Tajemný Thomas

Tajemný Thomas https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/197358/bmid_tajemny-thomas-197358.jpg 4 67 17

Odd Thomas série

< 5. díl

Nedaleko Santa Barbary a kousek od pobřeží Kalifornie zalitého sluncem se nachází Roseland, rozlehlé panství, na něž jakási magická síla přivedla Odda Thomase a jeho novou přítelkyni Annamarii. Jeho obyvatelé, tajemný miliardář Noah Wolflaw s hrstkou personálu, jsou stejně nevyzpytatelní jako samotné sídlo s obrovskými pozemky, nad nimiž se barva oblohy z vteřiny na vteřinu mění z modré na žlutou a skrz závoj bezčasí přivádí tvory, jejichž podstatu je jen nesnadné uchopit. Spolu se záhadnými živočišnými druhy přichází i útržky doby změněné v kouř a saze a zprvu neškodné výjevy se přetvářejí v realitu tak děsivou, že ani náš hrdina – zkušený handlíř s podobně neskutečnou realitou –, obdařený schopností vidět prodlévající mrtvé a snít věštecké sny, nevidí cestu ven. Chodby a místnosti nezachovávají prostá pravidla geometrie, příroda venku nedodržuje zákony, jaké až dosud platily, a příslib smrti se chvílemi jeví jako to nejmenší zlo ze všech, jimiž je Roseland prošpikován. Na pokraji apokalypsy, která hrozí lidskému druhu, nachází v sobě náš hrdina odhodlání postavit se silám, s jakými se dosud nesetkal, a odvahu utnout hlavy sani, která požírá všechno kolem i sebe samu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Fantasy

Vydáno: ekniha , BB art
Originální název:

Odd Apocalypse , 2011


více info...

Přidat komentář

LidaBarnaskova
11.03.2024 2 z 5

Prvni tri dily byly pecka, pak uz to zacalo slabnout a myslim ze to ukoncil akorat vcas, nicmene super jizda s Thomasem po celou dobu.

niki-chan
03.07.2021 2 z 5

Atmosféra knihy i zápletka byly dobré. A to je asi tak vše. Popisy děje, míst i jednání a dialogů postav mi přišly chaotické, přeskakovávání od jednoho k něčemu dalšímu a zpět ve mně vyvolávalo pocit zmatečnosti. Navíc jsem se celou knihu nemohla zbavit dojmu, že se autor snaží napodobit postavu a styl Charlieho Parkera...


Sklíčko
16.05.2020 1 z 5

Za mě, ztráta času.

parvitas
14.08.2019 3 z 5

Pre mňa to bola prvá kniha z tejto série, zvláštne prostredie, duchovia a tajomný Thomas, okolo ktorého sa to celé točilo. Malo to atmosféru a príjemné zimomriavky (asi tak nejak som sa cítila, keď som prvýkrát hrala Silent Hill...) proste tie nervy, či sa únik podarí a ak áno, čo bude ďalej. Ale aby som si zohnala ďalšie knihy zo série, tak nie, nepresvedčilo ma to.

IWINDA
15.09.2017 5 z 5

Moc povedená kniha, krásný dokončení celého příběhu.

Pasadenka
08.08.2017 4 z 5

Poslední díl v češtině. Jaksi mě to ani nenutí shánět se po dalších dílech v angličtině. Já nevím. Napadá mě, snad až kacířská myšlenka, že chytře psané knížky by neměli přesahovat jistou hranic objemu. A teď to myslím ve smyslu rozsahu celé série. U hloupých knížek je jedno co se děje. Jsou prostě hloupé, pohádky, které jen pobaví. Chytré knížky ukojí i šedou kůru mozkovou. A když se příliš natahují, začíná se to jaksi rozpadat na padrť. Každý díl byl něčím jiný, Odd se posouvá v životě a snad se rýsuje i jakési tajemství. Ale co na plat, stalo se toho moc, a nezapadá to do sebe.

To ale není jediný pocit. Díky jasně odděleným knížkám, které se spojují jen velice jemnou linkou si je všechny dobře pamatuji. A to, jakým způsobem autor pracuje, jak si vše pečlivě připravuje je skvělé. U braku se mi stane, že si ani nevzpomenu na hlavní zápletku, hlavně, když je to nekonečná série. Vše se slívá do jedné kapky. Dean jednotlivé knížky hrubě dělí, pohrává si s různými nápady a na mě zanechal hlubokou stopu. Na Odda Thomase a jeho život nikdy nezapomenu. :)

smejkalova.maja
03.07.2015 3 z 5

Já Koontzovky miluji, zatím jsem tedy nepřečetla všechny, ale doposud se mi nestalo, že by mě nějaká jeho kniha neoslovila. Tuto serii jsem nečetla od začátku, ale naopak jsem začala posledním dílem. Pro mě je to prostě žánr jak vyšitý a já jsem unešená už po první kapitole a už se nemůžu dočkat až zase pojedu z práce vlakem a budu si moc dočíst kapitolu, kterou mám dočtenou :)

awitja
30.06.2015 2 z 5

Když tak přemýšlím, tak už vlastně ani nevím,proč další díly této série čtu...

