Tajemství dvou partnerů: sny a mýty

Tajemství dvou partnerů: sny a mýty https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/120550/tajemstvi-dvou-partneru-sny-a-myty-qNn-120550.jpg 5 36 12

První teoretická část knihy představuje úvod do hlubinné psychlogie, druhá část nás seznámí s tím, jak porozumět snům.

Přidat komentář

changaj
07.01.2021 5 z 5

Autorka není "jen" psycholožka a překladatelka, ale po přečtení knihy je mi jasné že i šamanka, nebo spíš moudrá pohádková babička...Propojení snového, mytologického a pohádkového světa je tak samozřejmé a průzračné, že i samotné čtení doslova otevírá oči a srdce.

knihyKeMne
28.01.2020 5 z 5

Kniha se zavádějícím (pro neznalce problematiky) názvem a suchou anotací. A spoustou doporučujících komentářů. Naštěstí, protože jinak mohla uniknout mé i vaší pozornosti.

Doporučuju!

První část je vlastně teorie vysvětlující základní pojmy psychologie, jako je ego, vědomí, archetyp... Není radno ji přeskočit, pro vážnou práci se sny je nezbytná. A navíc mě bavila.

Ale samotná metodika rozboru snů, to je prostě bomba. Jednak přesvědčivě vysvětlí, proč je dobré se sny pracovat, proč nefungují klasické snáře, ale i poradí, jak si sny zapamatovat a co vše nám můžou dát. Včetně podrobného návodu i s příklady. Tak podrobného, že jsem ho zvládla aplikovat hned na nejbližší sen a wow co já se o sobě dozvěděla hned za první noc!


Oneironautík
12.07.2019 5 z 5

Skvělá průvodkyně snovými krajinami mysli!

witiko
21.05.2019 5 z 5

Knížka, která mě zcela zásadně ovlivnila a provedla nelehkým obdobím mladé dospělosti. Ukázala mi, že podvědomí a snění není únikem z reality, ale naopak cestou, jak realitě a svému bdělému vědomí lépe a skutečně do hloubky porozumět. Je skvěle, srozumitelně napsaná, učebnicově návodná a přitom podmanivá.

ZSimca
24.11.2016 5 z 5

Skvělá kniha. Když jsem jí otevřela nechtělo se mi to číst, ale pak mě strhla a už jsem od ní neodešla. :)

kniha pojednává o snech a práci s nimi. NENÍ to snář! Takže se v knize nedozvíte že když se vám zdálo o svatbě půjdete na pohřeb atd.. :)

ZSimca
23.11.2016 5 z 5

Úžasná kniha. Četla jsem jí bohužel jen z knihovny. Kdyby jí náhodou někdo prodával beru všemi deseti. děkuji

vlkcz
04.07.2016 5 z 5

Když tuhle knížku dočtete, začnete se na sny dívat jinýma očima. A vlastně nejenom na sny, ale na celý svět a vlastní život.

parxel
09.05.2016 4 z 5

Tuto knihu jsem objevil kdysi před lety, když jsem se zajímal o práci se sny. Nyní jsem se k ní po čase vrátil.

Kniha je rozdělena na dvě části. První část tvoří úvod a seznamuje čtenáře se základními pojmy jako je archetyp, stín, bytosné Já atd. Tato část knihy je rovněž doplněna řadou příkladů z mytologie a pohádek. Druhá část se pak věnuje příkladům a doporučením, jak se sny pracovat.

Při prvním čtení jsem měl hodně co dělat, abych se do knihy začetl, protože jsem se těšil na druhou část. A vůbec první dvě úvodní kapitoly mi obě přišli takové nijaké. Pak jsem se začetl, a už jsem se od knihy nemohl odtrhnout.

Na podruhé jsem to měl přesně naopak a nejvíce jsme se těšil na první část. Mezitím jsem totiž měl tu možnost se sny pracovat prakticky a to jak ve skupině, tak ve dvojicích a tudíž pro mne druhá část, již nebyla tolik přínosná.

Kladně hodnotím, že je celá kniha podána velmi lidsky a srozumitelně. Rovněž se mi moc líbilo, jakým způsobem umí Jana Heffernanová vystihnout podstatu věci.

Naopak mi neseděli první dvě kapitoly. Nevím jak to líp popsat, ale přišli mi prostě takové rozvláčné a nijaké. Navíc mi vadilo, že se v textu několikrát objevily "reklamní" odkazy na knižní sérii Příběh cesty na sever. Bez toho bych se v obdobně zaměřené knize prostě obešel. Nicméně to jsou spíš drobnosti.

Podle mého názoru se jedná o velmi zdařilou knihu, a to i v porovnání se zahraniční literaturou. Za mě 4 hvězdy.

LenysekC
17.07.2015 5 z 5

Nejdřív se mi do první části knihy nechtělo, chvíli jsem uvažovala, že si přečtu jen část o snech. A nakonec jsem se od té první části nemohla urvat. Jak stručně, jasně a výstižně napsáno!

Jejda
05.04.2015 5 z 5

První knížka, kterou jsem od Jany Heffernanové četla (už asi před 20 lety) dávno před tím, než jsem tuto nádhernou osobnost poznala osobně. Vřele doporučuji všem, kdo se zajímají o psychologii C.G: Junga.

path.the
02.10.2014 5 z 5

Vynikající "učebnice"!!!

TakySimona
28.06.2012 4 z 5

Pro mě zatím nejlepší z přečtených "metodik", jak se ze svých snů zkusit poučit!