Tajemství a hříchy rytířů templářského řádu

Tajemství a hříchy rytířů templářského řádu https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496728/bmid_tajemstvi-a-hrichy-rytiru-templarsk-NrB-496728.jpg 4 14 5

Vojenské síly Křižáckých států nestačily ani k ochraně poutníků, ani k dalším výbojům. Myšlenka zřízení stálé milice, stálého vojska nedala na sebe čekat. A protože se křižácké státy zrodily z vojenské akce římskokatolické církve, protože si nové kraje podrobovali evropští rytíři na výzvu a s božím požehnáním papeže a ve znamení kříže, i tato nová milice, nejprve v Jeruzalémském království a pak v dalších třech křižáckých státech, dostala podobu, jež tomu odpovídala – zrodil se duchovní vojenský rytířský řád: řád templářů.... celý text

Přidat komentář

KapitánSmrt
14.08.2021 4 z 5

Pěkný a čtivý úvod do tématiky templářského řádu. Jeho historie a neslavný konec. Kniha se vyhýbá nepodloženým teoriím, mystickým konspiracím a bombastickým odhalením. Snaží se o střízlivé hodnocení řádu, které je podloženo historickými prameny. Jen občas se autor pouští do svých interpretací či spekulací, na což čtenáře vždy řádně upozorní. Vadily mi snad jen občas krkolomné věty či slovní spojení, ale v posledku nejde o nic zásadního.

vvikingg
11.02.2021 4 z 5

Velmi podrobně až detailně zpracováno, mnoho nových informací o tomto tajemném řádu


jesuswlasac
06.08.2020 3 z 5

Nedočítané ... ako úvod do témy templárov určite doporučujem, avšak sú na SK/CZ trhu aj podstatne detalnejšie a lepšie publikácie na danú ttému.

SugarDolly
24.01.2019 4 z 5

Velice čtivě pojatá analýza fungování a žalostného konce templářských rytířů, jejichž mýtus halí i po staletích oblak záhadného tajemna.

Boggy
07.01.2014 5 z 5

Velmi zajímavá knížka, nejlepší věc na toto téma a od českého autora.