Tajemství přesnosti

Tajemství přesnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/149539/bmid_tajemstvi-presnosti-gnh-149539.jpg 5 6 2

Kniha přibližuje čtenáři historii i současnost měření základních fyzikálních veličin. Zároveň mu umožňuje stát se přímým účastníkem velkých výzkumů a objevů a také hořkých zklamání a tak mu usnadňuje pochopení vývoje a významu definic technických a fyzikálních veličin a jejich praktických měření.

Přidat komentář

HTO
01.11.2017 5 z 5

Takovéhle knihy umíme my Čechové jedna radost — Pavel Augusta sám tu má další takovéto publikace — a je to zdroj potěšení i krásy. Přesto si neodpustím dvě drobné výtky: některé údaje například ze zvířecí říše nejsou přesné; budiž, zdroje se také pletou, ale za a, Titanik a Modrá stuha je mýtus, a za b, kapitán Cousteau si zaslouží portrét, na němž si je aspoň trochu podobný, lepší než zdejší bych nakreslil i já sám! Tím se každopádně nenechte vůbec odradit a tuhle knihu — jakož i další naučné od Pavla Augusty či jiných si rozhodně pořiďte. Tato stojí za koupení už pro tu radost pociťovanou při pročítání závěrečné galerie vědců: věděli jste, že jedinou poctou, kterou kdy přijal nesmrtelný Roentgen, bylo povolení rolníků na venkově, kam jezdíval, chodit po trávě na jejich loukách?

gersie
27.03.2016 5 z 5

Kniha nás seznamuje jednoduchým a srozumitelným stylem s jednotkami soustavy SI. Zmiňuje se o vědcích , jejich práci a způsobu jakým docházeli ke svým rozhodujícím objevům.Tyto objevy zásadním způsobem ovlivnili naše životy. Kniha je doplněná tabulkami pro přepočet nejrůznějších historických a cizích jednotek (které nepatří do základní soustavy jednotek SI , ale přesto jsou bohužel dodnes v mnohých zemích používané)


Autoři knihy

Pavel Augusta
česká, 1943
Jindřich Klůna
česká, 1942

Kniha Tajemství přesnosti je v

Přečtených5x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce23x
Chystám se číst5x
dalších seznamech1x