Tajemný oheň

Tajemný oheň https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452399/bmid_tajemny-ohen-9EV-452399.jpg 4 39 10

Sága rodu Courtneyů série

< 18. díl >

Sourozence Thea a Connie Courtneyovy rozdělí v raném dětství smrt rodičů. Theo, který chce utéct před svým svědomím, se přidá k Britům v boji proti francouzské a indické armádě a Connie odjíždí do Francie vypořádat se s vlastními démony. Oba ale záhy poznávají, že dali všanc vlastní životy.

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Romány

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Ghost Fire , 2019


více info...

Přidat komentář

mi-380
03.12.2022 4 z 5

Indie, Amerika, Francie, šestá kniha a šestá generace Courtneyů. Autor se v jednom ze svých posledních románů s pomocí spoluautora Toma Harpera vrací do osmnáctého století a snaží se propojit nejstarší generace Courtneyů s těmi mladšími. Úspěch částečný. Mezi sedmou a osmou částí zůstala díra velká skoro jako jedno století. Co se mu ale povedlo, je udržení standardně vysoké čtivosti, kdy střídá americké dobrodružné šarvátky bojovníka proti Francouzům Thea s pařížskými milostnými eskapádami jeho sestry Connie. Oba osudy jsou dramatické, zábavné, napínavé, plné nečekaných zvratů a očekávané erotiky.
85 % (aktuálně pouhých 24? hodnocení s průměrem 86 %).

P.S.
Pro ty, kdo si tuto ságu rádi přečtou chronologicky:
https://www.databazeknih.cz/autori/wilbur-smith-150

Jerry H
17.11.2022 5 z 5

Tak toto počtení nemělo jedinou chybu. Napínavé, akční, vygradované do posledního řádku knihy.


Francois17
28.08.2021 5 z 5

Trochu mě zamrzelo, že autor hned na začátku knihy tak lehkovážně nechá zamordovat hrdiny, kterým jsem držel palce celý předcházející díl. Neuvěřitelné. Jinak je to ale opět napínavá dobrodružná knížka jak má být. Následovat bude asi Na život a na smrt, což je prý první knížka série, kterou autor napsal. Je to zmatek, ale budu věřit ostatním čtenářům.

encyklopedie
18.04.2021

....píše mu to jako za mlada Tom Harper ...stručně napsáno - Smith dal jenom námět .... jinak se kniha prodává jako známé jméno W.Smith....
Román už zdaleka nedosahuje slávy prvých knih od Smitha.... čím dál slabší ....nedal bych už víc jak 50% .....a další si hodně rozmyslím jestli budu ještě číst.....

AnetaKor
18.04.2021 5 z 5

Kdo by to byl řekl, že tomu pánovi uz je tolik let... a kdo by to byl řekl, že mu to bude psát zase jako za mlada!

čef
16.04.2021 5 z 5

Zvratů, napínavých situací, ve kterých jde o život je zde mnoho a mnoho, a proto se od knihy těžko odchází. Tentokráte se děj odehrává v Severní Americe v době, kdy se bojovalo mezi Anglány a Žábožrouty o dominanci v okolí Quebecku a k tomu jim sekundovali ještě Indiáni. Zase jsem si dobře početl.

Alix
11.03.2021 2 z 5

Asi tady budu v menšině, ale, co nadělám. Hlavní hrdinové mi šíleně lezli na nervy. Theo, protože se choval jako blázen a odkýval každou kravinu, kterou si sestra vymyslela a Connie, protože se od začátku chovala jako zdatná manipulátorka, ovšem i tak se plácala z jednoho problému do druhého. Ale i to bych ještě brala. Měla jsem taky pocit, že spisovatel musí mít nějaký problém se sexem, protože ho narval do každé skuliny románu, kde to jen trochu šlo. Že se Connie chovala jako prodejná děva, byla její věc, ale číst skoro pokaždé, když se objevila na scéně, že ji někdo znásilnil, chce znásilnit, myslí na její znásilnění, případně ji oťapkává a osahává, bylo už pak na mne moc. U Thea to tak markantní nebylo, ale i na něm se spisovatel vyřádil. Co je moc, to je moc, knihu jsem dočetla, ale myslím, že v tomto případě by méně znamenalo více. Ještě bych chtěla dodat, že pro neznalce tady historie naprosto nehraje žádnou roli. Prostě se perou Francouzi a Angličané.

