Tajemství předků

Tajemství předků https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/348916/mid_tajemstvi-predku-cLi-348916.png 4 11 3

Téma transgeneračního přenosu se v moderní době začalo šířeji řešit v souvislosti s výskytem symptomů traumatu u netraumatizovaných potomků obětí holocaustu. Předci však hráli významnou úlohu už v prastarých či „primitivních“ kulturách. Roli předků v prožívání jednotlivce dosud zpracovala i řada psychoterapeutických škol (Freud, Jung, Boszormenyi-Nagy, koncept genosociogramu atd.). Různé poznatky týkající se vlivu předků na náš život nakonec vedly k jisté rehabilitaci Lamarckovy evoluční teorie a vytvoření konceptu epigenetiky, jež studuje změny ve fungování genů na základě prožitků daného jedince. Tím vším se zabývá autor knihy Tajemství předků a za pomoci mnoha kazuistik z vlastní praxe rozebírá témata jako rodinná tabu, role, legendy, traumata, zdroje, vztahy k riziku, vazby nebo přivlastňování a vylučování některých členů rodiny. Nabízí také způsoby, jak s transgeneračním přenosem pracovat v rámci psychoterapie i vlastního života. Kniha je psána pro všechny, kteří chtějí získat široce pojatý přehled o tomto fascinujícím tématu.... celý text

Přidat komentář

huhuhu
23.04.2022 4 z 5

Zajímavé čtení o tom, jak náš život můžou ovlivňovat naši předci. Díky spoustě příkladů z praxe je vše srozumitelné a čtivé i pro laiky.

Aroucaria
24.04.2019 5 z 5

Jsem naprosto uchvácena, jak to bylo srozumitelně podané pro laika. Díky tomu to má obrovskou sílu a člověk tak může i sám lépe nahlédnout a porozumět svému nitru. Otázkou zůstává, kolik psychiatrů či psychologů v Čechách se tomuto tématu bude věnovat, když zrovna tento obor je tady tak zkostnatělý.


Iwíček
04.01.2018 5 z 5

Zajímavá kniha, která člověku ukáže, jak moc jsme spjati s našimi předky. Mohu vřele doporučit všem, kteří se zajímají o psychologii. Jedná se o čtivé dílo, v němž najdete jak teorii, tak i plno příběhů z praxe.