Tajemství pergamenu

Tajemství pergamenu https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11507/tajemstvi-pergamenu-11507.jpg 3 21 4

V jádru tohoto znepokojujícího napínavého románu a literárního milostného příběhu leží prastarý rukopis, psaný v jakémsi zapomenutém jazyce… Překladatel a jazykový expert Jack narazí v kryptě starého kamenného kostela v Sydney na ukrytý rukopis. Ten je psán tajemným písmem, obsahuje podivné ilustrace, a cosi v něm naznačuje jakási velká tajemství. Beth, dívka, se kterou Jack chodí, věří, že tento rukopis obsahuje odpovědi na otázky ohledně jejího mrtvého otce. Jack má ale podezření, že rukopis skrývá něco mnohem většího. Je to snad něčí žertík, nějaký tajný kód – nebo je to nějaký zapomenutý jazyk? Jak je vlastně starý? Co vlastně skrývá? A co leží za jeho schopností přivlastnit si ty, kteří ho najdou? Jack se pouští do horečnatého pátrání, aby svému objevu porozuměl – nápovědu hledá v kryptologii a soudním lékařství, u překladatelů a filosofů, záchranářů a knihovníků, křižáckých rytířů i bláznivých mnichů. Každá nová odbočka v tomto labyrintu ho ale jen odvádí dál od pravdy. Co vlastně hledá? Jackova posedlost začne ohrožovat všechno, čeho si až dosud nejvíc považoval... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Jota
Originální název:

A Little Rain On Thursday , 2007


více info...

Přidat komentář

SlečnaKnížka
03.08.2018 1 z 5

Vzhledem k anotaci to znělo jako celkem zajímavá kniha. Čekala jsem napínavý příběh, ale popravdě řečeno mě kniha trochu zklamala.
Člověk čte a čte a čeká, kdy už přijde to místo, kdy se začne tajit dech a vy to prostě musíte už dočíst, abyste věděli, jak to dopadne, ale to místo je jak pohyblivý cíl, který se neustále vzdaluje, čím jste mu blíže. Mě osobně pak nejvíce nudili ty části, kdy postava Beth neustále vzpomíná na otce a noří se do jakési nesrozumitelné nostalgie vzpomínek, které mě doslova nudili k smrti.
Takže závěrem nic moc, číst se to dá, ale nečekejte, že si z toho sednete na....

Andy6
06.01.2016 2 z 5

Tak ze začátku to šlo, občas zajímavý a za polovinou jsem se začala nudit a začala přeskakovat. Takže spíš ne.


lenkaknel
17.04.2014 2 z 5

Do napínavého románu, jaký slibuje anotace, to mělo dost daleko (prakticky nic se tam nedělo). A že by to bylo znepokojující...to taky říct nemůžu. Co však musím uznat, je zde výborně popsáno, jak se cítí člověk mající pocity stihomamu. To však nic nemění na tom, že tohle je jedna z nejnudnějších knih, co jsem kdy četla.

Nikoleta87
28.03.2014 1 z 5

Na tuhle knihu jsem se moc těšila, o to víc jsem pak byla zklamaná a po 200 stranách jsem to vzdala. Bylo to celé o ničem. Nemůžu si pomoct, ale nudnější knihu jsem snad v životě nečetla :-(

Štítky knihy

australská literatura

Autorovy knížky

Matt Rubinstein
australská, 1974
2007  53%Tajemství pergamenu

Kniha Tajemství pergamenu je v

Přečtených36x
Doporučených2x
Knihotéce17x
Chystám se číst8x
Chci si koupit1x