Ta druhá

Ta druhá https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/384131/bmid_ta-druha-6Ep-384131.jpg 1 11 7

Grafická designérka Anna a její partner Nel vyrůstali v době blahobytu, takže když ve Španělsku udeří ekonomická krize, obrátí se jejich život vzhůru nohama. Jakmile jeden z nich přijde o práci, musí se naučit uskromňovat, a navíc řeší další důležitou otázku — Anna stojí na prahu čtyřicítky, a pokud chce mít s Nelem dítě, nesmí to odkládat. Jenže stejně silně jako po dítěti touží Anna i po svém o osmnáct let mladším milenci, díky kterému uniká z šedivé reality. Každé jejich setkání má být tím posledním, a přece vždy následuje další. Anna prožívá vnitřní boj. Ví, že by měla cítit vinu, ale cloumá jí jen vztek vůči okolí i vůči sobě samé, a uzavírá se tak do bludného kruhu. Kořeny jejího trápení však možná sahají mnohem hlouběji, než si je ochotna připustit.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

L'altra , 2014


více info...

Přidat komentář

Alisa1980
10.08.2022

Možná jsem se nechala strhnout recenzemi, ale i tak jsem začala část. Nic, nuda v Brně, nezaujala, prostě jsem nedočetla. Tedy nehodnotím.

kika 13
12.01.2020 1 z 5

Já si myslím,že jsem dobrá.Přes velkou počáteční nechuť jsem knížku dočetla.A dokonce se hodí i do výzvy.


Pepina19
21.11.2018 odpad!

Tato kniha i přes sebevětší snahu čtenáře ničím nezaujme...

yetti74
11.10.2018

V souladu s předchozími komentáři ani já jsem se do knihy nedokázala začíst, takže odkládám a nehodnotím. A to mě obálka i anotace velice lákaly a na knihu jsem se těšila. Ale bohužel.

vojta.filip
10.10.2018 odpad!

Dočetl jsem to do konce. Přijde mi, že dramaturgie knihy je dobrá (ve vhodnou chvíli uvede nové informace), ale to byl tak jediný klad. Téma mi přijde naprosto okrajové - chápu, že v exteovertní společnosti je to pro introverty tězší, ale hlavní hrdinka má natolik podivné rysy a životní zkušenosti , že charakterizovat ji jen jako introvertku je hodně nedostačující. Explicitní popisy sexu mi přišly zbytečné (a to nejsem puritán). Z popisu distributora jsem čekal více sociologických faktů o nezaměstnaných mladých ve Španělsku, ale i zde jsem byl zklamán. Pro autorku může být psaní relaxací nebo terapií, ale nevím, co toto dílo mělo přinést čtenáři.

Janaves
18.08.2018 1 z 5

Nešlo mi to číst... Divně psané.

oolinkaa
06.07.2018 odpad!

Vůbec nevím co tím autor chtěl říct, nebavilo mě to, ničím neoslovilo.. nebudu ani dávat do přečtených, pac jsem to ve třetině zaklapla .toto fakt ne..