Tajemství mistra Botticelliho

Tajemství mistra Botticelliho https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94393/tajemstvi-mistra-botticelliho-94393.jpg 4 21 8

Florencie vypadá jako klenot a páchne sírou... Krásná Luciana Vetra je známou postavičkou barvitého polosvěta Florencie patnáctého století. Pracuje jako prostitutka a občas si přivydělává jako modelka malířů. Když má pózovat Botticellimu pro obraz La Primavera, cítí se polichocená a nadšená. Ale jen do chvíle, kdy se malířovo chování prudce změní a Sandro ji pošle domů bez honoráře. Luciana mu ze vzteku sebere miniaturu nedokončeného obrazu... a vzápětí zjistí, že kdosi neváhá zabíjet, jen aby náčrt dostal zpět. Když kolem Luciany začnou umírat její nejbližší přátelé, obrátí se o pomoc k jedinému muži, kterého její půvaby nechávají chladným: k novici Guidovi della Torre z kláštera Santa Croce. Guido a Luciana spolu prchají z Florencie a putují devíti městy renesanční Itálie v zoufalém úsilí rozluštit „šifru mistra Botticelliho“ dřív, než s jejich životy skoncuje neúnavný úkladný vrah v šatech malomocného. Tajemství mistra Botticelliho s neodolatelně drzou vypravěčkou a hlavní hrdinkou v jedné osobě je strhujícím příběhem o smrtelně nebezpečných spiknutích, prastarých tajemstvích a nezničitelné lásce.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Víkend
Originální název:

The Botticelli Secret , 2010


více info...

Přidat komentář

viki77
14.04.2022 5 z 5

Opět hezký příběh plný napětí

Renike
09.10.2021 5 z 5

Bavila mě vtipné vyprávění kurtyzánky až do konce knihy. Úžasné dobrodružství, politické spiknutí, romantika, vraždy, historická fakta z 15. stoleti - vše co má byt. Mám jedno štěstí, že velkolepý obraz La Primavera od Botticelliho v muzeu Uffizi ve Florencii jsem viděla na vlastní oči, bylo mi potěšením právě o té malbě číst. 100% , i 10* bych dala.


Galadwen
18.04.2019 3 z 5

Kombinace thrilleru a červené knihovny, s výhodami i nevýhodami obou žánrů - napsáno je čtivě, ale místy vázne logika. Jako oddechovka docela hezké, s napětím i prokreslenou atmosférou, ale žádný zázrak.

lusila
14.08.2018 5 z 5

Úžasné dobrodružstvo naprieč talianskymi mestami v 15. storočí. Tie detaily pamiatok, odevov, opisy okolia, mala som pocit, akoby som bola v príbehu spolu s postavami. A to drzé a vtipné podanie príbehu Lucianou ma bavilo.

MíšaS.
01.05.2017 3 z 5

Příběh je to zajímavý, dobrodružný, ale nějak jsme se do něj nemohla začíst.

AllyKumari
12.08.2016 2 z 5

Knihu jsem dočetla, takže úplný odpad to rozhodně nebyl, nicméně jako milovnice Botticelliho jsem byla trochu zklamaná, že kniha není o něm. Primavera jako tajemné varování (?) před konspirací italských měst byl zajímavý koncept, ovšem příběh měl tolik zvratů a nepravděpodobných momentů, že se nedal brát moc vážně.

vlkcz
20.05.2016 1 z 5

"Když jsem otevřela oči, jako bych to neudělala, protože byla taková tma. Kde je bratr Guido?
Je mrtvý?!
Zatřásla jsem s mnichem a klepala s ním tak dlouho, až se mu hlava na krku rozkmitala. Ale černé kartáčky jeho řas se konečně zachvěly a jeho modré oči se otevřely."
Jedna z mnoha "perel" této nápodoby Da Vinciho kódu (v ději se také mihne). Děj příběhu, ve kterém se prostitutka a mnich snaží odhalit spiknutí, které je zašifrováno v Botticelliho obraze La Primavera, je docela napínavý a poutavý, zejména pokud znáte města, která dvojice při svém putování po renesančních městských státech Itálie navštíví. Bohužel je v knize i spousta nelogičností (pro mě zejména ta ústřední, proč by vůbec malíř zašifrovával do obrazu zprávu o spiknutí), jako ta v úvodu komentáře a anachronismů (mniši mluví o květinách moderní botanickou nomenklaturou, zmiňují růži, která se ale v Evropě objevila až o sto let později apod.).
Z mého pohledu raději nebrat. 

orinka3
03.01.2016 4 z 5

Romantické, čtivé, celkem i vtipné, láska nechybí...jenomže pak mě začlo kapánek štvát až moc podrobné líčení, kterak naši hrdinové luští zašifrované poselství, některé situace byly drobet za vlasy přitažené (mimino ve flašce!) a taky to, že se hrdinka pouští do akcí, ze kterých by se zdravou kůží nikdo jiný nevyvázl, kdežto ona jakýmsi zázrakem jo. Politické spiknutí, vysoká špionáž, plánování státního převratu - na to, že jde o šestnáctiletou prostitutku s bývalým mnichem - slušná detektivní práce při odhalování stop! Podotýkám, že práce za velmi ztížených podmínek. Asi je to tím, že on je studovaný intelektuál s dobrým původem a ona přirozeně inteligentní:). Ale přesto je to docela fajn četba, něco jako barevné filmy z padesátých let, kde se to hemží krásnými kostýmy a neohroženými hrdiny na koních. Opravdu to není špatné a dobře se to čte. 15. století, známá jména, např.Botticelli zapleten do politiky, da Vinci vyrábí válečné stroje - fantazie bez hranic:)

Štítky knihy

15. století Florencie Itálie historické romány vyšetřování Sandro Botticelli, 1444/1445-1510

Autorovy další knížky

Marina Fiorato
britská, 1973
2012  77%Křišťálové srdce
2010  81%Mandlová madona
2013  74%Dcera Sieny
2011  74%Tajemství mistra Botticelliho

Kniha Tajemství mistra Botticelliho je v

Přečtených27x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených5x
Knihotéce17x
Chystám se číst21x
Chci si koupit5x
dalších seznamech4x