Gričská čarodějnice I. - Tajemství krvavého mostu 2

Gričská čarodějnice I. - Tajemství krvavého mostu 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/327149/bmid_tajemstvi-krvaveho-mostu-2-QMO-327149.jpg 4 202 36

Dokončení prvního dílu legendární ságy Romantický a vzrušující příběh z doby vlády Marie Terezie, který se opírá o množství autentických dokumentů a svědectví pamětníků, je důkazem toho, že lidská zběsilost, hysterie a pověrčivost mohou za vhodných okolností překročit všechny myslitelné meze. V Záhřebu na Griči je v noci pod Krvavým mostem nalezena mrtvola magnáta zabaleného v modrém plášti se srdcem propíchnutým zlatou jehlou a přiloženým pergamenem s nápisem... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Grička vještica 1 - Tajna Krvavog mosta


více info...

Přidat komentář

Jack Bauer
23.12.2023 4 z 5

Od knihy jsem očekávál drsnější historický román v duchu Kladivo na čarodějnice nebo Katova dcera apod. Místo toho jsem četl klasickou červenou knihovnu bez nějakého většího napětí a hned v prvních stránkách jsem to chtěl několikrát vzdát. Konec mě přišel jako... zazvonil zvonec a pohádky je konec. Kniha je napsána velmi čtivě a tak jsem vydržel až do konce a pravděpodobně si přečtu i další pokračování, která věřím, že přinesou to, co od tohoto románu očekávám.

Ayla767
11.10.2023 5 z 5

Tento příběh je plný lží, zrady a lásky. Hlubokou nocí se valí černá mračna, hromy duní nad černým nebem. Na Krvavém mostě je objeven první z devíti, zahalený do modrého pláště. Z podzemních gričských katakomb je mnichem Anselmem zachráněna dívka Stanka. Baronka Kateřina Lehotská přijímá Stanku do svých služeb, jako svého synovce poručíka Stanka. Mladý hezounký poručík ji má doprovázet do společnosti velmožů. Stanko se seznamuje s odvážným nápadníkem baronky Lehotské hrabětem Meškem. A tak se začíná odvíjet nebezpečné divadlo........ " Zlo se požírá samo "


Ayla767
11.09.2023 5 z 5

Všechny díly Gričské čarodějky mám po své babičce. K těmto knížkám se vracím vždycky po pár letech. Četla jsem je už mnohokrát :-) . Je to historie a zakládá se skutečně na faktech.

Dalia
25.03.2023 5 z 5

Četla jsem už dávno, takže příběh se mi moc nevybavuje. Ale vím, že mě kniha bavila.

mataj
25.09.2022 4 z 5

Pro mě to byla taková nostalgie, protože jsem to četla kdysi dávno a byla jsem nadšená. Teď jsem se díky ČV rozhodla, že si ji přečtu ještě jednou, a pořád má pro mě jisté kouzlo. Historická romance plná pletich, podvodů a dobrodružství, se špetkou tajemna a záhad.

georginaa
30.11.2021 3 z 5

Z lidí se stali zvířata, nechutné čarodějnické procesy, kde se skrývá zběsilost až náruživost lidí, kteří vlastně skrývají své úchylné způsoby mučení. Vlastně se to děje stále dokola od prvního století lidstva. Když si vyberete století, vždy se tam najde něco takového, jen se to třeba jinak popisuje. Moc nestojím o takovou historii, takže jsem to přelouskala, ale vracet se k tomu nehodlám.

Paris131
02.03.2021 4 z 5

Na to, že je kniha poměrně stará, je opravdu čtivě napsaná. Pořád se něco děje, i když se našlo pár věcí, které bych klidně přeskočila. Vlastně se mi kniha líbila hodně, ale na tu pátou hvězdičku mi tam něco chybělo. Možná trochu víc popisů, autorka celou knihu napsala převážně v dialozích. Ty postavy pořád o něčem mluví, ale nedokázala jsem si k nim udělat nějak bližší vztah, protože mi byly vzdálené... Autorka je popisuje jaksi povrchně, nevím jak to říct. Ale některé pasáže mi přišly strašně urychlené a skokovité. Popsala nějakou situaci pár věty a hotovo. Kniha nešla prostě do hloubky. Chvíli snad Stanka a lehce Meško a ten konec byl až moc sladký a urychlený na můj vkus. Přesto se mi kniha vážně líbila. Spousta tajemství a čtivý styl jsou předností této knihy.

miloslava1386
01.02.2021 4 z 5

Velmi se mi líbila.

izfnp
18.12.2020 5 z 5

Za mňa najlepší diel. Niežeby tie ďalšie tiež neboli dobré, ale toto je pravá Gričská čarodejnica, ktorá sa mi zaryla do srdca keď som mala 12 a chodila každý druhý deň do knižnice po ďalšiu zagorku.

