Tajemství dračího zubu

Tajemství dračího zubu https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/135933/tajemstvi-draciho-zubu-135933.jpg 4 18 2

Dobrodružný román, představující přepracované vydání autorovy knihy Dračí zub, se odehrává v sibiřské tajze a řeší tajemství objeveného sarkofágu chánova vojevůdce a amuletu nalezeného na prsou jeho mumifikované mrtvoly.

Přidat komentář

milan3144
10.05.2020 4 z 5

Ne úplně nejzářivější, ale přeci jen čtyři hvězdy. U příběhů které popisuje Rudolf Luskač ve svých knihách, by mě zajímalo, kolik děje se zakládá na nějakých skutečných událostí a vlastních prožitků a kolik je autorova fikce.

Noita
23.01.2018 5 z 5

Čirá náhoda a tak příjemné překvapení. Tolik užitečných detailů z praxe. Rozřešena záhada chaloupky na kuří nožce, aneb jen tak mezi řečí se dozvíte, že v tajze se stavěly sruby na sloupech a k nim odnímatelný žebřík - no proti medvědům a levhartům. Řada spisovatelů píše o svázaných rukomích, ale tu se v prostém vyprávění o skutečné příhodě dozvíte, že když někoho svážete řemeny s úmyslem, aby vám neutekl, tak i když je druhý den rozvázán a převezen do nemocnice, tak si měsíc počká, než se postaví na nohy, i když je to zdatný chlap. Zrkátka prosté informace, se kterými se setkal pan Luskač jako lesní inženýr v tajze. A ta láska k přírodě je tam tolik znát.