Tajemství: Kdo si hraje s ohněm, určitě se spálí

Tajemství: Kdo si hraje s ohněm, určitě se spálí https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/250638/mid_tajemstvi-kdo-si-hraje-s-ohnem-urci-N7e-250638.jpg 3 9 4

Jaké záhadné tajemství je ukryto v obraze slavného malíře? Proč osamělá rusovlasá dívka usedavě pláče v jednom z francouzských muzeí? Vítejte v roce 1994, v němž Daniela Krawecka při návštěvě muzea objeví obraz posmutnělé dívky, který ji nevysvětlitelným způsobem přitahuje. Jaké tajemství skrývá dívčina nešťastná tvář? Pro odpověď se musíme vrátit zpátky do roku 1872, kdy celý příběh začal... Kniha poutavým způsobem reflektuje dobu viktoriánské Anglie - její starodávné kouzlo, zvyky i styl života. Děj roku 1872 je kombinován s budoucností roku 1994, okořeněn automatickým písmem a dobrodružným příběhem s nečekaným závěrem - díky všem těmto faktorům se četba stává atraktivní pro čtenáře. Pro knihu jsme zvolili menší formát - budete si ji tak moci vzít s sebou na cesty. Barvitý popis hlavních postav, jejich charakteru, uvažování a popisu doby 19. století, napínavý příběh, praktický formát...a teď už se jen pustit do čtení :)... celý text

Přidat komentář

hippiesak
14.07.2018 4 z 5

Nebylo to špatné :) Ale nebylo to ani moc napínavé... :) Zajímavý úvod, taková sexy 1/3, pak kolem středu mě to moc nebavilo (nemám všeobecně rád historii, to by mohlo být tím), tedy 2/3 pro mě slabá a konečná 1/3 byla dobrá, to odsypalo :) Za mě by to bylo 3,5 hvězdičky, ale za sexy obálku a 1/3 knihy dávám 4 hvězdy a přeji p.Černé mnoho sil a štěstí pro vydání "volného pokračování" ? :)
EDIT 2021: četl jsem knihu podruhé a bavila mě více :) Takže za mě plné 4 hvězdičky :)

anetkapol
19.10.2017 4 z 5

Na doporučení kamarádky jsem si tuto knihu zakoupila. Ze začátku jsem byla v rozpacích, neboť na mě kniha působila jak science fiction (kvůli obalu), ale musím říct, že mě děj celkem zaujal a přečetla jsem ji celou jedním dechem na chalupě (není ale zase až tak moc tlustá). Občas bych měla výhrady k ději, ale obecně je kniha napínavá a dobře se mi četla.


klarushka-1
18.10.2017 4 z 5

Kniha se mi líbila. Je to takové to čtení pro puberťáky, aby je to navnadilo na další četbu. Pokud jste četli v mládí Stopy hrůzy, tak bych to k tomu přirovnala.

eliska-n
16.09.2015 4 z 5

Tuto knihu právě čtu a líbí se mi. Napsané je to hezky a poutavě. Smajlík na zadní straně by mě nenapadl, nijak mi to nevadí, ale asi to tam opravdu nezapadá. Koupila jsem si tuto knihu, protože mě právě že zaujal titulní obrázek, na první pohled mě v knihkupectví upoutal stejně tak jako pěkné křídové papíry. Dávám knize pěkných 80%. A budu se těšit na další.