Tajemství letního odpoledne

Tajemství letního odpoledne https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424484/bmid_tajemstvi-letniho-odpoledne-nr0-424484.jpeg 4 745 229

Parný letní den v Suffolku. Zatímco zbytek rodiny vyráží na piknik, šestnáctiletá Laurel sní v koruně stromu o chlapci jménem Billy, o Londýně a zářivé budoucnosti. Než však odpoledne skončí, stane se svědkyní otřesného zločinu, který všechno změní. O třicet let později je Laurel oblíbenou herečku, kterou však stále tíží stíny minulosti a vzpomínky. Vrací se proto zpátky na rodinnou farmu a začíná skládat střípky utajené historie - příběhu Dorothy, Vivien a Jimmyho, tří osob ze zcela odlišných světů, které za války svedla v Londýně dohromady náhoda a jejichž životy se krutě a osudově propletly. Strhující příběh o záhadách a tajemstvích, o divadle a krádeži, o vraždě a věrné lásce, odehrávající se střídavě ve třicátých a šedesátých letech minulého století.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

The Secret Keeper , 2012


více info...

Přidat komentář

Alinke
12.01.2024 5 z 5

(SPOILER) absolutně úchvatná kniha, myslela jsem si, že "Zapomenutou zahradu" nemá šanci žádná kniha překonat, ale tahle to dokázala. Děj se jevil jako předvídatelný, ale ten konec mě fakt dostal, byl naprosto..no prostě mi z něj spadla brada a vůbec jsem to nečekala. A také poučení, nedat na to jak věci vypadají, vše může být jinak

ZuK1
09.12.2023 4 z 5

Prolínání časových období, válečný Londýn i současnost, pátrání po příčinách události z roku 1961 a postupné odkrývání širokých souvislostí. Poměrně dlouhý příběh, plný rodinných vztahů, přátelství, lásky, ale i nejrozmanitějších lidských charakterů, končící překvapivým odhalením.


Kacatko86
01.12.2023 3 z 5

Původně jsem chtěla dát dvě hvězdy, ale konec knihy se mi líbil. Do půlky velká nuda, časové roviny, spousta postav, nesourodých informací... a k tomu jsem fakt neměla ráda Dorothy! Zato Jimmyho a Vivien jsem si oblíbila.

Radimka
08.10.2023 4 z 5

Knížka střídající děj z válečného Londýna a ze současnosti. O dceři, která se snaží vypátrat tajemství své umírající matky. Taková lehčí oddechovka, jejíž konec jsem ale opravdu nepředpokládala

kaca1530
04.09.2023 5 z 5

Knížka má rozhodně spád a rychle se čte. Konec mě překvapil. Obvykle mám problém, že celkem rychle odhadnu, jak příběhy skončí a jaká je zápletka a tady jsem byla příjemně mimo.

Evaho73
24.08.2023 4 z 5

Mám za sebou prvú skúsenosť s autorkou a moje dojmy sú trochu rozpačité.
Je to dlhá kniha s príbehom, ktorý má veľa prvkov, záhad, intríg, romantiky, ktoré vás síce nútia pokračovať v skúmaní, pretože na konci každej kapitoly sú odhalené informácie, ktoré menia to, čo ste predtým tušili, ale...
Možno som ohľadom na super recenzie očakávala oveľa dokonalejšie literárne dielo, ako som ho v konečnom dôsledku vnímala.
Určite sa mi páčil jazykový štýl autorky s krásnym opisom prostredia a jednotlivých scén príbehu, ktoré spolu vytvárali dokonalu atmosféru. Na môj vkus mi do toho nesadol spôsob, akým boli vyprofilované postavy príbehu, ktorých charakter bol neosobný a nevedela som sa s nimi stotožniť. Možno aj z toho vyplýva moja rozpačitosť a nie úplne stopercentná spokojnosť.

marierachel
23.08.2023 5 z 5

Skvělá kniha! Zpočátku pro mě bylo těžké zorientovat se v časových rovinách a jednotlivých postavách, ale pak už měla kniha spád a nechtěla jsem ji odložit. Na konci jsem byla velmi překvapená... Mile překvapená. :) Hlavní zápletka byla dost ambiciózní, ale nezdála se mi neuvěřitelná. Bavil mě styl psaní, drobné postřehy o jednotlivých protagonistech. Ráda doporučuji.