Mája777
28.12.2020 5 z 5

Do puntíku souhlasím s předcházejícími komentáři. Knihy pana Smithe jsou sázkou na jistotu. Pro skalního fanouška dobrodružných románů jsou opravdovou lahůdkou. Všechny mají čestné místo v mé knihovně a tato se k nim zařadí.
Opět se dozvídáme další osudy rodiny Courtneyů. Sledujeme jejich cestu z Indie do Francie a nakonec do Severní Ameriky. Příběh je to opět strhující a nenechá vás oddechnout.
(28. 12. 20 - 28 377 - 66)

Elapheg
18.11.2020 5 z 5

Knihy Wilbura Smithe jsou vždy sázkou na jistotu, ani v této knize tomu nebylo jinak. Dostalo se mi všeho, co jsem od knihy očekával. Hlavními hrdiny jsou Theodor a Constance Courtneyovi, které osud rozdělí. Oba dva zažijí životní ztráty, ale přesto všechno pokračují na své životní pouti dále, i když je autor zavane daleko od rodiště. Souhlasím zde s uživatelm Nero13, že kniha je jiná v tom, že se neodehrává v Africe, odkud pochází autor sám, nýbrž přeneseme se v ní do Indie, Francie a nakonec do Ameriky, která byla tenkrát ještě kolonií, čili do poloviny 18. století. Nechybí zde napětí, boje na život a na smrt, válečné vřavy mezi koloniemi atd a Indiáni. Je to prostě stále Wilbur, i když na jiném kontinentu. Jelikož jsem četl všechny ságy po sobě, jak jsou uvedeny v databázi knih, stávalo se, že jsem se v po sobě jdoucích knihách dočkal opětovného obživnutí některých postav v dílech, ve kterých už by neměly vystupovat. Proto radím čtěte následovně ságu Courtneyů, aby jste se tomu vyhli: 1) Dravec, 2) Zlatý lev, 3) Monzun, 4) Kořist, 5) Modrý horizont, 6) Tajemný oheň, 7) Na život a na smrt ( nebo, Když loví lev jiný název knihy ), 8) Hromobití, 9) Ptačí vodopády, 10) Pobřeží v plamenech, 11) Síla meče, 12) Běsnění, 13) Čas zemřít, 14) Zlatá liška, 15) Triumf slunce, 16) Král králů, 17) Kopí osudu, 18) Nad propastí, 19) Kobaltové nebe. Panu Smithovi opět děkuji za pro mne další knižní perlu. Mám od něj všechny knihy a patří pořád mezi mé nejoblíbenější autory. Je prostě mistr autor. :-)

nero 13
09.11.2020 5 z 5

Wilbur Smith pokračuje ve vyprávění o rodu Courtneyů další generací. Theo a Connie jsou už pravnuci Hala Courteneye hlavního hrdiny knih Dravec a Zlatý Lev.
Na rozdíl od jiných románů autora se děj této knihy ani minutu neodehrává v Africe, nýbrž v Indii, ve Francii a hlavně v Severní Americe v době válek mezi Brity a Francouzi o tom kdo ovládne tento kontinent, pořád jsem čekal jestli Theo náhodou nepotká Koženou punčochu s Unkasem a Čingačkúkem z Posledního Mohykána protože se děj odehrává ve stejnou dobu a stejných lokalitách jako tento slavný román, mimochodem hudbu z filmového zpracování Posledního Mohykána považuji za naprosto geniální.

Štítky knihy

ságy dobrodružné romány

Autoři knihy

Wilbur Smith
britská, 1933 - 2021
Tom Harper (p)
německá, 1977

Kniha Tajemný oheň je v

Právě čtených3x
Přečtených62x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených2x
Knihotéce90x
Chystám se číst29x
Chci si koupit7x