& synové

& synové https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231443/bmid_synove-5u7-231443.jpg 3 22 7

Stárnoucí spisovatel A. N. Dyer, který se neustále vyhýbá očím veřejnosti a jehož někdejší prvotina Ampersand se stala kultovním románem americké mládeže, se během pohřbu svého dlouholetého přítele psychicky zhroutí při myšlence na to, jaký život vedl a kolika lidem za celé ty roky ublížil. Náhle si uvědomí, že musí žít jinak a udělat věci, které dlouho odkládal. Jako první krok pozve své tři syny, kteří se mnoho let neviděli, aby společně strávili týden vNew Yorku: Richarda, který se v Kalifornii snaží prosadit jako scénárista, Jamieho, jenž se na dvacet let ponořil do tvorby dokumentárních filmů o lidském utrpení, a nejmladšího Andyho, jehož příchod na svět před sedmnácti lety celou rodinu rozbil a který je odhodlán před návratem na školu přijít opanictví…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

& Sons , 2013


více info...

Přidat komentář

Peťulka3
12.05.2023 3 z 5

Vlastně vůbec nevím, co si o knize myslet a jak na mě ve výsledku působila. Co se mi určitě nelíbilo, bylo to neustálé přeskakování z postavy na postavu. Bylo to hodně zmatečné a člověk se tak třetinu knihy snažil rozluštit způsob jak je to napsané. A vlastně ani ten závěr na mě nijak zvlášť nezapůsobil. Myšlenka knihy dobrá,ale provedení nic moc.

kusma
16.01.2017 4 z 5

Kniha mě zaujala nádhernou obálkou. Po přečtení místních komentářů (některé obsahují spoiler!) jsem byla rozpačitá, zda jsem udělala dobře. Nakonec jsem se rozhodla udělat vlastní úsudek. A nelituji. Mě se kniha líbila. Byla tedy poněkud depresivní, ale mě svým laděním plně sedla do rozpoložení. Hlavně se mi líbila první polovina, pak kniha trošku ztrácela. A docela bych si přečetla Ampersand.


jitka7655
06.04.2016 2 z 5

Rozporuplné dojmy. Knihu jsem odkládala a vracela se k ní. Chytře psaná, bohatý jazyk... ale příběh/nepříběh. Očekávání následovaná zklamáními, že naznačené nebo načaté zápletky se nerozvíjely dále... sci-fi motiv nadbytečný...čte se dobře, ale po pár stránkách jsem se vždy ptala,sama sebe, proč knihu vlastně čtu...

karolina1997
23.03.2016 2 z 5

Kniha je jedním z mých životních knižních zklamání. Tak moc jsem si tu knihu přála! Zmatený děj střídají nesympatické, negativistické postavy a až fantasmagorický prvek klonování lidí. Po slibném začátku se děj začíná vléct a nemá spád, z NYC skáče na hřbitov někam do zapadákova a pak zvesela do L.A. Co, to je? V druhé půli začíná být zajímavější, objevují se originální náměty, které však autor nechá ležet ladem bez sebemenšího zájmu je rozvinout.

Na úžasně graficky zpracované obálce (tu hodnotím na 1!) si můžeme přečíst chvalozpěvy The New Yorkeru,The Washington Post,... ale dle mého názoru asi četli jinou knihu & synové než já.

Bohužel příběh mě zklamal na plné čáře a knížku jsem dočetla jen silou vůle! Taková škoda...

Vikina333
31.01.2016 3 z 5

Je to kniha zmatená, ale i je zajímavá. Celá o vztazích a pocitech, o podivném celoživotním přátelství Andrewa (hlavní postavou) s Charliem, který na začátku knihy zemře a poté je na začátku každé kapitoly odhalen dopis z minulosti psaný Andrewem (hlavní postavou) Charliemu. Knihou částečně provází rodinný přítel a syn Charlieho, takový zakomplexovaný podivín.. A ještě je do toho zamotaný sci-fi kousek s klonem. Tento kousek mě překvapil a dal se rozvinout možná i v dobrý příběh. Zmatené to prostě je, ale špatný to taky není..

alexandrejka
19.01.2016 odpad!

Na knížku mne nalákala zadní strana, kde se uvádělo, že jde o bestseller roku 2015. No řeknu Vám, nerozumím tomu, kdo tohle mohl označit za bestseller. Knížka je rozvleklá na více než 500 stránkách, příběh je nesmyslný (vlastní klon????), vyplněný mnoha "vatovými" příběhy a úryvky z dalších knížek. Někdy jsem nevěděla kdo to vypráví. Nejhezčí na knížce je její obálka. Rozhodně nemůžu doporučit. Velké zklamání.

evasamankova
14.11.2015 3 z 5

Přiznám se, že vůbec nevím, jak tuhle knihu hodnotit. Autorova nesmírně bohatá slovní zásoba, kompozice příběhu, měnící se formy vyprávění... z ní dělají velice zajímavý a originální počin. Jenže... obávám se, že v knize je toho přespříliš. Alespoň pro mě jako obyčejného průměrného čtenáře. Samotného děje je v této 500 stránkové knize vlastně velmi málo, většinu textu zaplňuje doprovodná vata v podobě zamyšlení, popisů, vnitřních rozhovorů, literárních vložek... je toho jednoduše moc. Na mě to mělo ubíjející vliv, s knihou jsem "zápasila", i když samotné jádro příběhu bylo hodně překvapivé.
Velmi zvláštní kniha.

Autorovy knížky

David Gilbert
americká
2015  60%& synové

Kniha & synové je v

Právě čtených2x
Přečtených26x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce15x
Chystám se číst18x
Chci si koupit3x