Tajemství klášterní kuchyně

Tajemství klášterní kuchyně https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92541/bmid_tajemstvi-klasterni-kuchyne-qE9-92541.jpg 4 7 3

Pikantní epizody a chutné recepty, jídlo, gastronomie, církevní život, kuchařské recepty, příběhy.

Žánr:
Literatura naučná , Kuchařky

Vydáno: , Portál
Originální název:

Geheimnisse der kirchlichen Kuchengeschichte , 2002


více info...

Přidat komentář

Ithaka
26.01.2021 5 z 5

Fantastická kniha pro všechny gurmány, kteří v kuchyni nejenom rádi experimentují, ale navíc si o stolování také rádi počtou v historickém kontextu. Švýcarský teolog a historik Josef Imbach tak chutě servíruje jako předkrm jídla klášterní, aby se přes pomíjivé radosti věčného města a nepříjemnosti půstu dostal k hlavnímu chodu - tedy jak se svatí dostali k plotně a proč pověrčivost prochází žaludkem. Přes sto receptů k vyzkoušení a spousta dobových vyobrazení k tomu. Laskomina!

mosem
16.12.2018 odpad!

Jen krátký komentář - slibný název, totální zklamání. Jak literární, tak recepty.


fristo
25.04.2018

Kniho som dostal od kamarátov a čakal som klasickú kuchárku s nejakými historickými faktami. Bol som však veľmi milo prekvapený pretože kniha má v niektorých častiach niečo čo by sa dalo nazvať dejom. Recepty ktoré sú v knihe sú dobové a vôbec nie prispôsobené súčasnej gastronómii. Je to super lebo človek ak má dostatok trpezlivosti a vie zohnať nie zrovna bežné suroviny môže ochutnať fakt zaujímavé chute. Alebo si môže recepty prispôsobiť. Fakt veľmi podarená kniha.