Tajemství Kremlu

Bernard Lecomte

Ke kolika spiknutím, zločinům a zradám došlo uvnitř červených zdí moskevské pevnosti? Od revoluce byla symbolem Sovětského svazu, který založili Lenin s Trockým, upevnil Stalin, vedli Chruščov a Brežněv, rozložil Gorbačov a do jisté míry obnovil Putin. Kolik stínů, dohadů a tajemství dosud zůstává ukryto za hradbami Kremlu?... celý text

Literatura faktu Historie Politologie, mezinárodní vztahy
Vydáno: 2017 , Alpress
Originální název: Les Secrets du Kremlin, 2016

Komentáře knihy Tajemství Kremlu

ondrej.b
07.02.2022

Dobrý zdroj informací, který nejde moc do hloubky, ale za to je zde čtivou formou předloženo to důležité, co by o tomto režimu měl člověk znát.

kirkpatrick
07.06.2020

Zajímavá kniha o historii Sovětského svazu zhruba od začátku 20 století, v němž hráli velkou roli Rasputin, Lenin, Stalin a určovali dějiny v budování komunismu. Zaujala mě i kapitola o francouzském prezidentu Francoa Mitterandovi a jeho zahraniční politika s Ruskem.

igrick
12.03.2019

Hodně zajímavých faktů o Rusku, ale pro odborníka na Východní Europu nic nového.

jonas1130
03.01.2019

Doporučuji přečíst

venora
04.09.2018

kniha se zabývá stoletím dějin Ruska, jsou zde známé i méně známé události a osoby včetně (pro mladší ročníky, jako jsem já) takřka neznámých (či jen dle jména známých) osob, jako Andropov či Černěnko, kteří (překvapivě) nepřišli ze vzduchoprázdna na nejvyšší pozice v SSSR... Informacemi kniha zajímavá, byť se místy četla trochu hůř

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi