Tajemné touhy

Tajemné touhy https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/272407/bmid_tajemne-touhy-pz4-272407.jpg 4 234 57

Wicked série

1. díl

V New Orleansu se začínají dít prapodivné věci… Studentka Ivy Morganová není jen tak obyčejná mladá žena. Ví, že lidé nejsou jediné bytosti ve Francouzské čtvrti. Před čtyřmi lety kvůli nim přišla o všechno. Přísahala si, že ty příšery, které jí rozcupovaly život i srdce, najde a zničí. Ani v nejmenším nepočítala s tím, že by do jejího života, v němž panuje Řád a sebeovládání, mohl vstoupit kdosi jako Ren Owens. Představuje pro ni neodolatelný šarm a půvabné mužské kouzlo. Ivy zanedlouho dojde, že je pro ni v podstatě stejně nebezpečný jako ti chladnokrevní nepřátelé, protože s ním ztrácí kontrolu. Navíc už jednou přišla o velkou lásku a nehodlá dopustit, aby se tak krutá ztráta opakovala. Jenže přitažlivost si nevybírá a napětí, které mezi nimi stále narůstá, se odolává stěží. Hluboko ve svém nitru chce… potřebuje víc. Nestačí jí žít ze střípků minulosti a pomsty. Po čase jí dochází, že i Ren má svá temná tajemství. Něco jí zamlčuje. Ivy najednou neví, co je pro ni nebezpečnější: starodávné bytosti, které chtějí převzít vládu nad městem, anebo muž žádající si její srdce i duši.... celý text

Romány Pro ženy Fantasy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Wicked , 2014


více info...

Přidat komentář

Teredo
14.02.2023 3 z 5

Takový průměr... nic, co by zvlášť vyčnívalo z tohoto druhu literatury. Hlavní hrdinka ostřílená ranařka, která je vnitru vlastně citlivá duše. Doteď jsem nepochopila, z čeho vlastně žila, když bydlela sama. Trochu mě zklamal výběr protějšku, doufala jsem spíš v nějakého "hodného" mýta. Přesto měla kniha příjemnou atmosféru a četla se dobře.

Jacinda123
09.11.2022 5 z 5

Mne sa kniha páčila. Aj filmy na motívy prvého a druhého dielu sú dobré. Je veľká škoda, že nepreložili aj druhý a tretí diel.


lenka7679
29.10.2022 3 z 5

Knihu nehodnotím vůbec špatně, myslím si, že jako začátek série s mírným rozjezdem by to šlo. Děj byl lehce předvídatelný a co se bude dít a jaký bude mít kniha spád lze odhadnout už zhruba v první čtvrtině. Tím pádem odpadají překvapení, nicméně i když jsem četla lepší knihy, tak mě mrzí, že zde vyšel pouze první díl. Zbylé dva jsou k sehnání pouze v angličtině. Třeba se to po úspěšné sérii s Poppy změní a nakladatelství pokračování dovydá, když si Jennifer L. Armentrout získá větší fanouškovskou základnu.
Autorka je ve svých pozdějších dílech o velký kus napřed, to je jasně znát, ale své místo v YA a fantasy tato kniha má.

Dani3
01.06.2022 3 z 5

Celkově je to slabší průměr, na třetí hvězdičku to vytáhl hlavně Cink. Ty jeho hlášky byly neskutečné, a navíc peče koláče! Nejlepší scénka byla, když na sebe Ren s Cinkem narazili v kuchyni.

katasokolov
26.04.2022 4 z 5

Autorku jsem si zamilovala díky sérii Z krve a popela. Její vykreslení postav a skvěle vystavěné příběhy opírající se zejména o romantické linky prostě a jednoduše žeru. Jiskření mezi hlavními hrdiny bylo i tady naprosto zásadním bodem, proč jsem si knihu zamilovala. Prostředí New Orleansu tomu dodalo ten pravý šmrnc a čtení jsem si díky tomu náramně užila :).
Worldbuilding není v této knize kdovíjak propracovaná, ale jak jsem již zmiňovala autorka vše dohání nesmírnou čtivostí a brilantními postavami.
Do minulého roku jsem ani netušila, že kniha existuje, ale pak jsem natrefila na filmové zpracování, které mě nadchlo. Je to takové nízkorozpočtové dílko, ale já jsem si nijak nestěžovala. Film se vcelku věrně opírá o svou knižní předlohu a prakticky v něm nenajdete ničeho míň ani víc.
Některými momenty a pasážemi mi příběh připomínal Mortal Instruments.
Kniha je součástí trilogie, do češtiny je ale bohužel přeložen jen první díl, což je škoda. Pořídila jsem si ale i další díly v angličtině a myslím, že se k nim v dohledné době propracuji. Doufám, že se také dočkáme i televizního pokračování této fae ságy.
PS: Cink je prostě peckovej ! :)


Recenze druhého dílu série Wicked - čteno v Aj:

I druhý díl splnil svůj účel a já si opět přišla na své.
Ivy se musí potýkat se zjištěním o svém původu, které bylo odtajněno v samém závěru prvního dílu. Na scénu nám přichází tajemný princ z Jinosvěta, který chce odvládnout zemi a neštítí se žádných skutků a machinací při cestě za dosažením svých cílů. Ren je opět fajn, i když se zde nevyskytuje tolik jako v předešlé knize a Cink je ještě víc ulítlej a my zjišťujeme, že i on má svá tajemství :D.
Romantiky v druhém díle Wicked trilogie najdeme sice poskrovnu, ale děj i tak odsýpá. Žádnou větší akci zde také nečekejte, přesto však kniha nenudí a jednotlivé dialogy nadále baví. V knize se objeví pár zvratů a v závěrečné knize se evidentně přesuneme i do Jinosvěta, na což jsem celkem zvědavá. Nejvíc jsou ale na knize Cinkovy hlášky, které jsou legendární, tahle postava tomu prostě dodává šmrnc :D. V ději nalezneme zakomponované i nešvary a problémy dnešního světa - kupříkladu korupci nebo environmentální změny.
Obzvláště se mi líbil závěr dvojky, kdy na lavičce pospolu sedí Ren s Ivy a Cinkem :).

Mini spoiler:
Princ je tak trochu úchylnějšího rázu a my můžeme v knize najít i jednu podobnou scénu z 365 dní :D.

Recenze třetího dílu série Wicked - čteno v Aj:

Po druhém, trochu slabším dílu, jsem dostala příběh napěchovaný vášní, zvraty a odvěkým bojem.
Na začátek recenze musím poznamenat, že mi Ivy v první části knihy lehce brnkala na nervíky, následně se ale uklidnila a já si konečně mohla začít užívat tu pravou knižní jízdu.
Co musím opět konstatovat je, že Cink je moje naprosto top postava z celé téhle série. Ty jeho vtípky z popkulturní scény jsou legendární a Cink a jeho trollí panenky a fae tinder - ó la lá .
Co se týká některých výtek ohledně třetího dílu Wicked série - 1. David je tady najednou Daniel - no asi takhle, já si ani nevšimla, že ho autorka přejmenovala :D, 2. Že je Brighton najednou v této knize o několik let starší - tak to mi taky nevadilo, jelikož její věk jsem si z předešlých dílů ani nevybavila :D.
Opět zde máme zásadní ústřední dvojici, na kterou se upínají zraky všech - jak už to u knížek Armentrout je, a já si tedy rozhodně nestěžuji. Její tvorba je hlavně o vztazích mezi postavami a jejich proměnách a vývoji.
Oproti minulému dílu se zde dočkáme taky více intimních scén mezi Ivy a Renem .
Závěrem chci zmínit, že se velmi těším na říjen 2022, kdy se konečně dočkáme filmového zpracování druhého dílu této série a doufám, že třetí na sebe nenechá dlouho čekat :).

jitka_dankova
09.02.2022 4 z 5

První díl nedopřekládané trilogie o vztahu dvou lidí ve světě s lehkými prvky fantasy. Aby bylo jasné, u J. Armentrout jde v první řadě o vykreslení vztahu mezi dvě postavami a zahrnutí co nejvíc romantických nebo erotických scén. A teprve ve druhé či třetí řadě se můžeme bavit o nějakém fantasy světě a fantasy lince... a proto ji prostě spousta žen čte a její příběhy vyhledává. Nelze se pak ale divit, že moc není jasné, co je to ten Jinosvět, mýtové a jak že to celé funguje a co má mít New Orleans za problém, to fantasy je tam holt docela upozaděné. A podle recenzí tomu není jinak i v dalších dílech (které jsou k dispozici jedině v angličtině, překlad nebude...). Nevadilo mi to, rozhodně ne tolik jako to, že série není dopřekládaná, protože ty hlavní problémy ve vztahu těch dvou nastanou holt právě až v dalších dílech a já si o tom nepřečtu.
Dávám čtyři hvězdičky, protože kniha splnila očekávání - bylo to především o tom vztahu. A k tomu přibylo i zajímavé přátelství. Ale nečtěte to, pokud nehodláte sérii dočítat v angličtině, přecejen ten hlavní děj bude až v dalších dílech, tady je to jen takové pozvolné představení problému a postav.

Siwan
12.01.2022 3 z 5

Mně kniha celkem chytla, mělo to spád a i když postavy nebyly bůh ví jak zábavné, šlo to. Téma celkové nevyčerpané a občas nelogické postupy a ta chemie mezi těmi dvěma....no bylo by co drbat, ale ono to tak nějak odsejpá, že se mi ani nechce. Škoda, že druhý díl u nás není přeložený, konec je samozřejmě otevřený.

Jita160
26.03.2021 1 z 5

Byla jsem přesvědčena,že nikdy žádnou knížku nezkritizuji,ale fakt musím.....tohle bylo děsné!!!!!
Prostě jsem jen sáhla pro špatném žánru?

johana3160
12.03.2021

Dlouho mi lezela na polici ze si ji prectu. Z nejakeho duvodu se mi do toho nechtelo... no nemela jsem se do toho poustet.. pribeh se vlekl, chtela jsem si dat pauzu ze doctu jindy... ale uz me to vubec nelaka...

JancaMia
28.11.2020 2 z 5

Romantarna bez druhého dílu, snad to vydavatel někdy napraví .

milan1315
26.07.2020 4 z 5

Tak pěkně se to rozehrálo - a druhý díl nikde...

smejkalova.m
24.06.2020 4 z 5

Cca do půlky mě to moc nebrala, když už to začalo být hodně zajímavé, tak knížka skončila a pokračování není přeložené.. Co na to říct.. :-D

Lely
15.10.2019 3 z 5

Od knihy jsem moc neočekávala, ale musím říct že mě nakonec celkem překvapila.
Občas jsem se ke čtení musela nutit, hlavně na začátku kdy scény byly zdlouhavé a jaksi o ničem. Avšak konec knihy kde došlo ke zvratu se mi líbil. Je škoda že další pokračování není přeloženo, celkem by mě zajímalo jak to dopadlo.

Leena
01.09.2019 3 z 5

Škoda, že u nás ještě nevyšlo pokračování, celkem povedené, až na ty natahované erotické scény pro puberťáky, to bylo jak z červené knihovny:-)

malazluta
14.06.2019 3 z 5

Tuto knihu poněkud sráží fakt, že zvrat, na který stále čekáme, je až na konci a naděje na to, že by vyšlo pokračování v českém jazyce, je jak se zdá nulová. Kdybych toto věděla, do této knihy bych se asi nezačetla. Škoda, mohla to být povedená fantasy série.

2688
04.06.2019 4 z 5

Tak, pro ty co nemají rádi nedokončený příběh tato knížka není pro ně. Celou knížku jsem čekala na zvrat a ten nastal až na konci knihy. Kniha je docela čtivá. Docela by se hodilo pokračování

Ivka14
19.05.2019 3 z 5

Oddychová kniha, která me bavila. Škoda, že nevyšlo pokračování.

Nika320
28.03.2019 5 z 5

Kniha byla skvělá - autorka nezklamala

Radlen
20.01.2019 3 z 5

Knížku, a vlastně celou sérii, jsem přečetla v angličtině. Možná to je ten důvod, proč mě pokus o fantasy od této autorky nijak nenadchnul. A to jsem přečetla většinu jejích románků, takže jsem tak nějak tušila, do čeho jdu... Určitě zde nechybí "nohy ze želé" a "zkroucené palce u nohou", jak je tomu snad v každé její knížce:-) Knihy nepostrádaly napětí, ale tak nějak to nebylo ono. Nejvíce mi vadilo množství oslích můstků (nějaké osoby tam snad byly jen pro to, aby ve vhodnou chvíli přišly a sdělily důležitou informaci, kterou získaly kdo ví kde..). Shrnu-li to, tak jako knížka na chmurná deštivá odpoledne ano, ale jinak nic světoborného. Určitě se k ní nebudu vracet. A úplný závěr série mě nepřesvědčil. Byl opravdu velmi odbytý...

Sima890
02.01.2019 5 z 5

Úplně jsem si tu knížku zamilovala, moc mě bavila. Tohle je autorčina první fantasy kniha a určitě se ji hodně povedla. Tématem mi to celkem připomíná Mortal Instruments, i když jsem nečetla knihy, viděla jsem seriál a film. Je tam hodně akce, zápletek a tajemství, u kterých jsem se nemohla dočkat až se odhalí.

Do života Ivy už dlouho zasahuje Řád, což je tajná organizace, který loví mýty. Každý den se ocitá v nebezpečí těch bytostí. Od toho ji udržuje jen její vysokoškolské studium. Vše se však změní, když je do Řádu přeřazen Ren Owens. Ivy už jednou svou lásku ztratila a není si jistá, jestli je připravená se přenést a znovu otevřít své srdce. Ren i Ivy za sebou mají minulost, která je připravila o své blízké, ale oba mají stejný cíl- ničit mýty.

Na knize se mi nejvíc nezamlouval překlad Slova jako fae a halfling se daly přeložit i jinak než jako mýt a pulčík, tedy hlavně ten pulčík se mi nezamlouval. Je mi líto, když se v knize objeví postava, jejíž jméno bylo v čestině přeloženo ( Cink/Tink). Ivyina rozhodnutí se mi občas nelíbila, tak jako něketré reakce, ale těch nebylo až tak moc.

Hrozně jsem si užila záblesky z filmů jako Harry Potter a Rebelka, nešlo se nesmát. Příběhem mě taky procházely velmi sympatické postavy. Jedna z nich je právě Tink, prostě nejde si ho nezamilovat. Celkem velkým otazníkem bylo, co se stalo v Ivyiné minulosti, kdy přišla o své adoptivní rodiče a o přítele. Tahle záležitost se odhalila až někde u konce. Konec z nějaké často předvídatelný a úplně otevřený pro další díl.