Synchronicita

Synchronicita https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/100636/synchonicita-100636.jpg 4 21 6

Synchronicita je pojem, který vymyslela kapacita takového kalibru, jakou byl C. G. Jung, jehož sotvakdo může nařknout z potřeštěnosti nebo bezhlavé víry v kdejaký nesmysl. A o co se vlastně jedná? Přemýšleli jste někdy o podivných náhodách, které se čas od času každému přiházejí? Jejich řetězce bývají mnohdy tak bizarní, že se i tomu největšímu skeptikovi vloudí na mysl otázka, zda se to všechno opravdu může dít jenom ?náhodou?. Psychoterapeutka a astroložka Deike Beggová, se ale rozhodla, že se s pouhým vyprávěním o neuvěřitelných shodách okolností nespokojí. Jakkoli to vypadá nevědecky a nemožně, realita našich vlastních životů nám naznačuje, že ?kdesi? funguje ?cosi?, jakási mocná síla, nebeský počítač, jiný svět, který nad námi bdí, vede nás a posílá nám zašifrované vzkazy. Autorka téhle ojedinělé, objevné knížky nás naučí, jak co nejlépe naslouchat, jak otevřít duši i mysl jemným nápovědím ?z druhé strany? a jak toho všeho využít k vlastnímu prospěchu. Budete-li mít oči otevřené a nepřehlédnete směrovky, které vám synchronicita staví do cesty, ušetříte si mnohdy bolestné zajížďky nebo dokonce pochroumané karoserie na silnici života a vydáte se dál po rovnější, zábavnější a slunečné cestě.... celý text

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Synchronicity , 2001


více info...

Přidat komentář

Hella
25.05.2019 3 z 5

Už delší dobu se o tento jev, fenomén, úkaz či jak nenáhodné náhody nazvat, zajímám. Tahle kniha mě zčásti nadchla - skutečně je tu dobře vysvětlena podstata, na druhou stranu je kniha přespříliš zahlcená osobními příběhy autorky, z nichž minimálně polovinu bych jako dílo synchronicity spíše neviděla...

Danafantom
16.03.2019

Milá knížka, útlá, za chvilku přečtená...


Sygi
01.02.2019 3 z 5

Kniha poskytuje velmi dobré náhledy na koncept synchronicity, při některých poznáních člověku zůstává rozum stát. Možná bych ocenil více prostoru pro ten koncept jako samotný, na úkor vlastních příběhů autorky, jejichž autenticita je založena pouze na víře čtenáře v ně.

HannyC
13.04.2015 5 z 5

Všechno má svůj čas ... a já to pochopila až s touto knížkou :) Doslova mi padla do oka v levných knihách ... byla totiž poslední ... a stála pouhou dvacku ... neodolala jsem ... a ona mi můj "dobrácký" čin vrátila se vší parádou :) ... po přečtení pochopíte, že všechno má nejen svůj čas, ale i smysl a hlavně, že OPRAVDU NIC NENÍ NÁHODA ... ale to vám dojde až tehdy, když o věcech minulých začnete "vnitřně" přemýšlet ... HODNĚ ŠTĚSTÍ!

LenysekC
03.07.2014 3 z 5

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, protože na jednu stranu s obsahem souhlasím, na druhou se mi však zdá, že autorka už to trochu přehání a vidí znamení skoro ve všem. Ale pokud jí to vyhovuje, proč ne, každý máme tu míru prostě někde jinde.

modranka
04.09.2012 4 z 5

Prvý raz sa mi dostala do rúk kniha o synchronicite napísaná pútavým spôsobom. Zistila som, že po jej prečítaní som viac vnímavá a vždy keď náhoda pripraví okamih synchronicity si na tento zvláštny jav spomeniem. Naučilo ma to chodiť s otvorenými očami. Napriek tomu som dala len 4 hviezdičky, lebo očakávam, že sa na trhu objaví ešte niečo úžasnejšie.

Štítky knihy

synchronicita

Autorovy knížky

Deike Begg
anglická
2003  76%Synchronicita

Kniha Synchronicita je v

Přečtených28x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce12x
Chystám se číst17x
Chci si koupit3x