Synové Slunce: Sláva a pád největší indiánské říše

Synové Slunce: Sláva a pád největší indiánské říše https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22298/bmid_synove-slunce-rap-22298.jpg 4 29 4

Kniha je barvitým obrazem slávy a pádu nejslavnější indiánské říše Jižní Ameriky - Říše Inků.

Přidat komentář

vvikingg
30.06.2022 4 z 5

Na indiánské dějiny byl M. Stingl odborník, ucelený přehled o říši Inků,

Jodys.63
19.11.2021 5 z 5

Unikátní dokument o říši Inků, kultuře, Která neuvěřitelně předběhla svoji dobu. Zároveň ale svědectví, ….nutno přiznat že né zrovna povznášející,… že ani dalších 500 let vývoje lidského druhu nevymítilo touhu po bohatství, velikášství, nerovnoprávnost, ziskuchtivost a další nešvary. Každopádně řada nových info o teritoriu zaniklé říše .


Finskej
10.04.2021 5 z 5

Přesně jedna z těch knih, které člověk, když chce něco vědět o dějinách, prostě přečíst musí. A protože pan Stingl psát umí, čte se to příjemně, takže se člověk přivzdělá a ze stavu "vím o incích to, že... no měli hromadu zlata" se dostane do stavu, kdy už mu najednou Kečuové nejsou cizí, zná jejich kulturu a historii vzniku, vývoje a nakonec i (pod taktovkou evropských dobyvatelů) zániku jejich říše. A že je co znát, protože historie je to zajímavá a bohatá. Skoro by šlo tvrdit, že Kečuové pod svými vládci inky byli Římem latinské Ameriky.

Skip
01.04.2013 5 z 5

Jak název napovídá, jedná se o etnografickou knihu pojednávající o Incích. Stingl umí psát tak, že i obyčejný čtenář s pouze rámcovými znalostmi z etnografie dokáže vše pochopit. Nepodává jen suchá, vědecká fakta. V této knize se člověk dozví hodně o jednotlivých nejvyšších vládcích, o tom, jak největší indiánská říše vlastně fungovala, o sociálnímm systému, zákonech, náboženství původních obyvatel. Koho zajímají různé kultury, ten jistě nebude zklamán.