Ta dlouhá vlna za kýlem

Ta dlouhá vlna za kýlem https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/33722/bmid_ta-dlouha-vlna-za-kylem-yVX-33722.png 4 45 10

Na luxusní výletní lodi se hrou osudu sejdou čtyři cestující, do jejichž vztahů v současnosti stále zasahují staré křivdy a nenávisti minulosti.

Přidat komentář

lencin
19.09.2020

Čtivé a zajímavé, ale ne tak silné jako Hvězdná hodina vrahů.
(2009)

tonysojka
30.06.2020 3 z 5

Pro mne slabší než Hvězdná hodina vrahů. Ta psychologická konstrukce kolem základního bodu vyprávění mi připadala moc košatá a zbytečná. Jazykově vytříbené, mírná kritika konzumní spotřeby těchto výletů či zájezdů a téměř básnický popis představení v kráteru hodnotím kladně. Zklamal mě záhadný odchod hlavních postav z příběhu a jakési nedořešení jejich setkání a jeho vlivu na jejich průvodce.
Anebo jsem to špatně pochopil. Ale ztráta času to pro mne nebyla.


Jaruš7
24.06.2020 5 z 5

Vlna na konečné před rozhodnutím.
Poutavý příběh, osudy spletené na zámořské lodi.
První pár - psycholožka sama sobě pacientkou si vlastně ordinuje koktejl smrti.
Její průvodce přes šarm a věk má smrt ve vědomí .
Druhý pár- milionářka má smrt v režijní scénografii.
Její průvodce se smrtí koketuje.
Zajímavost - Ostrovní evoluce - ve vyhaslém sopečném kráteru pod hvězdnou klenbou, jako přírodním chrámovém divadle ostrované hrají evoluční zrod lidstva, z opičího základu tvoří pyramidu jejíž vrcholem je člověk toužící po poznání - s pohledem k nebeské říši.
Excelentní magnetismus vztahů - vzpomínkový zážitek.
Hezké početní, vytříbenost ve stylu.

KACABAK
26.01.2019 5 z 5

Nádherná a poutavá kniha, která se odehrává na plavbě luxusní lodi. Dostala jsem ji jako dárek a bála jsem se, zda to nebude příliš těžké čtení, kniha předčila mé očekávání. Příběh staré paní Kramerové, která je bohatou vdovou a má neustále bláznivé požadavky na své okolí, nic jí není dost dobré. Na plavbu vzala svého synovce, neboť ho žádá o splnění neobvyklého přání. Na lodi však potkává starého pána (lékaře Martina), kterého zná ze své minulosti a rozhodně ho již nechtěla potkat. Ten je na lodi se svojí snachou. Kniha vypráví i o česko-sudetoněmeckém konfliktu. Jsk toto dopadne?...čtěte:))

Gábina231
21.05.2017 3 z 5

Pro mne nejslabší z Kohoutových knih... dost nereálně popsaný vztah mezi mladými hrdiny...ale jedno veliké pozitivum pro mne kniha měla- popis toho, jak může vidět problém poválečného vztahu Čechů a Němců člen německého národa...

Majdule
07.02.2017 3 z 5

Téma česko-sudetských vztahů je samo o sobě velmi silné a kulisy Pacifiku nejspíš měly zdůraznit odtažitost a současně reálnost situací. Jenže ve výsledku kniha působila spíš jako hezký, ale vnitřně prázdný obraz. Patetičtí hrdinové, děj i jeho vyústění. A nezodpovězená otázka, jak skončilo setkání dvou nesmiřitelných vzpomínek zase podsouvá myšlenku, že autor neměl buď dost fantazie nebo odvahy vyslovit svůj názor.

Rade
20.10.2014 3 z 5

Čtivé a rozhodně zajímavé, jako ostatní Kohoutovy knihy. Nicméně poněkud překombinované. Citové kotrmelce hlavní hrdinky se mi zdály poněkud málo uvěřitelné....
Možný SPOILER:
Vadil mi otevřený konec ve vztazích u mladší generace. U osudu obou aktéru "sudetského konfliktu" se mi naopak líbil...

marketad
30.06.2013 4 z 5

Pokud máte rádi knihy Pavla Kohouta (jako já) nebudete zklamaní. Ve srovnání s ostatními Kohoutovými knihami ale nijak nevybočuje, je to takový "průměr".

Kačudovič
02.01.2013 4 z 5

Čekání na pointu bylo poněkud delší, nemohu však říci, že by bylo nezajímavé. Po jejím výskytu jsem nadšeně očekával finální smršť, která sice přišla, leč poněkud jiná, než jsem očekával. Ale i tak spokojenost.

rose
10.01.2012 4 z 5

Krásné propletené příběhy, atraktivní prostředí luxusní výletní lodi, krásný jazyk. Doznívání válečných bolestí, i tolik let po válce. Trochu těžké čtení, není to žádný relax.