Tajemství sídla Craven Manor ekniha

od:

KoupitKoupit eknihu

Daniel zoufale shání práci. Když mu někdo pod dveře strčí vzkaz, který mu nabízí místo správce staré nemovitosti, má pocit, že to je příliš skvělé, než aby to mohla být pravda. Když ale dorazí do Craven Manor, zmocní se ho podezření. Dveře do starobylého sídla jsou dokořán a hala je plná pavučin a suchého listí. Je zjevné, že tam už dlouhá léta nikdo nebydlí. Za dveřmi však na něj čeká obálka. Jsou v ní peníze a příslib, že dostane další. Daniel je zoufalý. Navzdory svým pochybám se nastěhuje do správcova domku za rodinnou kryptou. Podivné události a úkazy, ke kterým v sídle dochází, je rozhodnutý nebrat na vědomí. Když se ale s blikáním rozsvítí svíčka v okně opuštěné věže, Daniel pochopí, že Craven Manor v sobě skrývá příšerné tajemství… a že je v sázce jeho život....celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/443901/big_tajemstvi-sidla-craven-manor-cRc-443901.jpg 3.81235
Série:

Komentáře (371)

Kniha Tajemství sídla Craven Manor

zuzana4023
21. března

Jsou to takové příjemné duchařinky pro ty, co se nechtějí příliš bát. Takže za mě super. Stejně jako první díl přečteno na jeden tah, nešlo jinak :)

Kee
09. března

(+ SPOILER) Autorka zprvu vykreslila zajímavé prostředí i začátek příběhu (přece jen jet na zchátralé panství dělat zahradníka a bydlet v zahradním domku není úplně obvyklým formátem příběhů točících se okolo strašidelných sídel). Plíživé hororové náznaky obestřené úvodním tajemstvím mě navnadily, ale čím dále jsem se knihou pročítala, tím více mi příběh přišel poněkud přitažený za vlasy (zmizelé město, polohmotná forma, měničství apod.)

Přišlo mi to překombinované a osobně bych víc ocenila žánrovku, tedy klasickou duchařinu, jelikož takhle dané dohromady to pro mě ztrácelo smysl. Zejména mě mrzí absence jakéhokoliv charakteru nejzlovolnější bytosti a obrovská naivita hlavní postavy, která se viní z charakterových vad Kylea, postavy vedlejší (přitom je však Daniel laskavý, fandila jsem mu).

Knihy od Darcy Coates hodnotím po přečtení doposud vyšlých dílů série jako více či méně příjemné jednohubky, ale nejedná se o knihy, ke kterým bych měla potřebu se vracet.

E.l.i.a
26. února

Začátek vypadal tak slibně, ale potom? Za mě parodie na horor.:))

petrulka
23. února

Knihy ze série nečtu popořadě, ale jak se mi dostanou pod ruku. Tuto řadím zatím mezi nejlepší. Od prvních vět svižná, čtivá. Poměrně dost napínavá. Pasáže s ťukáním a škrábáním nehty na dveře jsou prostě prima fajn strašení. Jediný můj malý osobní problém, po vykreslení vzhledu Brana mi automaticky před očima naskočil Johnny Depp jako Barnabas z Temných stínů :-D

hana17.1.
22. února

Kniha je čtivá, ale čekala jsem trošku větší horůrek. Ostatní knihy, co mám od Coates přečtené, jsou trochu tajemnější, děsivější. Tato mi přišla spíš jako román o přátelství s trochou nadpřirozena. Jinak je kniha pěkná.

-knihomolka-
14. února

Opět skvělá duchařina:-)

Knižnípauza
12. února

Tajemství sídla Craven Manor mě docela mile překvapilo. Kniha se dobře čte, příběh pěkně plyne a vykreslení místa a sídla je krásné.
Musím říct, že si mě získala a určitě si pořídím od autorky další příběhy děsivých domů.
Za mě super.

Luciska13
18. ledna

Poprvé jsem se pustila do knihy s hororovou tématikou a musím říct, že i když tento žánr je pro mě nový, příběh se mi moc líbil a určitě se pustím i do dalších knih autorky.

1 ...