Tajemství domácí čajovny

Tajemství domácí čajovny https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387892/bmid_tajemstvi-domaci-cajovny-KxT-387892.jpg 4 5 4

Moře zelené pěny ve velkém černém hrnku, zvuk lžičky cinkající o okraj porcelánového šálku s květinovým vzorem, hrneček tenký jako papír, který skrývá omamně vonící elixír, chuť jílu a sladkých koření z terakotové misky tak horké, že se skoro nedá udržet. Tyto příklady z Japonska, Anglie a Číny ukazují, kolik různých podob může čaj mít. Objevte je prostřednictvím této knihy a receptů, které přináší. Vytvořte si doma svou vlastní soukromou čajovnu.... celý text

Literatura naučná Hobby Kuchařky
Vydáno: , CPress
Originální název:

Easy leaf tea


více info...

Přidat komentář

konicekbily
19.04.2023 3 z 5

Reprezentativní knížka je kromě textu doplněná spoustou kvalitních fotografií z pěstování čaje, přípravy i jeho konzumace. Autor je předním odborníkem na všechny znalosti o čaji: zná, kde se pěstuje, jak se ve výrobě upravuje, jak a kde se má nakoupit, jak se podle něj má čaj správně připravovat ke konzumaci (je to podle něj věda - nestačí pro něj to naše uvařit a vyluhovat). K překladu do češtiny se nebudu vyjadřovat, i u jiných knih překládaných z angličtiny do češtiny mám dojem, že překladatelé zapomínají na svůj rodný jazyk.

cukrovka
12.01.2020 4 z 5

Dárek k vánocům. Vzhledově hezká knížka o čaji. Jen je pro mě ta odborná příprava čajů dost složitá. Doufám, že časem do tajemství kvalitního čaje a jeho přípravy proniknu.


zazvorek
16.06.2019 3 z 5

Krkolomný překlad z angličtiny kazí dojem z jinak moc pěkně provedené publikace. Zajímavé recepty, krásné fotky.

Satan__666
15.06.2019

Když máte rádi Google translátor ...
Kniha určitě pobaví – především zábavnými špatně přeloženými pasážemi z angličtiny.
Má však i jiné, věcné vady, což je škoda, protože podobná kniha je u nás také potřebná, která přivede k čaji nové zájemce.

Štítky knihy

čaj nápoje čaj (příprava)

Autorovy knížky

2018  72%Tajemství domácí čajovny

Kniha Tajemství domácí čajovny je v

Přečtených6x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce9x
Chystám se číst8x
Chci si koupit4x