Tajemná magie

Tajemná magie https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/107843/tajemna-magie-107843.jpg 4 20 2

První byl trik s pohárky a míčky. Pak přišel trik s indickým lanem a různé další triky, při kterých z jeviště mizely osoby. Dnes kouzelníci létají přes Velký kaňon v Coloradu a nechávají se zaživa zmrazit do kostky ledu. O tom všem je tato knížka. Dozvíte se z ní například: - jak rozřezat kamaráda pilou, - za které kouzlo hrozil trest smrti, - proč byl kůň kdysi nejlepším kouzelníkem na světě. Odhalte také tajemství nejlepších světových mágů a přesvědčíte se, že vyprostit se ze železných pout nebo číst lidem v myšlenkách zase není tak složité. Zjistěte, co je potřeba znát, abyste se mohli stát členy Magického kruhu, a uspořádejte podle návodu kouzelnické představení, kterým všechny ohromíte. Umění ještě nikdy nebylo tak děsivé!... celý text

Literatura naučná Hobby Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Mystical Magic , 2003


více info...

Přidat komentář

Morbidus
03.11.2023 3 z 5

Tohle nebylo zlé a mělo to i ten správný efekt a drajv. Kniha obsahuje hnedle několik krásných kouzelnických triků, které si lze nacvičit (přičemž ale předpokládám trpělivé osoby) a použít jako odrazový můstek či k zábavě na nějaké sešlosti. Nicméně se zde staví na tom, že kouzelníci moderní doby budou čím dál víc zajímavější, ale... není to tak. Naopak, současná doba je naneštěstí hodně zatlačila do pozadí.
Přesto jde o zajímavý přehledový kousek, shrnující známé kouzelnické disciplíny a historii. Nicméně (jak to u knih této edice je zvykem) skutečně je jenom přehledový, s cílem zabavit. Myslím, že každý si z tohoto svazku něco odnese, ale nikde se nejde příliš do hloubky (a mnohdy je to dobře) a uvedené informace je třeba brát s rezervou.
Pro obdivovatele magických triků užitečná věc.

Dep8
15.12.2012 3 z 5

Měla jsem ráda sérii techhle knih... vtipné, poučné.


Štítky knihy

pro mládež kouzelnické triky

Autoři knihy

Ivor Baddiel
britská, 1963
Jonny Zucker
anglická, 1966

Kniha Tajemná magie je v

Přečtených37x
Doporučených1x
Knihotéce12x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x