Královská krev

Královská krev https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30358/kralovska-krev-30358.jpg 4 156 8

Synové Krondoru série

1. díl >

Války s Kelewanem i peklomory skončily a nastal čas obnovy. Ostrovní království je však vnitřně i navenek oslabeno a hrozí, že jeho sousedé toho budou chtít využít. Podél celé jižní hranice království se táhne říše Velká Kesh, která kdysi ovládala i území na dalekém severu a nikdy se dávno ztracených zemí, jejichž obyvatele oficiálně označuje za barbary, formálně nevzdala. A právě na dvůr keshských císařů, proslulý neuvěřitelným luxusem a nejdivočejšími intrikami, jsou s diplomatickou misí vysláni na zkušenou i dva dospívající synové krále Aruthy. Nikdo přitom netuší, že je s nimi již předem počítáno jako s pěšáky špinavé hry, která může otřást nejen celou Keshí, ale i všemi okolními zeměmi. Samostatný román navazující na slavnou Ságu Trhlinové války. (citace: www.legie.info)... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Wales
Originální název:

Prince of the Blood , 1989


více info...

Přidat komentář

Hadati
30.07.2023 4 z 5

Pro mě jedna z méně oblíbených knih ze světa Midkemie. Aruthovi rozmazlení synáčci Borric a Erland se vydávají do Velké Keshe na oslavu narozenin císařovny. Dostanou se tak do středu vnitřních komplotů této velké říše a díky tomu zažijí mnoho krušných chvil.

Hlavní devizou tohoto románu je, že se zde poprvé objevuje jedna z nejzábavnějších a nejzajímavějších postav Nakor Isalánec, který by se dal připodobnit potřeštěnému shaolinskému mnichovi, který ovládá nějaké ty triky (čti magii). Nemusíte se bát, že by Feist na tuto postavu zapomněl. Objevuje se i v dalších následujících knihách, kdy se o Nakorovi postupně dozvídáte čím dál více podrobností.

Frizer
19.01.2023 5 z 5

Parádní příběh královských dvojčat. Potkáme pár starých známých, ale hlavně se objeví jedna z nejzásadnějších postav ságy a to Nakor. Staříka tahajícího pomeranče ze své mošny jeden za druhým si snad musí oblíbit každý. Poprvé se také pořádně podíváme do Keshe...inspirace Persií a Egyptem je jasná....Některé z postav se nedočkají štastného konce ale tak už to chodí a oba hlavní hrdinové jsou dostatečně zajímaví abychom jim fandily....samostatný příběh jako Stříbrný trn, který postupně směřuje k Hadí sáze..


ludek.n
09.08.2021 4 z 5

Královská krev pokračuje v dobrodružstvích conDoinů na Midkemii, jen starší generaci, představovanou bratry Martinem, Lyamem a Aruthou vystřídala generace mladší - princové z Krondoru, dvojčata Erland a Borric. Také mocný mág Pug odchází a na jeho místo nastupuje jeho adoptovaná dcera Gamina, která přestože vládne mimořádnými schopnostmi, s magií jako takovou už nemá mnoho společného. To je také základní rys tohoto pokračování Feistovy Riftwar ságy: mnohem více než o kouzlech, čarodějích a magických trhlinách mezi světy je to kniha o politice a dvorských intrikách. Z vyprávění se tak malinko vytratilo ono záhadno a tajemství, kterými oplývaly knihy základní řady, a nahradily je zákulisní hry a přetahovaná mezi šlechtici na císařském dvoře Velké Keshe. Už je to prostě jiné vyprávění a jiné jsou i postavy, přestože někteří staří známí s námi zůstali i nadále a můžeme tak porovnávat, jak moc se změnili jejich charaktery a vztahy s ostatními. Byť je mocná epičnost a dějová progresivita Mága, jak se zdá, nenávratně pryč, Královská krev má stále co nabídnout. Jenom už to není tak strhující a ohromující, jako dříve.

špulo
20.07.2018 5 z 5

Veľmi milá oddychovka, ku ktorej sa dá kedykoľvek vrátiť...

p3tris
03.05.2016 5 z 5

Vynikající velmi čtivá kniha. Nemůžu dát plný počet jen z toho důvodu, že sága Impéria je přeci jen ještě o maličko lepší. A také možná za až příliš uspěchaný závěr.

Peti
18.11.2014

Tato kniha ze série Synové Krondoru pojednává o tom, jak se synové Aruthy stávají z chlapců muži. Jsou vysláni do Keshe, aby reprezentovali Ostrovní království na oslavě narozenin, které slaví císařovna. Jejich cesty se brzy po opuštění Hvězdna rozdělí, jelikož princ Boric je unesen. Poté se z jednoho příběhu stávají dva, každý vypovídá o dobrodružství jednoho z princů, děje se střídají a na konci knihy se setkají. Pro mě velice pěkné a pohodové čtení, doporučuji.

Eldar80
11.09.2014 3 z 5

Kniha má podobnou literární úroveň jako Impérium, ale něco jí chybí. Vypráví docela hezký příběh, který prožili synové Aruthy, ale od Feista jsem tak nějak čekal skutečnou fantasy literaturu a ne pouze napínavé příběhy odehrávající se v Midkemii. Je sice mnohem lepší než předcházející sága Odkazu, ale to si můžu přečíst jakýkoliv dobrodružný román odehrávající se v nějaké exotické zemi. Než začne být kniha napínavá trochu si počkáme, ale díky tomu jak dobře to je napsané ani to nijak nevadí. K závěru se děj stává napínavějším, ale kvůli jednoduššímu ději to jaksi není ono. 75%

MiaVa
04.01.2014 5 z 5

dávám 100%

Autorovy další knížky

Raymond E. Feist
americká, 1945
1996  87%Mág – Učedník
1997  93%Dcera Impéria
1996  91%Mág – Mistr
2003  85%Čestný nepřítel
1996  89%Stříbrný trn

Kniha Královská krev je v

Přečtených283x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených10x
Knihotéce141x
Chystám se číst15x
Chci si koupit11x