Tajemné jezero

Tajemné jezero https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20978/tajemne-jezero-20978.jpg 4 59 7

Psychologický román z prostředí malého irského městečka vypráví o vnitřním dramatu ženy, která se rozhodla zpřetrhat svazky s rodinou. Manželka místního lékárníka, matka dvou dětí, kterou zklamalo manželství a cítí se deptaná maloměstským prostředím, využije nečekané náhody a tragické záměny osob a odejde do Londýna. Začíná žít plnohodnotný život s milovaným mužem, ale ztráta dětí na ni doléhá stále silněji a ona nakonec neodolá a po čase naváže kontakt s dcerou. Tím dá do pohybu řadu událostí, které dramaticky ovlivní nejen její vlastní život, ale i osudy jejích blízkých. Kniha dobře vystihuje charaktery postav, velmi působivě kreslí atmosféru irského maloměsta a čtenáře upoutá laskavým porozuměním pro lidské slabosti. ... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Glass lake , 1994


více info...

Přidat komentář

MojeMonca
04.04.2021 3 z 5

Po knize jsem sáhla kvůli autorce, nezklamala... pohodové čtení

Jessie26
11.02.2020 4 z 5

Mně se kniha líbila. Nebylo to napnutí od A do Z, ale nemohla jsem ji odložit. když jsem myslela, že všechny zvraty tak nějak proběhly, pořád mi nešlo do hlavy, co ještě na těch zbývajících stranách může být.


pedroK
11.07.2018 5 z 5

Uf..často jsem hrdinku nechápala a pak zase ano..výborný román, čtivý, ze života. Zas vezmu knihu od Binchy, píše skvěle.

Anie94
15.06.2018 3 z 5

Bylo to takové...milý příběh z malého města, ale žádná zajímavější zápletka, kromě té na začátku. Ale malá města prostě už hold taková jsou.

Eremites
06.02.2018 3 z 5

Nečekaně příjemné překvapení. Obzvlášť vzhledem k tomu, že se škatulce "romány pro ženy" vyhýbám se stejnou zarputilostí jako upír česneku. Dala jsem na doporučení své spřízněné knihomilovnice a rozhodně nelituji.

Binchy nám v Tajemném jezeru předkládá chytře vystavěný příběh s dobře propracovanými a uvěřitelnými postavami, psaný lehce ale velmi čtivě. Jen těžko se mi kniha odkládala, autorka umí "šponovat" gradaci příběhu velmi šikovně, zachytí vás drápkem a nepustí. Naštěstí, navzdory výše uvedené škatulce, není příběh nijak přeslazen obvyklými umělými sladidly ala princové na bílých ořích či nehynoucí láska až za hrob.

Co mě místy rušilo byla lehká chaotičnost, kdy v jednom a tomtéž odstavci autorka volně přechází mezi různými místy a postavami v ději, zcela bez varování a nějakého přechodu, takže jsem se občas musela vracet a hledat, kdeže jsem to minula rozcestník na správnou stezku.

Celkově opravdu příjemná oddechovka. Tři hvězdičky jsou málo, čtyři už moc.

pajaroh
24.05.2017 3 z 5

Velice příjemná oddychovka - tajemné prostředí Irska, sympatické postavy, chytlavě stavěný příběh - co více si přát. Jen těch vztahových zápletek a zvratů bylo v druhé polovině příliš a konec knihy malinko "přistřižený", ale pokud máte chuť na něco nenáročného, ale ne hloupého, je tohle správná volba.

IYv
30.09.2015 5 z 5

krásná, čtivá, moje oblíbená