Tahání na vodítku

Tahání na vodítku https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206161/bmid_tahani-na-voditku-206161.jpg 5 41 8

Turid Rugaas, norská cvičitelka psů a světoznámá autorka průkopnické knihy Konejšivé signály – Na jedné vlně s vaším psem, vám představí jednoduchý způsob jak naučit psa chodit na vodítku, aniž by vám při tom trhal ruce. Díky této knize si snadno a rychle osvojíte postupy, s jejichž pomocí naučíte chodit v klidu a na volném vodítku psa jakéhokoli věku, velikosti či plemene. Přístup Turid Rugaas je humánní, založený na porozumění tomu, proč psi za vodítko tahají a jak lze využít přirozenou povahu psa a prostředí k řešení tohoto problému. Uvidíte, že se procházky po městě, vesnici či v přírodě stanou mnohem pohodovějšími a méně stresujícími pro vás i vašeho psa.... celý text

Přidat komentář

Kerberos
28.06.2022 4 z 5

Návod je to pěkný, pokouším se aplikovat,zatím ne příliš úspěšně.

Ladislav73
29.03.2022 5 z 5

Turid je vyznavačkou výuky umění "volného vodítka". Za tímto účelem vyvinula, předvádí a doporučuje vlastní jednoduchou, ale účinnou metodu. Tak jako u všeho, co Turid vyučuje, se i v tomto případě jedná o jednoduchou pomůcku s řadou výhod. Její metoda má následující předností:
- Naučí vás, jak získat psovu pozornost.
- Snižuje u psa hladinu stresu, protože nedochází ke škrcení.
- Odnaučí psa napínat vodítko a tahat za něj.
- Zlepší přivolání.
- Učí majitele, jak je pro psa těžké soustředit se na to, aby šel na procházce klidně a zároveň si všímal všeho, co se kolem šustne.
- Mentálně psa stimuluje.
- Umožňuje psovi používat konejšivé signály.
- Může vyřešit problémy s tím, že pes na vodítku náhle vyskakuje, štěká nebo se chová agresivně.
- Napomáhá tomu, aby se uklidnil i sám majitel.

Celkově vzato se jedná o velmi šikovnou metodu, která určitě stojí za vyzkoušení.


crazyslunicko
09.06.2020 5 z 5

Jednoduše vysvětlený postup, jak naučit psa na vodítku. Když to tak vidím, tak možná toho našeho to konečně naučíme :D Určitě tento návod vyzkoušíme.

Tereza911
05.12.2019 5 z 5

Stručné jasné výstižné, pozitivní metody. rozhodně ne žádné z doby kamenné založené na škubání se psem a pod.

petule3389
16.05.2018 5 z 5

Úžasná knížka :) Krátké, jasné, stručné - za mě nejlepší.

AbigailBC
28.02.2016 5 z 5

Trochu jsem se bála si ji pořídit, protože na trhu je stále ještě dost knih, ve kterých jsou popisovány metody, jichž nejsem zrovna fanouškem. Díky Bohu, že jsem se bála zbytečně. Kniha je stručná, přehledná a nabízí podle mě velmi efektivní a nenásilné metody, jak přežít se psem na vodítku.

Malanika
25.03.2015 5 z 5

Autorka velmi stručně, přesto ne obecně, nebo nesrozumitelně vysvětluje, jak necitelně se chováme ke svému nejlepšímu příteli a jak velké potíže tím způsobujeme jemu, sobě a našemu okolí.
Hrubost a krutost zaviněna naší neznalosti a nepochopením je důvodem mnoha konfliktů mezi lidmi a psy popřípadě mezi psy a psy. Žádný pes se nerodí s nenávistí k lidem, nebo jiným psům. Je pravda, že Váš pes je přesným obrázkem Vaší duše. On je naše vizitka!
Máte psa plného strachu, nebo naopak agresivity? Zamyslete se, jak s ním zacházíte třeba jen při obyčejné chůzi na vodítku. Cukání vodítkem může psovi způsobovat nejen nesnesitelnou bolest či zdravotní poškození, ale i agresivitu ke svému okolí.
Moc všem přeji, aby jste při čtení nelitovali svého psa, tak jako já :o)
Jediné co mne trápí je, že ti nejkrutější tyrani si takovou knihu stejně nikdy nepřečtou.

Scathia
03.03.2015 5 z 5

Krátké a výstižné, vhodné i pro naprostého laika a hlavně ke psovi bezpečné a ohleduplné