Synové Upsaroků

Synové Upsaroků https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21599/bmid_synove-upsaroku-65c889c61fea1.jpg 3 14 3

V příbězích se objevují známé postavy Old Shatterhanda a Old Firehanda i Vinnetoua. Doslov seznamuje s indiánskými kmeny, které sídlí v Severní Americe. Povídky: Synové Upsaroků, Muž s polovinou tváře, Pomsta mormonů, Kai-p´a, Básník savany, O mluvící kůži, Inn-nu-woh.

Přidat komentář

minirock
27.12.2022 3 z 5

Jedna z posledních knih která mi od nakladatelství Gabi chyběla v mé sbírce knížek Karla Maye. Povídky které už u nás několikrát vyšly v jiných vydáních (např. Pouští a prérií, Smrtící prach či Kapitán Kajman atd.) Přesto patří Gabi dík za to, že jako jedna z prvních začala po revoluci vydávat mayovky které u nás vyšly naposledy před druhou světovou válkou a pro čtenáře byly téměř nedostupné. Překlad vychází z předválečných vydání nakladatelství Toužimský & Moravec, je ale jazykově upravený. Pěkné ilustrace Milana Fibigera doplňuje ještě lepší doslov Pavla Mizery.

danny_21
09.08.2018 3 z 5

Průměrný soubor povídek tentokrát z prostředí savan a prérií, které už byly obsaženy v jiných sbírkách - mně se líbily hlavně Inn-nu-woh a Básník savany - 50 %


tenax
11.12.2015 3 z 5

Nostalgický návrat do chlapeckých let. Soubor povídek, jejichž dějištěm je Mayův Divoký západ. Trochu odlišný od klasických kovbojek, trochu odlišný od reality, prostě Mayův. Většinu jich autor různě přepracovával a začleňoval do svých rozsáhlejších románů, případně vycházely u nás v nejrůznějších překladech v rámci různých výborů z díla. Dají se číst, nenadchnou ani neurazí. Dobrý je vysvětlující doslov Pavla Mizery a téměř burianovské ilustrace Milana Fibigera.