Oberonova ruka

Oberonova ruka https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35675/bmid_oberonova-ruka-CQa-35675.jpg 4 269 17

Toto je čtvrtá kniha z proslulého eposu. Skrz tajuplnou černou cestu cstupují do Stínů démoni ... prastarý, dlouho utajovaný zdroj síly královské rodiny je prozrazen a smlouva mezi princem a královstvím Chaosu hrozí všem známým světům absolutním zničením ... Nastává hodina poslední bitvy. Corwin a princové spojují všechnu svou nadlidskou sílu, aby porazili zrádce dříve, než se mu podaří následovat Vzor a přetvořit vesmír.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Classic And
Originální název:

The Hand of Oberon , 1976


více info...

Přidat komentář

mnohoknih
27.11.2023 4 z 5

No to se mi ulevilo. Představa, že se příběh bude dál zamotávat, mě dost strašila. Ale stačí zavraždit pár příbuzných a pravda začne vylézat na povrch. Aspoň doufám. Nebo takhle, objeví se pár nových skutečností, které na celou situaci s trůnem vrhnou další světlo. Miláček Corwin zjistí, že jeho intuice se ozývá ve správnou chvíli a že dokáže téměř nemožné. A ten konec? Kdo jste propadl kouzlu Amberu, budete nadšeni. Vy ostatní si řeknete, že to už autor fakt nemyslí vážně :-)

Ailee
12.10.2023 3 z 5

S "menším" počtem lidí (přeživších sourozenců) se děj projasňuje. Také konečně získáváme většinu odpovědí (a hlavně snad už konečně pravdivých) na nejasné otázky. Po třetím díle jsem váhala, zda pokračovat, nakonec jsem asi ráda, že mi zvědavost nedala a já si další díl pustila. Teď už rozhodně skončit nemohu.


Martin_Eli
23.09.2023 5 z 5

Všechno se pomalu vyjasňuje a nastává příprava na velké finále!

tlllk
21.06.2022 4 z 5

Pribeh dostal konečne vyšší rámec, postavy sa vykryštalizovali a vzťahy vyjasnili, ako audio som si to celkom užil

Janadvorackova
08.06.2022 3 z 5

Důvody sporů mezi sourozenci se vyjasňují. Vysvětlí se několik věcí - kdo s kým, proti komu a proč. A musím uznat, že autor má boží představivost a celou sérii poznamenal množstvím zajímavých myšlenek.

Negativně vnímám snad až zbytečné množství postav. Být jich méně, mohly dostat více prostoru a propracovanější příběhy.

Oponn
15.11.2021

Hvězdičky neuděluji, kdo chce hodnocení, nechť čte dál.

Sourozenci na amberském pískovišti si dál z plezíru rozbíjejí svoje bábovičky, občas to svedou na jiné, někdy jen ze srandy, jindy to zase myslí krvavě vážně, aby si o deset stránek dál podali ruku a řekli, že tu rozbitou bábovičku svedou na toho dalšího v pořadí, načež se opět bezelstně udeří lopatičkou mezi oči.

Občas si dáme už obligátní LSD jízdu stíny, abychom se přes několik stran dostali jen do dalšího místa sáhodlouhých, nikam nevedoucích konverzací, které ke konci vyplynou v hlavní zvrat. Přitom Zelazny má opravdu vypravěčský dar, jen jej podle mého využil špatně. Amber je spíše konverzační situační drama s rádoby epickou kulisou.

gambinka87
11.08.2020 3 z 5

nadále jde o zajímavý alternativní svět (světy) a rozplétá se mnoho intrik. Přestože je mnoho věcí jasnějších, na chvilku sérii odložím, protože jsem čekala něco akčnějšího. Kniha se (pro mne) nehltá tolik, jak jsem čekala. Neznamená to ale, že by námět a provedení nebylo dobré.

Mates84
09.03.2020 5 z 5

Cetla jsem,ze dalsi dily tehle serii jsou horsi nez prvni,ja tvrdim opak.Za me cim dal zajimavejsi.

michal3736
14.11.2019 4 z 5

Super, zhruba v polovině knížky už mi byly některé věci jasné víc než předtím. Stále lepší a lepší.

Ruw
13.06.2017 5 z 5

V předchozím smazaném komentáři, jsem si stěžoval na sestupnou úroveň série a pokračování v ní tímto dílem ukončil. Nyní po x letech jsem se k sérii vrátil a marně přemýšlím, co mi vlastně tolik vadilo. Ano akce je možná míň, ale zase přibylo intrik a ty nejsou o nic míň zábavnější a i Martin se má od Zelazneho, co učit. Naporduhé jsem si knihu více než užil a konec mě vyloženě donutil navázat dalším dílem. Jen se trochu bojím, že mám před sebou poslední díl s Corwinem v hlavní roli.

