Tajemství minulosti

Tajemství minulosti https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91828/tajemstvi-minulosti-91828.jpg 4 34 7

Mladá žena chce získat zpět dobrou pověst ve své kariéře a to prostřednictvím nového hotelu, jejž vlastní muž pátrající po důvodu smrti svého otce. Alex Chambersová byla uznávanou odbornicí na poznávání falzifikátů ve výtvarném umění i designu. Když v galerii, kde pracovala, odhalila podvod, stálo ji to dobrou pozici v uměleckých kruzích. Na dobu než se jí podaří kariéru obnovit, otevře si v arizonském Avalonu obchůdek se starými replikami a přitom spřádá plán na svůj profesní triumfální návrat. Ten jí mělo zajistit tajné poradenství při sestavování sbírky ve stylu art deco, která měla být v novém hotelu, jehož majitelem je obchodník John Laird Trask. Alexa ho měla možnost poznat již před 12 lety, kdy jeho otec zemřel za nevyjasněných okolností při autonehodě. Tenkrát Trask řekl, že se vrátí, aby ten pravý důvod zjistil. Slavnostní otvírání hotelového komplexu mu k tomu dá dobrou příležitost. Alexa tuší, že důvodem jeho návratu do Avalonu není jen osobní účast na zahájení provozu jeho dalšího podniku. Proto se druhého setkání s ním obává, jakoby mělo změnit celý její dosavadní život. Navíc je Trask velmi atraktivní muž...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Eye of the beholder , 1999


více info...

Kudík
Kudík
24.02.2024 3 z 5

Alex Chambersová se na vlastní kůži seznámila s tím, jak funguje pro dobrotu na žebrotu. Upozornila na falzifikáty, a po "zásluze" byla odměněna. I když kdo by se na Harriet McClellandovou mohl zlobit? Nástup v závěru měla parádní. :)

Před 12ti lety došlo k tragické nehodě otce J. L Traska, který z ní obvinil otčíma mladičké Alex, a tak se v rámci vyhrocené situace potkali. Nyní se Trask do arizonské pouště po letech vrátil, aby v Avalonu otevřel hotel a tím i splnil jeden ze snů svého otce. Samozřejmě u slavnostního otevření a ukázky sbírky umění art deco nemůže Alexa chybět. Hotel a návrat Johna Traska probouzí minulost a temné síly... Jak do toho všeho zapadá Dimenzionální metafyzická instituce, Tančící satyr a pár záhadných úmrtí či pokusů o vraždu si již musíte přečíst sami. :)

pip11
pip11
02.04.2022 4 z 5

Pěkná oddechovka, s mírným napětím detektivní zápletky. Autorka má zřejmě ráda Art deko, jelikož to není její první příběh, kde se vyskytuje, ovšem v tomto je ho opravdu vrchovatě; dá se říct, že vévodí celému ději.


bábuška
bábuška
22.07.2020 4 z 5

V příběhu se ocitneme v Arizoně, žádná voda, jen poušť. Ale krásné a podivuhodné rudé kamenné útvary, překrásné západy slunce. I v jakoby pusté poušti žijí lidé, mají své osudy, budují hotely, města a městečka. Panuje tam i dávná nenávist, moc peněz, ale i začínající
láska Alexy a Johna Traska. Kniha je romantická i dobrodružná, čtivá.

Bambulkova
Bambulkova
10.01.2020 5 z 5

Toto je kniha, ktorá mi zmenila život. Vdaka nej som začala čítať a neľutujem to doteraz. Autorka je skvelá. Dokáže opísať dej tak, že sa cítite jeho súčasťou. Kniha je napínavá, jemne šteklivá ale skôr za zameriava na hľadanie vraha ako na budovanie nejakých posteľových vzťahov... odporúčam :)

Teraka
Teraka
06.05.2013 4 z 5

Rozhodně se nedá o této knize říct, že nějakou klasickou červenou knihovnou. Je zde navíc, kromě typického popisu počátku lásky mezi dvěma mladými lidmi, rovněž špetka tajemství, nebezpečí a detektivního pátrání. Rozhodně čtivé dílko.

kika 13
kika 13
26.02.2013 3 z 5

Souhlasím knížka se velmi dobře četla.

Pokušení
Pokušení
06.12.2012 5 z 5

Kniha se čte sama :) Velice podařená po dějové stránce.

Štítky knihy

pro ženy milostné romány

Autorovy další knížky

Jayne Ann Krentz
americká, 1948
2004  83%Galantní pomsta
2008  87%Zkrocený netvor
2007  83%Nebezpečná láska
2011  80%Až na dno
2004  80%Placená společnice

Kniha Tajemství minulosti je v

Přečtených56x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce39x
Chystám se číst13x
Chci si koupit12x