, ale je za to úžasně zaplacený? :o))

januska82
25.11.2023 4 z 5

Za mňa super kniha. Trošku dlhší rozbeh, ale potom to stálo za to. Síce musím napísať, ako pri prvej knihe, že na horor trochu Light, ale mne to takto vyhovuje. A to duchovno... Wau, mať za kamaráta ducha ako Bran... Asi by som sa tomu nebránila.

rafan65
28.10.2023 5 z 5

Druhý příběh série Strašidelné domy mě hodně bavil. Sice opět nejde o klasický horor, což mě osobně vůbec nevadí, taková pěkná duchařina není vůbec špatné čtení. Děj má spád a napětí je v příběhu taky spousta. Celkem vkusně napsaná kniha u které se čtenář nenudí.

Knihomolka_176
05.10.2023 4 z 5

Druhý díl série Strašidelné domy od Darcy Coates se mi líbil o dost víc než první. Napětí bylo popsáno stejně dobře jako v prvním díle, ale celkově ten příběh se mi líbil víc. Daniela jsem si ihned oblíbila, snadno se mi s ním soucítilo. Pokud jste fanoušky hororů, tahle série by vás neměla minout.

ElessaRiverbow
27.09.2023 2 z 5

Moje první setkání s autorkou a bohužel, nebylo úplně skvělé. Bylo to čtivé, to nemůžu popřít, ale něco tomu chybělo. Rozhodně bych neřekla, že to je horor, vůbec jsem se u čtení nebála a ani nic zas tak děsivého v příběhu nebylo. Daniel mi přišel nezajímavý, během celé knihy jsem si k němu nenašla cestu a nakonec mi bylo jedno, co se mu stane. Bran byl o něco sympatičtější. Děj před koncem mě lehce překvapil, nečekala jsem, že se tam stane to, co se tam stalo s Kylem, ale pak ten úplný konec jakékoliv plusové body zase shodil. Přišlo mi to spíš jako pohádka než jako horor. Bohužel zklamání a nějakou dobu rozhodně počkám, než zkusím od autorky jinou knihu.

m2056
06.09.2023 4 z 5

Čte se dobře je to takový pohodové duchařeni.

verden
04.09.2023 4 z 5

(SPOILER) Úplne rozumiem ľuďom, ktorých znechutilo zavádzajúce zaradenie tejto knihy medzi horory, pretože to naozaj horor nie je. Páči sa mi označenie hororová rozprávka, ktoré som videla v komentároch nižšie a ktoré túto knihu úplne vystihuje.

Odhliadnuc od kategórie, v porovnaní s prvým dielom sa mi to páčilo viac. Opäť veľmi chytľavo napísané, hlavná postava je vyložene sympaťák a hoci očividne nemá jedinú zlú vlastnosť, táto nevyváženosť ma iritovala menej ako nelogické správanie hrdinky z prvého dielu. Za iných okolností by ma zjavná šablónovitosť pri porovnaní s prvým dielom skôr otrávila, tuto mi to absolútne neprekážalo... lebo Bran :D Prisámpačku, ja by som uňho tiež ostala, nech by sa dialo čokoľvek! :D takže áno, záver ma potešil, Darcy, ďakujem. Už sa teším, čo mi predvedieš v ďalšom dieli.

knihomolka_jaja
03.09.2023 3 z 5

Craven Manor je moje druhá kniha od Darcy. Jako první jsem četla Ashburn a navzdory čtivosti, kterou knize nemohu upřít, jsem každou chvilku nadávala.

U této knihy je to podobné. Příběh se čte snadno a rychle. Pravděpodobně budete zvědaví, jak to celé nakonec dopadne, ale že by to bylo něco, co vás posadí na zadek, to ani omylem.

Než o pořádný horor jde spíš o hororovou pohádku. Kniha pro ty, co se rádi bojí, ale nemají žaludek na něco drsnějšího. Samozřejmě jde o duchařinu, takže žádný velký krvák nečekejte. Přestože v ději narazíme na okamžiky, které by měly potenciál k tomu, aby s vámi pořádně zacloumaly, Darcy to vždy napíše takovým způsobem, že by to zvládly i děti nad takových dvanáct let, pokud mají pro strach uděláno.

Jak už jsem zmínila v knize mě pár věcí vadí. Kromě toho, že jsem byla schopná uhádnout, jak to celé skončí už po několika prvních stránkách, hrozně mi vadilo účelové chování postav. Narazila jsem na chvíle, kdy se autorka snažila za každou cenu narvat do jednoho okamžiku více strašidelných prvků, jen aby se čtenář bál, přestože byl každý nový prvek větší klišé než ten předešlý.

Sem tam mě kniha napínala, ale rozhodně jsem se nebála. Je to takový horor pro slabší povahy.

Řemeslně je druhý díl strašidelných domů lépe zvládnutý jak jednička, ale jede podle stejné nebo přinejmenším velice podobné šablony. Díky tomu jsem byla hned na začátku schopná říct, jak to skončí - jako pěkný zážitek, ale nějak to ve mě nezanechalo žádnou stopu

david5746
15.08.2023 5 z 5

Pro mě čtvrtá kniha ze série. A tento díl má vlastně všechno, co jsem čekal/doufal, že mít bude, záhadný prastarý dům, atmosféru, duchy, příšery, havrany, záporáka, klaďáka atd atd. Tak vlasatně proč bych dával původně zamýšlené čtyři hvězdy, přečetl jsem na jeden zátah a skvěle se bavil, takže plný počet a doporučení pro ostatní.

JIVaJaH
09.08.2023 5 z 5

Mně se tento díl moc líbil. Skvělé na mě působilo "tušení něčeho" v domě. Hlavní hrdina sympatický a to je také důležité.