ariel6883
03.11.2020

(SPOILER) Tuto seriu mi odporucali, a nedavno som zacala citat prvy diel. Je tam naozaj mix vsetkeho: mysterioznost, zahady, vrazdy, romantika. Bol by z toho dobry serial. Je to pisane jednoducho, ale to sa mi paci. Sama sa pokusam vydat knihu v podobnom zanri, a tak ma tato kniha inspirovala. Budem pokracovat druhym dielom ????
V knihe je vystihnute, ako bohati a vplyvni ludia pouzivaju konexie, aby im vsetko preslo. Tiez postava Katariny bola dobre napisana, ako sa vedela dokonale pretvarovat a balamutit chlapov. Dufala som, ze si ju Mesko nakoniec nevezme. Postava Meska sa mi tiez pacila, mal dobre srdce a bol chytry a vynaliezavy, rozumny(okrem jeho omylu s Katarinou ????). Pacil sa mi jeho vztah so Stankou, ako sa spriatelili a ako ju mal rad pre jej dobre vlastnosti. Nebola to rychla laska z vasne, na zaklade krasy a fyzickej pritazlivosti.
No musim napisat, kedze ja som romanticka dusa ???? Hoci nemam rada telenovely, a pribehy, kde ide len o to, kto s kym a kedy, by ma bolo potesilo, keby na konci bolo viac o Stanke a Meskovi. Scena, kde by sa dali dokopy, kde by jej vyznal lasku. Ohladne tohto paru, ktoremu som fandila aby skoncili spolu, to bolo na konci dost rychlo zakoncene.

nicolettkaa
19.05.2020 3 z 5

Už je to nějaký pátek, co jsem knihu četla. V mých náctiletých letech se mi hodně líbila. Dala jsem si druhé kolo, ale už mě nezaujala, tak jako dřív. Místy mě i nudila. Příběh i dialogy mi přišly místy dost naivní. Můj obdiv si zasloužila postava hraběnky K.L., protože její intriky byly naprosto nepřekonatelné. Ale proč je proboha nové vydání rozděleno do dvou dílů?

zuzana-koubkova
08.02.2020 3 z 5

Četla jsem jako náctiletá ve slovenštině. Moc se mi to líbilo a podnítilo mě si to koupit a přečíst česky nejen tento, ale i ostatní díly. Je to samozřejmě totální červená knihovna... krásná, oduševnělá a statečná Nera, chrabrý Siniša (mimochodem generál Sigismud Vojkffy opravdu existoval a sloužil Marii Terezii), zlovolní jezuité ( ti jsou i u Jiráska :-) ) a osvícený císař Josef... Trochu ordinace v prasečí ohradě, ale proč ne?

keny2687
09.12.2019 5 z 5

Román je vinikajíci a těžko se od něj odchází.Je to několik tisíc stran a už na druhé straně je zápletka a chytne vás to. Bohužel nové vydání trpí moderním překladem. Kde se používají novodobá slova jako například slovo "reklama" což v 17ctém stoleti nikdo neznal. Já mám to štěsti že mám román z první republiky kde je překlad dobový.

85098211
11.07.2019 5 z 5

Všechny knihy z této řady jsem četla už před mnoha lety, hned po jejich vydání. Ale ještě moc dobře si vzpomínám, jak jsem byla příběhy nadšená! Jsou výborně napsané, čtivé a silně návykové :-). Autorce se podařilo vystihnout dobovou atmosféru na jedničku. Kromě toho je kniha napínavá a strhující, čtení jsem přerušovala opravdu jen s těžkým srdcem ;-). Doporučuji hlavně těm, kdo mají rádi romantiku hezky skloubenou s dobrodružstvím a napětím, a kromě toho doufám, že se mi někdy podaří (nejen z časových důvodů) se k této sérii vrátit...

macuska
11.12.2018 4 z 5

Túto sériu som čítala prvý krát na strednej škole a milovala som ju.V tej dobe vychádzala na pokračovanie v malých zošitoch.Prečítala som ju niekoľko krát a stále patrí medzi moje obľúbené.

haaabi
24.06.2018 5 z 5

Toto jako nebylo zfilmováno? :-o No to je ale vážně škoda!

Tadam.120
16.02.2018 5 z 5

Neuvěřitelně napínavá kniha. Napsaná umě a svižně do ssamotného konce netušite jak tose bude. A nebýt katitol klidně by jste to přečetli na jeden zátah.

Jája92
03.02.2018 3 z 5

Knihu jsem četla před lety, snad jsem si ji měla přečíst ve svém nynějším věku, tenkrát to bylo na mě obtížnější čtení. Pokud na ní narazím znovu, nejspíš se dám do opětovného čtení.

pedroK
01.11.2017 4 z 5

Brala jsem knihu do rukou skepticky, avšak byla jsem překvapena, jak kniha napsaná někdy před válkou dokáže být poutavá a čtivá i pro dnešního čtenáře. Kritik by řekl, že je to historická slátanina typu "Angelika", ale já to brala jako oddechovku, a byla to po delší době možná místy naivní ale jinak velmi příjemná a napínavá četba. Klidně si vezmu i další díl, který by měl volně navazovat na první.

haaabi
28.10.2017 5 z 5

Uááá, co to byl za nápad nové vydání rozdělit do dvou knih? :-D Koupila jsem si tu první část na zkoušku a bylo to výborné. No a teď musím čeka až mi přijde pokračování.