Tajemný Nippon

Tajemný Nippon https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47957/mid_tajemny-nippon-47957.jpg 4 18 2

Jiří Janoš, japanista, koreanista, cestovatel a publicista, autor knihy Dokonale utajená Korea nás tentokrát provází dějinami, kulturou a společností dávného i současného Japonska. Odkrývá kořeny jeho současného hospodářského rozmachu, ale i všední život v jeho pestré různorodosti, rozdíly i shody s naší zkušeností a zvyky. Vypointovaná vyprávění zaujmou nejen ty, kteří se chystají do Japonska či se setkávají s Japonci (ať turisty či obchodními partnery), ale každého, koho zajímá svět za vlastními humny.... celý text

Přidat komentář

Y2T
06.09.2017 5 z 5

Jedna z nejlepších knih o Japonsku, jakou jsem kdy četl. Osobně ji jednoznačně doporučuji, jako úvod do tématu Japonska pro lidi, kteří s ním zatím nepřišli do styku.
Velmi oceňuji, že autor, narozdíl od řady jiných, prezentuje obyčejné všední Japonsko. Prostě všední svět, v kterém žijí běžní Japonci. Nevnáší tam různé hluboko zakořeněné pro či proti japonské předsudky, nedělá z nich exoty, zrůdy ani supermany. Prostě úplně normální povídání o Japonsku. V malé brožuře pokryje historii, všední život, cestování i kulturu.

Denaille
15.05.2012 4 z 5

Nevím, jak by tuto knihu hodnotil někdo, kdo studuje na vysoké škole japonštinu nebo historii Japonska, ale mě jako člověku, který se pouze zajímá a nemá ještě žádné informace naprosto postačila.
Ale přiznám se, že historie mě zrovna moc nebere, takže jsem byla nadšená hlavně začátkem knihy, kdy nás autor seznamuje hlavně se zvyky Japonců, jejich tradicemi a myšlením. V některých směrech je to hodně zajímavé. Ale neopovrhuji ani dalšími informacemi a je jich tu opravdu hodně.
Jen je to už 14 let, kdy autor knihu napsal a některé informace jsou poněkud zastaralé, takže jedině v tom vidím jistý nedostatek.


Štítky knihy

Japonsko

Kniha Tajemný Nippon je v

Přečtených19x
Doporučených2x
Knihotéce17x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x