Tajemství mladíkova hrobu

Tajemství mladíkova hrobu https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46226/tajemstvi-mladikova--46226.jpg 3 18 7

Van In série

< 3. díl

Děj detektivky je zasazen do belgických Brugg. Nález zakopaných lidských kostí vede komisaře Van Ina k pátrání po majiteli pozemku, kterým je podivná nadace. Postupně zjišťuje, že v nadačním domě se musely odehrávat sexuální orgie. Komisař se svými spolupracovníky odhaluje pedofilní sklony jednoho z nejbohatších místních obyvatel.

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Cinemax
Originální název:

De kinderen van Chronos


více info...

Přidat komentář

trudoš
07.04.2020 3 z 5

Pieter Aspe nezaujal zápletkou, prostředím a ani hlavní postavou. Ačkoli se velmi rychle rozvine vyšetřování zločinu, samotný vývoj událostí ustrne na mrtvém bodě a teprve v závěru se někam hne. Většina kriminální práce pak probíhá formou disputací mezi komisařem a jeho těhotnou manželkou, což je náležitě okořeněno soukromými rozbroji, jež ale působí značně nuceně. Kdyby šlo o povídku, byl by to fantastický nápad, v románě to naneštěstí funguje jenom chvilku. Podobně jako věčné utěšování homosexuálního kolegy, co se ocitl za zenitem. Neříkám, že některé slovní přestřelky nebyly vtipné, ale vynikly by mnohem víc, kdyby děj někam posouvaly a ne naopak. Moc tomu nepomáhá ani klička s útěkem podezřelého, protože jak se nakonec ukáže, jde jen o uměleckou fintu jak oddálit finální konfrontaci.
Ovšem stylistika autora má svoje kouzlo, především pro množství nápaditých metafor. Podobně funguje i osobitý svéráz, s nímž komisař Van In přistupuje k životu a jiným nepříjemnostem. Tak možná příště.

jarunka54
09.01.2020 2 z 5

Tak jako z nouze cnost, když není nic lepšího ke čtení dobrý.


saez
26.02.2019 4 z 5

Když se člověk konečně zorientuje, tak je konec. Ale i tak mi Van In přirostl k srdci.

babicka_amalka
07.02.2017 5 z 5

spíš kvůli Bruggám než příběhu ;-))

Rup
20.01.2017 2 z 5

Šedý průměr, bez nápadu, vyjma zjevného odporu k establishmentu, což ovšem také není nic objevného. Číst jen v případě, že nemáte opravdu, ale opravdu do čeho píchnout (oko). Na druhou stranu musím pochválit překladatelku. V dnešní době je skutečně výjimečné, zná-li a dokáže-li použít víc než pět set slov, obratů, frází, atd. (českých).

adulik23
26.12.2013 2 z 5

zo začiatku som sa dosť strácala v tom množstve postáv s podobnými menami... asi od polovice sa začalo konečne niečo diať, ale je to jedna z tých poslabších kníh, ktoré som v poslednej dobe čítala...

adelagr
26.12.2013 3 z 5

Jedna z těch detektivek, kde je celá dějová linie značně předvídatelná. Má to sice nápad, ale postrádá jakékoli napětí a moment překvapení, které k dobré detektivce patří. Příště bych raději sáhla po jiné knize.

Autorovy další knížky

Pieter Aspe (p)
belgická, 1953
1998  59%Tajemství mladíkova hrobu
2014  72%Midasovy vraždy
2002  71%Kvadratura pomsty

Kniha Tajemství mladíkova hrobu je v

Přečtených22x
Doporučených1x
Knihotéce59x
Chystám se číst8x