Na pokraji zkázy

Na pokraji zkázy https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29374/tajemstvi-gobelinu-na-pokraji-zkazy-29374.jpg 4 127 9

Temné síly se spojují, aby se zmocnily Thovtovy knihy, která je dobře ukrytá a jejíž stránky obsahují klíč ke stvoření a rozluštění počátků života. Pod ochranou a vedením neohroženého agenta Coopera se Max McDaniels a David Menlo pouštějí do pátrání po Knize, aby ji uchránili před démonem Astarothem, který by její tajemství zneužil k nekalým záměrům s osudnými následky pro lidstvo. Astaroth je po staletích uvěznění zase na svobodě a ve světě za branami Rowanské akademie dochází k hrozivým změnám: netvorové škrábou na okna, staré spory se rozhořívají a vlády většiny zemí padají jedna za druhou. Max a jeho spojenci se ocitají daleko od domova, odříznuti na území nepřítele, a musí putovat Evropou, sestoupit do proslulé frankfurtské Dílny, čelit nebezpečím Černého lesa… a překročit hranice našeho světa. V druhém díle série Tajemství gobelínu vytváří autor obraz společnosti na pokraji zkázy, který je úchvatnou kulisou příběhu dospívajícího chlapce zápasícího se svým osudem. 1. vydání.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Second Siege , 2007


více info...

Přidat komentář

Hanncha
06.05.2022 4 z 5

Druhý díl měl na můj vkus trochu menší spád než díl první, ale pořád se to četlo velmi dobře.

ondra295
05.03.2022 5 z 5

Tahle série je úplné zjevení. Čte se to opravdu skvěle, má to spád a ačkoliv jsem to četl jako teenager, dovedu si představit, že ani dospělý by se nenudil. Vážně skvěle napsaná kniha, napínavá, se sympatickými postavami a parádně propracovaným světem.


anonymní.Ilja
30.12.2021 5 z 5

Druhý díl série o Maxovi studujícím na kouzelné Rowanské akademii. Úžasné dílo, které se nezpronevěřilo kráse a povedenosti prvního dílu, a posunulo celý svět magie a démonů na novou úroveň. Nemám moc co k tomuto dílu napsat, ale nemohu nenapsat. Jednoduše najděte první díl a přečtěte to!

anibeni
19.07.2014 5 z 5

Velmi dobré pokračování prvního dílu..... ne vždy se povede, že knižní série má stoupající tendenci.... tady se to povedlo, kniha byla napínavá, těžko předvídatelná a rozhodně nekončí happyendem, jako většina knih... Oba chlapci oproti prvnímu dílu vyrostli, byť každý trochu jinak - Max zesílil a David se zmocnil kouzel - a proti nim stojí jejich nepřátelé.. vychutnejte si tento díl....

Kathrine
24.06.2014 5 z 5

Napínavé čtení

Pavlína 13
11.07.2013

Skvělé,velmi zajímavé pokračování mé oblíbené knihy.

Lerny
26.05.2013

No, ani jsem nevěděla co mám od téhle bichle čekat. Sem tam to byl akčňák a sem tam zase nuda. Jelikož jsem nečetla první díl, tak jsem nebyla informovaná o postavách, a o tom co se tam vlastně děje. Přišla jsem na to asi na stránce 100. Takže tím mě autor fakt naštval. Taky bych tuhle knížku nezařazovala do romantických. Z toho tam byla asi strana. Ale konec mě opravdu překvapil. Bylo dobré nanarazit na další šťastný happyend. Navíc to umírání hlavních postav bylo až nemožné. Jen tak třeba udeřil blesk a bylo po nich. Takže asi padesát na padesát. Jen, kdyby to nebylo tak natažený.

Nikol18
14.10.2012 5 z 5

Od přečtení prvního dílu utekla už dlouhá doba a já z valné části zapomněla detaily, ale po začtení do druhého dílu se mi některé věci začaly vybavovat a hodně rychle jsem se dostala zpět do příběhu, který mě přitáhl velmi silně a už nepustil.
Jak bylo řečeno, druhý díl je o hodně temnější než první a má mnohem rychlejší spád, je akčnější a nenechává kámen na kameni.
Svým způsobem je to trochu odlišnější Harry Potter, jen s tím rozdílem, že Max není jediný, komu leží osud světa na bedrech. David je dalším kouskem do skládanky a nositelem prokletí. Když člověk čte, jasně vidí rozdíl mezi Maxem a Davidem. David zastává místa toho chytřejšího, kterému hodili na ramena složitější část věci. Max je jasným bojovníkem, hájícím osud všech i přes svou pošetilost a pýchu. Takový novodobý Kevin Costner, coby osobní strážce, ukrývající v sobě těžko ovladatelnou stránku osobnosti, jež mu byla předána otcem.
Přesto pociťuju z psaní jistou snahu se čtenáři zavděčit a vší silou ho udržet při čtení. Kniha je nabitá akcí, aby nenechala čtenáře ani na okamžik klidným, protože je velmi těžké psát pro mládež a udržet je při čtení, aby nepřestali, nehledě na to, jaký je tvrdý souboj mezi autory knih pro náctileté, hlavně po vydání Harryho Pottera. Přesto si myslím, že Henry Neff se toho zhostil docela dobře a na to, že učil dějepis a výtvarku, nasadil dost vysokou laťku, jsem zvědavá na třetí pokračování.

Emily14819
05.06.2012 4 z 5

Řekla bych, že oproti prvnímu dílu je to větší skok do tajemna. Nicméně nezklamal. Cestování se mi líbilo a to s Maxovou matkou taky, možná by i slza ukápla. Jsem spokojená, i když bych možná nějaké části vypustila, ale co už. ;)

Autorovy další knížky

Henry H. Neff
americká, 1973
2008  85%Probuzení Astarotha
2011  90%Nadvláda démonů
2009  89%Na pokraji zkázy

Kniha Na pokraji zkázy je v

Právě čtených1x
Přečtených198x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených17x
Knihotéce59x
Chystám se číst19x
Chci si koupit6x
dalších seznamech4x