Páájinka
20.08.2023 5 z 5

Tahle kniha se mi moc líbila. Bylo to všechno tak propracované. Určitě od autorky budí číst další.

Ninushka
13.06.2023 5 z 5

Velmi dobře a čtivě napsaný román, od kterého jsem se nemohla odtrhnout. Je to velmi ženské, ale neberu to jako minus. Naopak. Na léto ideální čtení.

LuckaDea
20.01.2023 5 z 5

Skvělá kniha se zajímavým příběhem, ve kterém se prolínají dvě časové linie. Prolínání časových linií mě baví, takže mi to v knize nepřišlo nijak zmatené ani rušivé, a naopak to hodnotím velmi kladně. Samotný příběh byl napínavý a konec poměrně překvapivý. Další z knih, od kterých jsem se nemohla odtrhnout.

babicka_amalka
07.01.2023 3 z 5

dost předvídatelné a dost zdlouhavé, ale zase tak špatně se to nečetlo

JJJ007
31.12.2022 5 z 5

Překvapivý příběh rodiny a více lásek. Kniha se mi velmi líbila a četla se skvěle.
Doporučuji k přečtení.

Annannas
12.11.2022 4 z 5

Mám tento druh literatury moc ráda, dvě časové linky a jejich vzájemné prolínání, ale tady musím hvězdičku ubrat. Čtení bylo zbytečně zdlouhavé a to hlavně první třetina, pak už se příběh rozběhl, ale tak trochu to "drhlo" stále. Konec mě přiměl ubrat jen jednu hvězdičku, protože byl opravdu překvapující.

katy87
27.09.2022 3 z 5

I když jsem si v polovině říkala, jak moc je děj předvídatelný, konec mě přece jen zaskočil. Nicméně to bylo až moc zdlouhavé, první čtvrtinou jsem se musela opravdu prokousat (knihu jsem měla rozečtenou asi čtvrt roku kvůli tomu). To střídání minulosti a přítomnosti a spousta postav tomu také moc nepřidalo. I ten závěr byl na mů vkus moc překombinovaný. Ale jinak docela dobré.

mfajmanova
08.09.2022 5 z 5

Dokonale vystavěný příběh, který mě bavil až do poslední stránky.

Petrush
04.08.2022 2 z 5

Přeskakování v čase mi trochu vadilo, ale chápu, že to mělo zvýšit napínavost. Příběh poněkud překombinovaný a sepsaný dost zdlouhavě. Zajímavější to začalo být až tak ve dvou třetinách. Věta o tom, že si někdo zapálil cigaretu, mi už časem lezla na nervy. Závěr s pointou dojem trochu vylepšil.

Dendyna
24.05.2022 3 z 5

Ke knížce jsem se vracela, spád dostala až v druhé polovině, nečetla se lehce, ale v závěru oceňuji promyšlenost příběhu a originální konec.

chrudas
26.04.2022 5 z 5

Úžasný nápad na příběh. Dobře se četlo a i když se ze začátku může zdát zbytečné (až matoucí) časté přeskakování mezi současností a minulostí s různými pohledy. V závěru zjistíte, že to do sebe krásné zapadlo a tím to celé bylo zajímavější.

bezzink
14.04.2022 2 z 5

(SPOILER) Jdu trochu proti proudu. Kniha se mi dobre necetla. Milion pocitu a vzpominek me moc neoslnoval. Prislo mi to tak nejak bez deje. Navic Dorothy me neskutecne iritovala tou svoji povrchnosti a snobstvim. SPOILER: od pulky knihy jsem v podstate vedela, co me ceka na konci a to byl jediny hnaci motor k tomu, abych to docetla. Abych zjistila, zda jsem se trefila. Bylo tam nekolik naznaku te pozdejsi zameny a hlavne kdyby to tak nebylo, tak by ta kniha byla fakt uz uplne o nicem. Takze konec byl moc fajn, ale to je tak jedine. Pritom Zapomenuta zahrada byla tak skvela.

PetaZ
06.04.2022 5 z 5

Ve chvili kdy jsem mela v hlave myslenku, ze kniha je predvidatelna a dej jasny, mi akorat tak spadla brada, jak moc jsem se mylila.. Krasna kniha plna ruznych emoci