Tajemná místa naší země

Tajemná místa naší země https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/316381/bmid_tajemna-mista-nasi-zeme-D7m-316381.jpg 4 9 5

Jsou místa, která mají v sobě něco zvláštního, zneklidňujícího. Může to být dávnými událostmi, které jsou již skoro zapomenuty. Vydejte se na místa pravěkých svatyň pohanských bohů, na místa spojená s počátky křesťanství a jeho boje s pohanskými démony, na místa zázračných skutků světců, nebo tajných rejdů templářů ve středověku. Poznejte renesanční Čechy jako ráj alchymistů, v dobách baroka přihlížejte příchodu ďábla a pozorujte planoucí hranice s čarodějnicemi. Nechte se přitáhnout tajemstvím.... celý text

Žánr:
Literatura faktu , Historie

Vydáno: , Rubico
více info...

Přidat komentář

Bakana
26.07.2022 3 z 5

Pokud máte rádi tajemno a nemíníte nic nějak více zkoumat, tak v tom případě je tahle kniha to pravé. Opravdové nadšence ale neuspokojí, protože je to jen velice stručné představení několika více míst. Pan Dvořáček toho jistě nastudoval spoustu, ale do knihy se to jaksi nevešlo. Já bych ubrala na fotografiích - spousta obrázků a málo textu působí povrchním dojmem.

Nibiru
13.04.2020 5 z 5

Tuto knihu doporučuji všem zájemcům o zajímavá a záhadná místa v naší zemi, a to nejen jako velmi vhodný dárek, ale i proto, že může mít hodnotné místo v knihovně svého majitele. Já sama jsem ji přečetla za pouhé dva dny, což o něčem svědčí. Je psána velmi poutavým, barvitým vypravěčským stylem, který vás nutí stále pokračovat v četbě,až ji zkrátka přečtete celou:-) To nebývá u knih s touto tematikou zrovna pravidlem. Je provedena na kvalitním křídovém papíře, nezvyklého čtvercového formátu a s velmi působivými, kvalitními fotografiemi popisovaných míst. Osobně mohu k návštěvě doporučit několik památek, zmiňovaných v knize: poutní místo Hostýn (bydlím nedaleko), skanzen v Rožnově p.Radhoštěm a výstup na Radhošť, prastaré pohanské obětiště, kapucínskou hrobku v Brně a také hlavně největší slovanskou akropoli na našem území - Mikulčice u Hodonína a Staré Město u Uh.Hradiště. Poslední dvě jmenované lokality, spojené úzce z působením slavných věrozvěstů Cyrila a Metoděje, na člověka při jejich prohlídce působí doslova mysticky, a jsem hrdá na to, že jsem kráčela po místech, kde žili mí pradávní slovanští předkové. Vždyť v dobách, kdy franští kronikáři opěvovali bájné hlavní město Velké Moravy Veligrad, byla Praha ještě bezvýznamnou osadou!
Samotné muzeum jak v Mikulčicích, tak i ve Starém Městě je zčásti interaktivní, což je velmi působivé, protože audiovizuální doprovod vás doslova vtáhne do oněch dávných, legendami opředených časů.
Jak vidno, i v naší zemi je mnoho památných míst, která ještě zdaleka nevydala všechna svá tajemství.


Gweny
03.10.2018 5 z 5

Na knize mě zaujalo především to, že se nevěnuje těm nejznámějším památkám ale často člověka zavede na místa, o kterých by si ani nemyslel, že se v naší krásné zemi nacházejí.
Pokud plánujeme dovolenou nebo výlety, ráda se knihou nechávám inspirovat.

codeas
12.01.2018 5 z 5

Skvělá kniha! Není to typický průvodce typu: "město-zajímavost". Kniha je organizovaná do několika sekcí jako třeba "Tajemství světců" nebo "Tajemství temného středověku". V každé kapitole je několik oblastí s obecným úvodným popisem (templáři, alchymisté, středověk) a pak už popis daného místa s vhodně umístěnými fotkami. Rozhodně doporučuji koupit, pokud hledáte zajímavé tipy na výlet

TetaHa
07.05.2017 5 z 5

Skvělá knížka. Autor se v ní zastavuje na mnoha místech naší republiky, která jsou nějakým způsobem spojená s něčím tajemným. Třeba s tajemstvím templářů, s tajemstvím smrti, ďábla, pohanských svatyň, keltů, světců a různých zázraků.
Některá místa jsou mně dobře známá (Dolní Kounice, Vraclav, Mikulčice, Kostnice a Kapucíni v Brně, Templštejn, Býčí skála...), ale o mnohých slyším poprvé, a tak se moc těším, až je při svých výpravách taky "objevím". Kniha je doplněna o spoustu fotografií a může skvěle posloužit při plánování výletů.