Tajemství filmových triků

Tajemství filmových triků https://www.databazeknih.cz/img/books/96_/96408/bmid_tajemstvi-filmovych-triku-KeL-96408.jpg 4 7 2

Obsažný průvodce seznamuje bez nesrozumitelného žargonu se včemi používanými triky-od maskování a kaskadérského umění až po výrobu modelů, zvukových efektů a kouzla s filmovým pásem i kamerou.

Žánr:
Literatura naučná , Umění

Vydáno: , Etna
Originální název:

Cinema secrets: special Effect


více info...

Přidat komentář

HerrPilot
07.01.2017 4 z 5

No , tahle kniha rozhodně není nezajímavá , jen někdy tak trochu .... chaotická (nevím , jestli to tak bylo už v originále , nebo je to jenom českým překladem) , data vydání některých filmů nesedí (opět - vina originálu ?) ... Při čtení doporučuji shlédnutí filmů , o kterých je řeč - budou knihu ilustrovat .
Ale abych jenom ,,nemínusoval'' - hodně kapitol bylo VELICE poučných (např. o animovaných mechanických modelech třeba v Terminátorovi) a celkově vás kniha vpraví v úžas , jak si ti filmaři s triky vyhrávali .
Za to , za fotografie (jak už zmínil 1972Sixo) a celkově za tématiku - 4* .

1972Sixo
25.03.2016 5 z 5

Vynikajúca kniha pre tých, ktorý majú radi filmy vôbec. Od nemej klasiky po Jurský park. Efekty nie sú radene chronologicky (podľa vývoja a rokov), ale podľa technológií. Neverili by ste kto všetko FX používal aj v nefantastických filmoch. Taký Hitchcock, alebo John Ford. Kniha sa samozrejme nevyhne ani Harryhausenovi a brutalitkám vo filmoch , Carpentera, Romera či Verhoevena. Knižočka je útla, zato plná zaujímavých fotografií z natáčaní. U mňa za 10/10.


Autorovy knížky

1990  77%Tajemství filmových triků

Kniha Tajemství filmových triků je v

Právě čtených1x
Přečtených7x
Knihotéce8x
Chystám se číst2x
dalších seznamech1x