Hadati
14.12.2016 5 z 5

Jak název napovídá, tentokrát se více dozvíte, co se vlastně stalo s Oberonem. Ještě více pak i díky tomu prohlédnete do intrik Amberu. Udržuje si to kvalitu předchozích dílů.

Drowned
13.10.2016 4 z 5

První půlka knihy dost nudná, ale nad polovinou se děj pořádně rozjíždí a má pořádné grády. Na konci knihy vyplouvá ven překvapivé zjištění. Pomalu se v tomto díle rozpletají rodinné pikle a konečně Corwinova amnézie dává smysl. Po dočtení se rovnou vrhám do dalšího dílu.

kethy
28.11.2015 4 z 5

Jak píše Terva - více otázek než bylo zodpovězeno odpovědí. Lehké čtení, které vás více ponoří do světa Amberu a jeho Stínů.

Terva
25.10.2015 4 z 5

Vstupujete do nekonečného světa Amberu. Vstupujete do něj v místě, které je počátkem i koncem, zápletkou i rozuzlením........... Původní název "Oberonova ruka" je další, v pořadí již čtvrtý příběh z tajemného Amberu. Tento příběh není tak akční jako některé již vydané příběhy. Je tu více povídání a více politického boje princů a princezen z tohoto NeStínového světa. Konec pak zanechává spíše víc otázek, než kolik bylo vyřešeno "odpovědí". Opět je tu jedna část vyřešena a další problém nastává. Corwin tomu musí čelit a snad konečně dořešit své následnictví na Amberském trůně. I když možná už sám ani nemá zájem. Malá ochutnávka: Běželi jsme o závod s velkým meteorem, dotkli se jeho povrchu........ Tak jako předešlé příběhy, mohu i tento vřele doporučit. Základem však je, znát celý příběh, protože jen tak budete moudřejší, ale ne dost moudří na to, aby jste si představili, že existuje mnohem více věcí, které potřebujete znát.

Ladys
24.04.2015 4 z 5

Četl jsem v nemocnici a neměl jsme pocit, že bych se nudil. Sice tam bylo míň akce, ale zato jsem se dozvěděl, jak to celé funguje s tím Amberem.

Peti
29.05.2013

Čtvrtý díl o Amberu se mi taky nečetl příliš dobře. Sice se děj posunul kupředu a do hry se zapojili i další sourozenci, potomci atd, vysvětlují se návaznosti a mezery z minulosti a také Ganelon, Corwinův průvodce, odhaluje svou pravou tvář.I přesto se pořád nemůžu zbavit dojmu, že kniha je natažená a že by se celkový počet knih dal rapidně snížit.

valda
27.04.2011 5 z 5

V předposledním dílu první pentalogie Amberu se konečně společně s Corwinem dozvíme, odpovědi na mnoho záhadných otázek. Proč a za jakých okolností se Corwin dostal na Zemi? Jak je to s tajnými spolky mezi jednotlivými členy rodiny, koho je potřeba se obávat a komu věřit? Jak vnikla Černá stezka? Jak je to s Dvory Chaosu? Kdo je Dara? Co je se Vzorem, a který je ten pravý? Ten v Amberu, v odrazech království ve vodě, Rebmě, nebo v Tir-na Nog'thu, stvořeném měsíčním svitem? Kdo je vlastně šílený malíř přesunovacích karet a Vzoru Dworkin? Kdo, kde a proč uvěznil Branda? Co je s Randomovým synem Martinem? Jak funguje Drahokam Soudu? Kde je otec? Nebo další otázku, kterou jsem si kladl už delší dobu, kdo je doopravdy Ganelon?
Pro mě osobně je kniha velmi povedená. Na rozdíl od předchozího dílu, i když se hodně vysvětluje, tak děj má pořád skvělý spád. Nic není tak, jak se zdá na první pohled, ale v hodně otázkách ve mně už dříve hlodalo podezření a hltal jsem stránky, abych se dozvěděl víc. Čím déle čtu Amber, tím je svět propracovanější a zajímavější. Jak píše i Ruw, tak knihy série mají prý klesající úroveň. Tak uvidíme, co bude dál, zatím ten pocit nemám. :-)

Kniha Oberonova ruka je v

Přečtených467x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených21x
Knihotéce194x
Chystám se číst24x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x