Martink@
07.10.2014 3 z 5

Moje druhá přečtená kniha od Koontze... První byl Ochránce a ten mě vážně nadchl a bavil...takže jsem čekala od této knihy něco podobného...i když ne dějově tak alespoň formou.... ale bohužel mě trochu zklamala... Líbí se mi styl a jazyk kterým autor píše. Baví mě jeho slovní obraty, vtípky a smysl pro humor což byly hlavní důvody proč jsem knížku dočetla, přestože mě moc nezajímalo jak dopadne a to je zvláštní :-) Zkusím nějákou další...i když asi ne ze série Thomase.

Lilith1
31.01.2014 3 z 5

Já prostě celou tu Thomasovskou sérii nějak nemusím. Myslím, že některé další postavy z Koontzových knih by si zasloužili pokračování daleko víc než právě tahle. U mě v tom hrají roli osobní antipatie, proto jsem se začátkem prokousávala horko těžko, navíc si moc nepamatuji děj těch předchozích dílů, protože mě prostě "nechytly" a o to hůř pak vidím souvislosti. Navíc jako by se v průběhu série měnil úplně žánr, protože tohle už mi přišlo spíš jako vědeckofantastický román, než to na co jsem byla od Koontze doposud zvyklá. No nechám sebe sama překvapit jestli skousnu i další díl....

KKK
22.01.2014

No,můžu řict,že mě dost ovlivnilo hodnocení ostatních.Ale prostě mám Koontze ráda a vše mu odpustím.Ale je mi trochu líto.že jsem si jí koupila za plnou cenu v knihkupectví:)

KKK
09.01.2014

Vcera jsem zakoupila a začala číst.Tak uvidím.Půjčuji kamarádce knížky a Koontzů už mám 23.Kámoška vždy říká:" Hlavně ne toho ukecaného!!"

čef
05.01.2014 2 z 5

Docela jsem se na toto dílo těšil, ale přibližně na 70. stránce jsem zanechal nadějí, že bych tuto knihu mohl dočíst. Uznávám autorovu zběhlost ve psaní, také některé příměry a obrazy jsou nevšední, ale tolik tlachů bez uvěřitelného děje už nesnesu. Nikomu neberu cestu za barevnými sny, ale já už na pohajdy nejsem.

Fuksinka
03.01.2014 3 z 5

Stále mám v hlavě dokonalost prvního a druhého dílu, proto možná jsem v hodnocení Thomase trošku shovívavější. Začátek mě moc nechytnul, dala jsem si pauzu, zbytek jsem pak dočetla na jeden zátah. Koontz stále překvapuje neotřelými nápady, zajímavým mixem hororu, detektivky, thrilleru a sci-fi. Oddovy hlášky jsou stále dobré.
Nemám moc ráda natahování záhad na několik knih a nevysvětlená linka s Annamarií už začíná být poněkud otravná. Nějak se z knihy vytratilo i to kouzlo, pro které tuhle sérii miluju. Takže milý Deane, možná je čas napsat poslední díl Thomase a pak skončit, než vznikne kniha, která bude opravdu špatná.

bbara155
16.10.2013 4 z 5

Mám pocit, že každý další díl je o trochu ukecanější než předchozí. Zatím se to dá, ale mám obavu, aby další kniha ještě stála za to.

Patapuf
22.09.2013 4 z 5

Oproti předchozím tento Thomas je už více scifi než mystery..... ale i tak je to poutavé čtení

minirock
10.09.2013 4 z 5

V další knížce o nebojácném "minutkáři" Oddu Thomasovi zavádí Dean Koontz čtenáře na rozlehlé sídlo výstředního miliardáře Noaha Wolflawa, kde Odd brzy poznává, že nic není takové, jak se zdá. Opět tedy musí zapojit svoje mimořádné schopnosti, odvahu a typický smysl pro humor (jeho hlášky mě hodně baví), aby zachránil sebe i své přátele před zlými silami, které se nezastaví před ničím. V rámci série o Oddu dle mého mínění lepší průměr, napínavá, s dobrou zápletkou, možná se ale dalo vytěžit trošku víc.